Godingar

Tre så bra böcker som jag läser lite parallella. En halv gul sol av Chimanda Ngozi Adichie, bara fantastisk. Rosa den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson, om vad färgen rosa står för och om varför man t ex tycker sig vara en medveten förälder om man klär sina flickor i brunt och grönt. Spännande bok på alla sätt och vis. Kalla det vad fan du vill är journalisten Marianeh Bakhtiaris debutroman. Har inte läst så långt ännu men på baksidan recenseras den som ett konstverk varken mer eller mindre. Nu sova och hålla tummen för att lilltjejen inte ska få mer hosta inatt. Gnattkram.


klart.nu

Dagens jobbpass är över. Har gjort det jag tänkt göra. Så nu hem och käka våfflor på altanen i solen. Fin söndag till er!

stor dag idag

Har svårt att fokusera. Tankarna går hela tiden tillbaka två år i tiden. Vad gjorde vi nu, vad hände nu. Dagen idag har liksom ett nostalgiskt filter även om man mer än någonsin samtidigt är här och nu och firar. Så då för två år sedan ett maraton i smärta och eufori. Så kom hon alldeles perfekt. Älskade lilla.
Och nu två årig tjej som älskar sin förskola med fröknar och barn över allt annat. Som ropar Ja! varje morgon till att gå iväg till sitt. En helt egen person.kökssoffan

Nu har vi satt tillbaka vår köksoffa. Den har varit på vift en tur in i vardagsrummet och sen fått stå i källaren ett tag. I morse bar vi upp den och oj så mysigt det blev med frukost vid bordet. Gillar mycket att sitta lutad mot ena hörnet med kaffet och kika ut. Nu ska jag bara bestämma om det ska vara de spetsiga gardinerna till, eller marimekkogardinerna eller kanske blåvitrutiga. Det är skönt utan gardiner också. Hm.

Igår fyndade jag och Filippa på Erikshjälpen. De här söta äggkopparna ska vi äta ägg ur massor i påsk!vår

Idag är det vår och jag firade med att dricka morgonkaffet i min rosegarden.


mallen

Har efter en dag där jag läst studentarbeten (neverendingstory) jobbat på Fröet några timmar nu lyxat mig med att pula med texten i avhandlingsmallen. Fingöra för doktoranden :-)
Det ser väldigt fint ut med mallen, liksom som en riktig bok nästan. Och huga lite läskigt samtidigt.
 

 


söndag

Sön 08.30 har det aldrig visats på passérkortsdisplayen in till jobbet. Men idag är jag här så tidigt. En söndag. Känns lite galet, men istället för att jobba senare och liksom förstöra hela dagen masade jag mig hit nu. Känner mig förbannad och urless på att jobbet tar så mycket tid från familjen. Det enda positiva med den känslan är att jag får energi att jobba jätteduktigt under några timmar. Är på upploppet av den här avhandlingsresan nu. Ett upplopp kan inte vara hur lång sträcka som helst, det orkar man inte, så därför spurtar jag lite extra nu i förhoppning om att jag kommer framåt.

pissigt

När man jobbar sent och ögonen nästan går i kors av all läsning och bedömning av studentarbeten vill man inte mötas av "Sumplåda full" på kaffeautomaten och "Svag toner" på skrivare. Det är bara för mycket. Så nu går jag hem.

forts detaljer

En kort och snabbt inlägg. För jag är på jobbet och solen skiner och jag vill egentligen inte alls sitta här. Så jag ska skynda mig att skriva så jag får byta till familj och sol. När man jobbar så mycket som jag gör nu så behöver man fina detaljer runt om sig för att på ett lätt sätt skapa positiv energi.

Jag visar här min nya fina vårligt fräscha almanacka från Ordning och reda. Det lila mycket smala pennfacket också därifrån. Perfekt när man bara ska ha med sig några få pennor vid undervisning t ex. Min kusins fru har en Ordning och reda butik i Trondheim så jag har några gånger beställt därifrån. Annars är det tyvärr långt till närmsta butik härifrån.Det röda fodralet är till Iphonen från mywalit.
Skriver vidare nu!

farligt

att släppa in mig på AdLibris eller Bokus. Jag gjorde en paus i läsandet av studentarbetet och loggade in för att beställa den här boken The socilogy of childhood av Corsaro. Kom till kassan med den här bokkassen.

Ensam mullvad på scen, verkar vara ett nytt mästerverk av Eva Eriksson och Ulf Nilsson, det gick liksom inte att inte beställa den.


Sedan en fotbollsbok till storkusinen i födelsedagspresent tänker jag mig.och sen har jag länge tänkt köpa Martin Johanssons bröd bok Enklare bröd. Nu fanns den på rean, då måste man få beställa den. Jag har en sprillans ny röd Degassistent hemma som liksom tydligt signalerar att den vill baka. Det går mycket lättare om man har en fin bok till.Japp, så vart det. Nu åter till att läsa studenternas uppgift 6 om Lek och lärande.

RSS 2.0