morgonpromenad

Var uppe tidigt imorse för att hinna gå min tid innan alltför många måsten. Så vackert efter havet, tänk att jag bor så nära havet. Idag packar vi oss iväg för en tur söderut, något djurparksbesök sedan till storstan och lever Sjöstadsliv några dagar med brorsan och hans familj. Det ska bli roligt att åka iväg hela familjen. Det värsta med att jobba hela semestern är att man liksom inte hinner boosta upp tid tillsammans i familjen. Jag och maken pratar om det ibland att vi bör vara beredda på att hösten kanske kommer kännas lite seg när vi inte varit lediga så mycket tillsammans. Men nu lite ledig tid tillsammans! Kram!


mer soligt idag

och då går ju som vanligt allt lite lättare. Mer ljus och värme till kropp och själ. Igår skrev jag faktiskt oväntat mycket och var nöjd när jag cyklade hem. En regnig kvällspromenad med grannen avslutade dagen på ett skönt sätt. Idag ska jag försöka jobba på för imorgon planerar vi att resa till svärföräldrarnas stuga norrut. Jag ska resa i min nya randiga klänning, tror jag!
  
                      

...trist

herregud så segt att jobba idag. Noll inspiration och får inget gjort. Saken är den att jag måste få något gjort för annars känns det fullständigt meningslöst med att vi är hemma och inte i Italien vilket vi skulle varit den här veckan med resten av min familj. Dom befinner sig i Riparbella i Toscana. Eftersom min arbetstid för den här avhandlingen är tämligen begränsad så jobbar jag mig igenom semestern och valde således inte att följa med till Italien. Ja så är det med det. Bloggen får just nu fungera lite som en sopnedkast där jag vräker ur mig lite missnöje.

Varmt på jobbet idag

fast jag har nyss varit ute i vinden och uträttat några ärenden på stan. Rea på Åhléns t ex, kul kul! Grönvitrandig klänning till mig och en kjol, en scarf till mamma som reser till Toscana på lördag och lite strandleksaker.
Tänk vad man sparar pengar på reor ;-) (Hör min fars ord i bakhuvudet, "och hur mycket hade du sparat om du inte alls gått in i affären?")
Jag ville visa finaste sommarbilden på mina prinsessor, kram på er!

sol vind och vatten

är det bästa som jag vet...Idag gick jag och maken promenad tillsammans, lyx! På vägen hemåt förbi Sälsten tog jag ett dopp i havet, så himla härligt för både kropp och sinne! Nu ska vi köra ner till mampap och bada lite till i Dyket och sen mysa hemma hos dom. Träffa Filippa som igår såg Eric Saade på gatufesten, hon har köpt t-shirt och singel som hon är galet stolt över :-)

lite tips!

Jag gör en ansträngning hemma med att spåra socker och snabba kolhydrater. Tycker mig vara rätt medveten men ibland halkar man dit och behöver lite uppfräschning. På sommaren är det ju så lätt att mumsa i sig goda nyttigheter i form av alla sorters frukter och bär, både frysta och färska tillsammans med yoghurt, och någon krydda typ vanilj el kanel. Stavmixern används just nu flitigt till att mixa egen smoothis, egen glass, milkshake. Ville ändå tipsa om en sådan fin bok som jag fick hem igår. En råsmart familj. Den har väll tipsats om i flertalet bloggar och så även här. Den är framförallt så fin, man vill liksom ha den framme, det gillas! Så här ser den ut.
Köp den!
   
                                                        
Jag tycker själv mycket om att läsa om vad andra läser och har således tänkt lägga in tips på de sommarböcker jag planerat att läsa. Den här håller jag på med nu. Lättläst och än så länge väldigt trevlig!
 
                                                      


fredag

Har checkat in på jobbet efter en lång morgon/förmiddagspromenad efter havet, helt underbart. Havet kan verkligen se somrigt mjukt ut på morgonen. Ska försöka skriva lite effektivt en stund nu så jag kan gå hem och känna att jag gjort det jag ska. Det är ju bara jag som kan bestämma om jag är nöjd med dagens arbete eller inte, vilket klart är en av de svåraste utmaningarna med ett fritt jobb.
Letade precis efter skavsårsplåster i väskan och híttade två Trisslotter, oskrapade, kul kul, vann femtiokronor på den ena, lycka :-) Ha en fortsatt fin fredag!


RSS 2.0