målmedvetet

har jag nu i några timmar skrivit på diskussionstextens första tema. Det är inte klart, men texten har tagit några steg framåt och kan nu bearbetas vidare. Tycker om när jag kan fokusera. Har varit skönt med helg. Uteluft, lek, fikat med några vänner, shoppat lite, promenerat, fortsatt att inreda Filippas rum. Ska visa snart med foton hur himla fint det blir. Nu ska jag bege mig hemåt för söndagsmiddag och förhoppningsvis mer höstmys.

påfylld

Ruggig och dan tog jag på mig Ylletklänningen och virade mohairsjalen runt halsen och tog bussen ner till Sundsvall för att träffa mamma och gå  på konsert. Redan på bussen, där jag i lugn och ro läste DN, kände jag att jag gjort rätt val. Melissa Horn var vansinnigt galet helt otroligt bra. I sin ärliga autentiska enkelhet framfördes den ena mästerverket efter det andra. Hon hade fyra duktiga musiker med sig. Ståbas, gitarrer, munspel, slagverk...Inspiration.
Falla fritt blev en favorit genast. Hennes röst går rakt in i mig och är så omedelbar och så engagerad. Den inleds med dessa rader.
Vad vill du säga när allting blitt sagt?
Vad vill du känna när någon tagit din makt?
Du vill att jag ska sjunga men bara om sånt som hör till sitt
Men ska jag sjunga så ja då ska det finnas tid att sjunga fritt 

Även Jag saknar dig mindre och mindre. Som inleds Jag går i vinterskor på hösten alltid förberedd för storm...

Jag är påfylld med energi trots den eländiga förkylningen. Mot fredag och helg. Tack mamma för det finaste konsertsällskapet!

en dag

En dag som innehållit både det ena och det andra. Började efter lämningsruschen med ett besök på vårdcentralen för att checka några prickar jag oroat mig för. Lugna besked och jag gick lugn därifrån. Kom till jobbet strax efter lunch för att sedan vid tretiden befinna mig i den lilla pytteradiostudion på Sambiblioteket. Intervjuades om leksaker och då främst om den supersmala barbiedockans påverkan på barns lek i programmet Efter tre. Lyssna här om du vill! (Spola fram typ tre minuter så börjar programmet sedan). Och om du inte sett den här anorektiska dockan så se och förfasas här. Hon ser så läskig ut. Eller hur?

Övrigt lite sur för att jag inte hann få tag i den här reaklänningen innan den tog slut. Imorgon ska jag lyssna på Melissa Horn och kanske jag spanar efter klänningen innan.

Har nu läst ut En dag. Blir som alltid lite snopen över sådana slut, men har väll hämtat mig nu och tycker att boken var riktigt bra. Skulle vilja se filmen. Nu ska jag ge mig på att läsa Lila Hibiskus av Chimamanda Nqozi Adichi 

och nu fredag

och jag packar ihop på mitt rum. Har jobbat intensivt med analysdiskussionstexten idag. Har under några dagar ifrågasatt de tre teman som jag arbetar utifrån och därför bökat och stökat med dem. Var ett tag missmodig till att det skulle löna sig att ägna tid åt att sammanfatta och skriva om. Men så i eftermiddag klarnade det och allt framstod så mycket klarare. Så tacksam över det. Fortfarande en massa jobb men ändå med en riktning och en tanke om hur det hela ska struktureras upp. Jag tror inte att jag kämpat med något så mycket i hela mitt liv som med denna avhandlingstext. Men nu fredagspaus i arbetet. Jag och maken har "bara" ett barn hemma i helgen. Filippan är på semester i storstan med mormor och morfar. Ikväll har vi lite extra gott vin och extra god ost. Finns lite allt möjligt att fira! kram på er!

dricker

just nu mycket te. Den här förkylningen vill inte ge sig iväg riktigt. I min röda mugg med vita prickar finns just nu Clippers vita apelsinte med honung och lite varm mjölk. Förkylning vik häda!

regnig söndag

Sliter med avhandlingstexten och dricker pissigt jobbkaffe, men det finns säkert sämre sätt att spendera en söndag på. Fast just nu kommer jag inte på så många.

RSS 2.0