uträttat idag

På förmiddagen gjorde vi ett till ultraljud i Sundsvall för att se läget av Sprattlet. Fortfarande huvud neråt, tjihoo! Hoppas att det är yogan som ger resultat! Man vill ju gärna tro att man kan påverka läget! Tack A-S för lånet av boken!
Tillbaka här i stan var på Jysk och stärkte vårt förråd av kuddar, av "sovkuddar" den här gången, inte soffkuddar som vi handlade i helgen. I em har vi hämtat ut babyskyddet som vi hyr via Röda korset, perfekt. Till sist har vi valt tapeter till lilla rummet uppe, som jag tror ni kan se om ni klickar på länken här. Fint eller hur! okej såg nu att ni inte kan se direkt den tapet som vi beställt, får se om det går att fixa!
http://www.eco.se/provtapetsera/FondoCore/Viewer.aspx?si=2&li=1&iStoreId=0
    

lägeskoll av Sprattlet

Idag på mvc-kollen så hade den sprattlat till så huvudet nu ligger nedåt, idag, kanske man ska tillägga för den kan lika gärna ligga uppåt igen imorgon! Men just nu iaf nedåt med lilla huvudet. Det känns skönt, tänk om den bara kunde ligga kvar så nu då. Vi ska kolla ändå i Sundsvall imorgon med ett UL, så vi får se då. Jag har firat med att gå en promenad i den vackra solen, visst kallt, men så kristallklart vackert. Svärfar är nere i källarn och hjälper till att måla gillestugans bastupanel vit, det blir så fint. Hörs vidare!

nu är den satt

Japp, idag har jag gjort min surdegsstart. Ska bli spännande att se hur det går. Har sedan augusti då vi köpte en assistent tänkt börja med surdegsbakandet men det har inte blivit av. Till helgen skulle det kunna gå att börja baka av starten, beroende på hur bubblig den är. På torsdag ska jag börja mecka med den vildjäst som jag har i kylskåpet i en glasburk och på lördag ska den vara färdig att baka kanelbullar av. Min bästa brödblogg finns på den här länken http://paindemartin.blogspot.com Ett annat länktips om man vill handla produkter från Finefood, som bara finns i Stockholm, vilket är lite surt är att gå in på http://www.roccos.se/produkter/ man vill beställa allt möjligt där.

Övrigt inget nytt, sprattlet sprattlar på, jag vilar, yogar, viker lite tvätt och sitter vid datorn!

nya rutiner

Imorse lämnade jag Filippa och sedan gick jag hem och tog en kopp te, läste DN och somnade sedan en stund. Efter dusch och fixning lite lunchgröt lite uppdatering på datorn, som jag fortfarande är fast vid. Känns en aning slappt, men jag ska ju vila... Har några saker jag tänkte göra iaf innan jag hämtar dottern vid tretiden. En ny vana är att hinna läsa runt bland bloggarna och jag hittade en ny som faktiskt är lite inspirerande med många foton; http://mittlivplandet.blogspot.com/ kolla in på den. Undrar om man ska ta en kopp kaffe snart i detta långsamhetens lov! Hörs!

piffat

Vi har piffat lite i hemmet.
I vardagsrummet har vi köpt två små "skomakarlampor" att hänga i fönstret, blev jättefint. Och jag har köpt en vit orkidé till samma fönster till min "finkruka" som jag köpt i en speciell butik där brorsans förra lägenhet låg. Sen har vi köpt en matta, en rund brun matta som ligger perfa vid hörnsoffan, den hjälpte liksom till att samla ihop lite energi i vårt annars rätt röriga vardagsrum där vi nog vistas mest, där många olika aktiviteter ska kunna rymmas och samsas.  Lite nya kuddar i soffan gjorde den lite ny. Ett gräddvitt blockljus står kvar på önskelistan till detta rum. I vårt sovrum har magnus och pappa skruvat ihop nya garderober så att vi kan slänga några av de gamla klumpedunserna som hörde till huset. Dom nya garedroberna möjliggör, genom slänget av de gamla, att bebisen och Filippa kan sova båda två i samma rum och vi får mer plats över i lekrummet när vi flyttar på F:s säng. När man köper nya garderober så innebär det även en viss slängning av gamla oanvända kläder. Och nu ska jag slänga, jag har liksom sparat på mig kläder mycket för att vi haft så knaper ekonomi att jag nog inte velat slänga något, men det är ju ohållbart.
Bit för bit så har vi under två dagar gjort hemma lite finare, lite skönare att vara i. Och även konkret skapat plats för det lilla "sprattlet" som vi så ivrigt väntar på!

lättare

imorse kl 5 vaknade Filippa utan feber, pigg och hungrig. Även om vi var ofattbart trötta så var det ju så skööööönt! Idag har jag även pratat med läkaren igen och tagit beslut att vi inte genomför något vändningsförsök på den här bebisen. Det känns som att det räcker att ha genomfört det en gång, då det dessutom inte lyckades. Så nu får vi på oss till nästa torsdag att vända på bebisen, då gör de en ny koll. Beroende på hur den då ligger beslutas om att planera för snitt eller fortsätta avvakta. Det känns mycket lugnare nu med dessa beslut och den här planeringen. Det är också mycket skönt att vara sjukskriven och inte behöva fokusera på att göra transkriberingarna av filmsekvenserna som jag annars var mitt uppe i. Hörs!

körigt....

Ja ibland blir det kanske mycket negativt gnäll här i bloggen, men det är väll då jag har mest behov av att skriva kanske. Nu är i alla fall Filippa sjuk igen och det gör oss så oroliga eftersom hon haft feber och infektioner allt för ofta den senaste tiden. Mitt blodtryck är plötsligt inte alls bra så det ska kollas lite extra imorgon. På kollen vi gjorde idag på mvc bad jag barnmorskan känna lite efter huvudet eftersom jag tycker den sparkat så hårt nedåt, har svårt att tänka mig att den boxas så hårt med bara händerna. Hon slog på ultraljudsapparaten och vi; hon jag och magnus koncentrerade oss på skärmen och vi såg ingenting. Längst ned i livmodern där huvudet var klart och tydligt i fredags var det nu tomt, huvudet, det låg uppe till höger vid mina revben. Vi kunde ju bara skratta åt detta lilla snurr! Så nu får vi väll se hur allt blir. Ja så är läget. Nu ber vi för att dottern är piggare imorgon. Kramar!

helgen

Ja helgen gick fort fort! Tåget ner var inställt så vi åkte bil med pappa istället gick fint. Bodde i lägenheten i gamla stan, sååå mysigt. Som vanligt när vi kör förbi Frösundavik och Hagaparken och rullar in mot Norrtull på E4an så känns det liksom som om vi är på väg hem. Och jag kan bara känna igen den närande känslan av att bo i storstad, med puls och människor!
Lördagen så promenerade vi från gamla stan till stadshuset där vigseln skulle förrättas. Många sällskap som väntade på tur till vigselakt, lite absurt men likväl högtidligt. Tillslut kom så vårt brudpar, min bror och Kristin. Så vackra, sannolikt det vackraste brudpar jag sett.
Middag och fest på Tornvillan i Nacka strand. Vacker gammal villa, otroligt charmigt, precis vid vattnet. Vi fick en fantastisk middag med gratinerad hummer till förrätt, tournedos med toast, anklever och tryffelolja till varmrätt, sorbet till efterrätt och en mycket speciell tårta till kaffet. Till allt serverades förstås det bäst passande vinerna vilket ju var kul för alla som kunde dricka dem ;-) Det var en mycket trevlig kväll!
Söndag blev förutom lite snabb shopping i gamla stan mest bilresa hemåt.
Nu lite mer te, honung och ingefära med förhoppning att jag ska vara piggare imorgon!

Erik och Kristin


sängläge

Ja det känns som om jag byggt bo i sängen. Med vidrig hosta, utan röst, ont i hals har jag bott i sängen för tredje dagen idag. Fick tid hos doktorn igår, men det var inga bakterier utan virus så då är det bara att vänta ut och kurera sig med litervis av te, honung halstabletter och ett berg av näsdukar. Borde man inte ha något skydd när man är gravid så att man inte behöver vara förkyld, man är ju ändå täppt i nästan och har lite svårt att andas med en bebis över lungorna. För att fortsätta gnället är nog det värsta att ha nästan ingen röst. Igår när jag ringde till vårdcentralen fick jag liksom väsa/viska fram vad jag ville säga, det går inte att ropa på dotter eller make om man vill säga något, nu ligger jag och laddar för att ringa och avboka en klipptid jag har imorgon, jag får väll viska då ocskå.

Det är tur att man kan ha datorn med sig i kojan i sängen så man kan gnälla av sig lite i bloggen! Kram så länge!

RSS 2.0