halkigt

I dag har Filippa åkt skridskor för första gången, hennes första kommentar var att det var ju lite halkigt :-) Men det gick hyffsat efter ett tag, och det var jätteroligt! Ska vi göra om fler gånger när det ligger så nära till. Sedan har jag jobbat med Högskolepeddakursen, lite trögt att läsa, men jag höll på några timmar. Ikväll lite Friskis, älskar gympa. Det stormar som tusan runt knutarna så det blir skönt att krypa ner i sängen!


bara snabbt

för jag är på väg att lägga mig. M och F ligger och värmer upp sängen, skönt för det är riktigt ruggigt ute, härliga vindar viner runt våra knutar. Idag var det så strålande solsken och så all snö som kommit och några minusgrader, vi for ut till havet och grillade korv och åkte kälke. Det var så friskt med havet, vinden och all vit snö, otroligt krispigt och vackert. Sedan är det ju alltid mysigt att göra upp eld och att grilla sin lunch tycker dottern är en höjdare. Det kändes så bra att vi verkligen tog vara på det härliga idag och for dit ut. Sedan väl hemma pulade vi med sånt som krävs i familjeföretaget, som t ex tvätt matlagning mm. M gjorde middag, älgfärsköttbullar, potatis från ekogrönsakslådan vi prem på, www.rekoladan.com och även morötter från den lådan, så god söndagsmiddag. Sen lite Friskis och deckar Poirot på det!

glad över brännsår :-)

Jo det kan man faktiskt vara. Jag har just duschat och det sved i ett brännsår under stortån och ett på utsidan av handleden. Jag har varit på dansklassen på Norrdans igen, det är så förbaskat roligt och jobbigt. Ikväll var det väldigt jobbig koreografi, men samtidigt så pass rolig att det inte gick att backa på energin. Så, då upptäckte jag när jag kom hem blåsor och brännsår. Men det är bra för då antar jag att man slappnar av och fokar så pass mycket på här och nu att man inte riktigt känner efter och det var så härligt! Ville bara berätta det.
Kramen!

puh

oj vad slut man blir på att föreläsa. Har just avslutat en föreläsning om förskoleforskning och då även prat om mitt eget avhandlingsarbete och sitter nu med en kopp kaffe och softar ner. Det är en anspänning att ha en undervisningssituation som bygger på att man ska föreläsa och det här passet jag haft nu mellan kl 13-15 har jag mest pratat, studenterna fick tyvärr inte så mycket talutrymme. Det blir ju oftast bättre när man kan göra bryt och de får prata med varandra emellanåt. Men, men, den här gången blev det så här. Så nu vet jag inte vad jag ska ta tag i härnäst. Har kvar kommentarer att arbeta igenom efter handledningen i fredags, så jag pular väll på med det ett tag till. Farmor har hämtat på förskolan idag så F har haft tidig dag, skönt eftersom hon är lite förkyld fortfarande. Imorgon ska mormor hämta, det blir en höjdare eftersom hon inte gör det så ofta. Vilken lyx det är att ha så nära till sina föräldrar när man har småbarn, helt otroligt skönt är det. Får se om det blir ngn gympa ikväll, är lite mör i benen efter fridansen igår, vi ska i alla fall ha joggning i vår lilla joggningsgrupp från jobbet imorgon före lunch, superbra att springa ihop på friskvårdstimmen! Nu "blabbar" jag bara på för att jag inte vill avsluta och ta tag i jobbet igen, men jag ska göra ett försök iaf!
Hej!

okej

jag skrev just ett ganska långt inlägg, men så försvann det, sur. Extremt kortfattat blir det därför nu när jag sur och trött. Middagen blev bra, maten god, sydafrikansk kyckling med mangosås. En sås som fick Första hjälpen av brorsan, var tvungen att ringa honom eftersom den blev så syrlig. Jag skulle tillsätta mer grädda och låte det reducera och sedan montera smöret. Vilket betyder, för er som inte vet, att man låter smöret smälta in med såsen och sedan får såsen inte koka upp mer. Blev okej efter detta. Filippa var i centrum, mommi moffa och fammo och faffa hade bara fokus på henne förstås! Man kunde se hor hon njöt av att ha dem alla fyra på samma gång! Härligt!
Ikväll skönt med Friski

RSS 2.0