Umeå idag

Japp klockan sju imorse for vi, mina doktorandkollegor och jag upp till Umeå för en dag med seminarier. Körningen upp gick bra, vackert med soluppgång vid Högs kusten. Seminarierna gick väll också bra, två texter hade vi läst som vi diskuterade och efter lunch hade en i gruppen sitt mittseminarium. Jag ska nog ha mitt mittseminarium till våren, huvaligen hemska tanke. Klockan tre var vi klara och styrde kosan hemåt igen. Dottern fick lämnas tidigt imorse vid halvåtta av pappan, men det hade gått bra. Mamma (Momme) hämtade henne vid halv två och sedan har de haft bus och mys hela eftermiddagen.

Vi har förresten köpt en enorm garderob som ska stå i hallen uppe, men den är verkligen helt abnorm, jag når typ till de mittersta hyllorna och sedan måste vi nog ha pall, ja vi får se hur det blir, annars får vi flytta på den. Eller fast det går nog inte eftersom den är så otroligt stor. Att vi inte anade det när vi var på Ikea, där såg den inte alls lika stor ut då. Vi har också köpt en ny soffa som kommer om ngn vecka, det kommer att bli så fint här hemma men när ska man få tid att ordna till det???? Sötisdottern somnar tidigast vid nio sedan någon vecka och sedan är man ju så trött att man inte direkt rusar till inredning och städningssysslor. Helgen har ju som bekant bara två dagar och som nu i helgen fyller min älskade farmor 85, det blir ju jätteroligt att åka dit, men sedan är det ju bara söndag kvar att fixa på. Otroligt vad gnälligt det blev nu, det är ju värdsliga problem men det är ändå roligt att ha det fint runt om sig. Vi får se hur det går, men bra kommer det att bli när vi donat klart, nästan så att vi borde ha en liten fest då, hmm bra idé!
Kramar!

Vardagsfundering

Imorse tänkte jag när jag lämnat Filippa på förskolan och var promenerandes på väg till jobbet att det är rätt okej med vardag ändå. Vi hade haft en morgon med fika i hennes rum för hon ville inte lämna legobyggandet, hon satt på pottan och det blev i och för sig lite stressigt eftersom hon gillar att sitta där även om hon inte kissar, tror det är för att vi alltid sitter bredvid henne och läser böcker eller pratar, det blir en trevlig stund. Men när det inte kommer ngt i pottan så tycker ju mamman att vi kan gå vidare i morgonsysslorna. Sedan gick vi till förskolan och det tar ju lite tid eftersom det är mycket vid sidan av vägen så det blir många svängar. Hon ville som vanligt (numera) knappt vinka åt mig. Jag kan knappt komma ihåg längre de där mornarna när hon tokskrek när jag gick, tackilov som Filippa skulle sagt! På jobbet har jag förutom läst beställt det program som jag ska analysera mitt filmmaterial med, Inqscribe, och det kändes spännande. Och sedan vid drygt tretiden så gick jag tillbaka till förskolan och hämtade upp Filippa och det är ju så mysigt, det är så roligt att få höra vad hon gjort, om hon ätit och bajsat och sovit. Sedan kom vår lillgranne och undrade om Filippa ville komma in till henne så vi gick dit en liten kortis innan middagen, mysigt var det! Nu har jag tagit mig igenom ett tvätt berg, men det gjorde inte så mycket, den i övrigt trevliga tisdagsvardagen vägde upp!

Vad fort det går

tänkte jag idag när jag swischade in på en klädaffär efter jobbet för att köpa trosor till dottern. Hon vill numera kissa på pottan och inte ha blöja på sig. Hon vill helst inte ha trosor heller på sig men jag tänkte om hon får några nya fina så kanske det går bra. Men det kändes som om jag har en inte så liten dotter längre! Imorse vaknade hon och ropade mamma! Jag var nere så jag sprang upp, mamma Föret (Fröet, förskolan) mamma, mamma gå Föret, hon var så inställd direkt när hon slog upp ögonen att gå till förskolan och det är ju så härligt! Jag ska försöka vara lite mer som min dotter på morgonen, tjiho, jobbet, jag ska till jobbet! kommer det att låta imorgon.

Sedan när hon kommer in på sin avdelning så stannar hon liksom till lite i dörröppningen till lekrummet och väntar in att de ska se henne, men heej utbrast en av förskollärarna imorse, heeej ropar dottern tillbaka samtidigt som hon slår ut med armarna i en gest som bara kan betyda, nu är jag här, det känns så roligt och jag förstår att ni väntat på just mig! Eftersom hon även kan vara ödmjuk av sig så tycker jag att det är befriande så länge som hon bara kan behålla den där självklara attityden till sin egen identitet, rätt underbart! Jag tror jag ska ta efter det också på jobbet imorrn! Eller vi få se!

Måndag igen!

och jazzdansträning igen, har varit borta två gånger och glömt massor av uppvärmningskombinationer. Men det var urskoj ändå! Känner mig lite mör i ben och leder nu! Annars en typisk måndag där jag och Filippa försov oss, vi vaknade av ett sms kvart över åtta, dottern sov djupt så jag gjorde mig i ordning först och sedan väckte jag henne och vi fick ringa (igen!) och säga att vi var sena. Sedan har jag läst hela dagen men det tar sån tid att läsa på engelska när jag inte har wordfinder installerat. Men det skulle installeras denna vecka, jag har en sprillans ny dator nu på jobbet, det är jätteroligt varje morgon att slå på den! Jag ska duscha nu och sedan läsa några sidor till, seminariet är imorgon kl 9 och jag ska inleda ett kapitel, alltid lite gruvigt. 
Ett litet boktips är en bok jag nu läser; Vem bestämmer i ditt liv? heter den av Åsa Nilsonne. Otroligt bra hjälptänk har jag fått genom det lilla jag hittills läst. Ska berätta mer när jag läst mer!
Tjing! 

bytesmarknad dagen lång...

Från halv åtta imorse till drygt kl 15 på eftermiddagen höll vi på, känns som hela Härnösand var där och bytte grejor med varandra. Men det är ett fantastiskt fenomen detta med bytesmarknad, man blir av med sådant man inte behöver och så byter man till sig sådan man behöver. Jag fyndade extra overall och hjälm och kängor till Filippa för 120 kr. Men nu känner jag mig helt slut, vi har dessutom ätit ute med farmor och farfar eftersom farfarn fyller år och det är också lite ansträngande med en två och ett halvt åring som helst vill gå runt bland borden och sjunga Idas sommarvisa för alla gäster. Alla tycker ju tyvärr inte att det är charmigt. Men det gick okej, hon åt nästan upp hela sin oxfile och geggade runt länge med glass och maränger på en tallrik som såg ut som en lång banan, det hade gått lika bra med en vanlig djuptallrik, men kocken ville väll spaca till det lite. Vi pratade om det när vi gick hem att det skulle vara härligt att få gå ut bara vi två, utan dottern och äta länge och njuta av maten och prata länge... men det blir inte av så ofta. Nu sover hon, så jag ska gå ner för lite te och soffmys!

Jesus eller keso?

Jag och Filippa satt och läste en bok som hon fick på kyrkans öppna förskolan, den handlar om Jesus som barn, vad han gjorde, typ att han hjälpte Josef i verkstaden och vallade fåren. Hon lyssnade nogsamt på vad det handlade om, för det var första gången som vi riktigt läst den. Hon smakade på orden som hon gör med alla ord just nu, Jooosssef, mm just det, Josef svarade jag, och där är Jesus sa jag och pekade, mmm... keso, säger Filippa eftertänksamt. Så tokigt det kan bli, Jesus eller keso, på minner lite om varandra kanske!

Kramar!

äntligen tränat

har just kommit hem från gympan, så skönt eftersom jag inte varit iväg på två veckor, förkyld ordentligt har jag varit. Skönt att komma igång igen.
Imorse gjorde jag och Filippa tårta till pappan, med bär inuti och ovanpå, Filippa garnerade med hallon och hjärtströssel, det blev en underbar hög med strössel i ena högerkanten av tårtan, men pappan tyckte den var finast förstås! Vi var ute i snön lite på förmiddagen och eftermiddagen inne, farmor och farfar tittade förbi och fikade, kul! Annars tvättat i massor det är som en evighetshistoria att tvätta kläder, stryka kläder, vika kläder, lägga i garderob/byrå och så börjar det om igen.... Har hunnit rensa ut urvuxna kläder i dotterns garderob och det var skönt, hon måste ha gjort ett växryck nu för så mycket var för smått.
Nu dusch och lite söndagsfilm på det tror jag!
Kram! 

Mors lilla lathund...

är den sång jag haft i huvudet hela dagen. Filippa sjöng den för full hals hela vägen till förskolan, hon räknade till och med in sig själv, en, två, fyr, sex mors lilla lathund sa...." totalt tokunderbar! Hon måste verkligen stormtrivas på sin förskola! Jag får numera sno åt mig en kyss på kinden innan hon stormar in på sin avdelning.

Efter en seg och lite lång dag på jobbet bestämde vi oss för att gå och fika på stan, Magnus, jag och Filippa. Jag ska möta dom utanför apoteket och långt uppe i backen ser jag dom, eller hör först Filippa som ropar mamma! Sedan springer hon med utsträckta armar tills vi möts i en bamsekram, hur underbart får det bli! Vi fikar, jättemysigt hon väljer chokladboll och jordgubbsmer, vi bestämmer att detta ska vi göra varje fredag!

Nu hoppas jag att hon somnat, lite sena kvällar den här veckan, så att vi kan gå ner och se fortsättningen på Isprinsessan!

Kramar! 

Ikväll har det sytts!

Hmm heter det "sytts"? sy sydde sytt, jo det heter nog så! Jag har ikväll haft symaskinen framme, min nya som jag fått av mamma och påbörjat dagisdockaprojektet. Alla barnen på dotterns avdelning ska ha en liten docka som dom ska använda på samlingen, om man är ledig så får dockan sitta i ett hus och om man är på dagis sitter dockorna på ngt annat ställe. Kan diskuteras syftet med detta, men i läget nu är jag förälder och då syr man dockan basta. Det är bara Filippa nu som inte har docka, kan vara ett barn till kanske, jag försökte räkna sist jag var där, men det kändes lite pinigt att stå där framför dockorna och räkna, så jag kommer inte riktigt ihåg. Jag hann se att ett barn hade en liten köpt docka, ve och fasa stackars barn som fått en köpedocka". ;-) Men min dotter ska i alla fall ha en docka som hennes mamma sytt tyckte jag. Jag hittade en bok om Waldorfdockor, dom är ju fina och bläddrade fram en modell som heter overalldocka, man syr som en tub som blir huvudoch innerkropp, sedan en overall på i plyshtyg och så gör man små bollar till händer och fötter. Jag har gjort det nu, har kvar att göra håret och ögon, näsa, mun. Förutom lite oproportionerligt långa ben så är det rätt okej tycker jag. Får se vad sötisen tycker. Nu sova lite!

Kramar!


RSS 2.0