fina dagar

Vi har haft en helg med några riktigt fina dagar. Egentligen började väll det fina i torsdagskväll när jag hade mina bokklubbsvänner här hemma. Vi fikar, pratar om allt möjligt och pratar om böcker, sådana vi har läst och sådana vi planerar att läsa. Till vår nästa träff kommer vi att läsa Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Jag har börjat läsa lite och vill läsa mer på en gång.
Fredag var F ledig och hemma, vi hittade på att gå på Technicus. Det var en rolig em. På lördag i det otroligt fina solvädret bestämde vi oss för att skida lite och för att pröva om L gillar att sova i skidpulkan, det gjorde hon! Tillsammans med mormor och morfar åkte vi rundan i elljusspåret. Filippa tycker det är jätteroligt att åka skidor och hon har blivit så duktig! Idag har hon och magnus åkt skridskor och jag och L var på skön promenad. Det känns som om vi blivit genomvädrade av frisk luft och solljus. Totalt underbara dagar!

snabb kopp snabbkaffe

Just nu några minuter själv, med lite kaffe. L sover i vagnen i skydd under garagedörren, snöar stora vita flak just nu, vackert. Ska typ nu gå och hämta F på dagis, behövde bara hämta andan lite ifred. Tjatigt kanske att skriva om sömnen men men, inatt inte så mycket sova och allt är segt och trögt idag. Sömnen sitter som en tung mössa. Behöver klara av dagen som ska innehålla Filippas dansklass och sedan ett styrelsemöte att leda för min del med budgetdiskussioner, skojsigt värre, men viktigt viktigt att det blir bra. Ja vi hörs, nu är kaffe slut och jag ska ut i den vackra vita snön!

fredagsmys

Ikväll har vi lånat ut dottern till farmor och farfar, hon önskade själv att få sova över där, mysigt. Jag och maken har ätit lyxmiddag. Mest lyxigt att kunna prata hela meningar till varandra och hinna fullfölja samtalsämnen. Näst lyxigt så åt vi goda ostar från Ostbutiken, en som hette Norins selection, som en kollega tipsade om, supergod och så lite Brie de meaux och så lite ankbröst till det. Sen lite entrecote och grönsallad, gott vin till La Luna, som för övrigt samma fina kollega tipsade om. Life grand cru som käre lillebror brukar säga!

tänder, getingar och Fröet

Litet inlägg under tiden som jag dricker en kopp te. Tröttare tröttast efter en arbetseftermiddag på Fröet. Jobbade med två fina mammor så det kändes som en fin arbetsinsats i kooperativ anda. Men natten till idag var med många avbrott i sömnen av en Lovisa som helst ville sova på mig och äta samtidigt. I morse upptäckte jag att hon fått två små tänder uppe, så nu har hon fyra tänder! Filippa drömde mardröm om en geting i sängen, det är nog hennes värsta dröm, så M fick ligga inne hos henne.
Jag avslutade ikväll med en promenad till Ica, när jag skulle betala var visakortet hemma istället för i plånboken. Jvlskit. Men åter i samklang med kooperativa hjälpinsatser stod bakom mig i kön räddande Fröetmamma och vän, åh tack tack tack för räddningsinsatsen. Så nu till sängsovakudde!


acceptans

Jag läser fortfarande Kabat-Zinn. En av de meningar jag gärna läser om igen är: "du kan inte stilla vågorna men du kan lära dig surfa". Visst är det fint? Oro, ångest, rädsla, stress kommer alltid att finnas där men man kan lära sig hantera och acceptera. Och när man hanterar och accepterar så stannar man också i nuet istället för att sväva iväg i en massa malande värderande, nedvärderande tankar. Han skriver också om alla ögonblick under en dag vari vi inte är närvarande. Istället är vi i tanken flera steg framåt i planeranden och strävanden eller i värderandet. Dessa frånvarande ögonblick är stunder då vi istället kunnat valt att vara förankrade i nuet. Detta sätt att tänka på känns så mycket mer konstruktivt och hoppfullt är de där orden som finns på miljarder  fåniga vykort "alla dessa dagar och år, inte visst jag att det var livet".

Nu försöka sova, alla sover utom jag just nu och det är onödigt slöseri med sömn att inte sova då. Gnattkram!

RSS 2.0