Rummet

Myser liten stund i hotelllobbyn. Skönt. Hur spännande som helst att iaktta människor som kommer och går. Ska träffa mina gamla klasskompisar från Lärarhögskolan ikväll. Tretton år sedan sist. Det är liksom skräckblandad förtjusning med klassåterträffar. Hoppas det kommer bli kul.


Det kanske bästa

Jag kryper upp i soffan, filt, brasa, te och katt. Så trött efter en dag med många åtaganden, lite tidspress och pusslanden för att få ihop logistiken. Jag och M pratar lite om helgen. Om packning, om hur underligt det kommer att kännas att vara utan flickorna några dagar, vart vi ska promenera, vilket fik som blir bäst, hotellfrukost och om längtan att kanske bara läsa en bok en stund. Restaurang för imorgonkväll är redan bokad, en liten italiensk sådan. Det är nog nästan det bästa att på planeringsstadiet få längta efter den här helgen på tu man hand.


Lite om i torsdags

Det gick bra på seminariet i torsdags. Allteftersom sjunker det in att jag haft mitt slutseminarium och att det dessutom faktiskt gick bra. Birgitta Qvarsell var en fantastisk opponent. Hon hade många olika synpunkter och funderingar, men alla diskussioner präglades av att de var konstruktiva. Första frågan var svår och det tog lite svammelsekunder innan jag fann rätt sätt att svara. Magnus skruvade på sig och tänkte nog 'hur ska detta sluta'. Men sedan gick det bättre. Jag fick ett mycket fint, givande och spännande seminarium. Förstå att självaste Qvarsell har läst mina ord och tankar och tycker att min avhandling är spännande, aktuell och att den till och med kan tillföra något nytt. Nu återstår lite städning med begrepp, förtydliga några saker, lägga till några referenser. Sedan kan jag ansöka om att disputera. Tänk att det fick gå så bra. Som jag hade gruvat mig.


Mellan middag och nattning

Under tiden som resten av familjen hysteriskt leker kurragömma hackar jag lite melonsallad till lite kvällsfika. Melon, passionsfrukt och hallon.


Och finkaffe

Vi har fått en ny liten butik i staden, Ekolivs. Där finns bland annat kaffe från Clipper. Gillar mycket Clippers te men kaffe var något nytt. Det rinner just nu ner i bryggaren. Återkommer om det kan mäta sig med Zoegas Mollberg. Förpackningen vinner iaf över Zoegas.


Fin kvällsläsning

Lägger mig för sent för att egentligen orka läsa. Men den är boken är då fin, både utanpå och inuti att jag bara måste ta några sidor innan sova. Den är ett riktigt bra boktips!


Fira, Ladda, Vila

Idag firar vi farsdag. Frukost i soffan framför elden. Bokpaket till pappan och biljett till cirkus kl 14 på Filippans rum.
Jag vilar och laddar inför torsdag. Då är mitt seminarium i Umeå. Viktig dag, men försöker se realistiskt på det. Det går som det går. Har hon (prof Qvarsell) många kritiska kommentarer tar det längre tid innan jag kan disputera och har hon färre kan det gå snabbare. Inte värre än så. Men det är lätt att snurra iväg i tankarna och tänka för mycket på det. Så alla mina knep och tidigare övningar i mindfulness praktiseras aktivt. Nu åter till söndags/farsdags vara.


Lugnet

Det är stilla och rofyllt. Jag å M äter lite färska räkor och underbar aioli. Det är vansinnigt gott. Vinet, ett Syrah från Charles Smith, smakar lent, lite kola för att sedan eftersmaka lite sötlakrits och russin. Det går inte ens att sätta på musik (ännu) för det känns så lugnt och stilla med ljud från elden i kaminen. Barnen är inte inlåsta på sina rum, de har en alldeles egen myskväll på tu man hand med mormor och morfar.


Nära

Har frossat i att vara med barnen idag. En skön start med morgonfika i soffan och eld i kaminen och bolibompa. Båda tjejerna följde sen med t frissan när jag klippte mig. Gick fint även fast vi tillfälligt bytt ut vår favvofrisörska. Efter lite packning hemma åkte vi till detta Himlabadet. Morfar hoppade in för maken som kände sig krasslig. Oj så vi badade i strömmar och bubblor. Sedan har vi bara drönat här hemma hos mamma å pappa hela kvällen, ätit god middag, gott vin. Båda flickorna somnade i mitt knä, i tur och ordning. Nu sussar alla runt mig. En fin dag känns det som.

 


RSS 2.0