Fjällnäs

Idag besökte jag och M Fjällnäs fjällhotell, Sveriges äldsta fjällhotell. Vid hotellet finns ett spa, Mii Gullo Spa där vi fått några timmar med behandling i present av mamma och pappa. Det var så vackert där. Interiören med en helhet i valet av detaljer och material som är sällsynt. Resten gjordes av utsikten. Fjällkammen tronade framför oss, mäktig, karg och vacker så in i norden. Från vilostolen, det heta utomhusbadet, från dusch och bastu kunde fjällen beskådas. Man liksom stannade upp i de stillsamma sysslor man företog sig för att bara vara och insupa den här vyn. Behandlingen med ryggmassage, nackmassage, huvudmassage luckrade upp stressiga spända muskler. Ja ni förstår ju att vi haft en eftermiddag utöver det vanliga. Kika in på deras hemsida www.fjallnas.se


En vecka sedan disputera

Hm det har varit svårt att formulera orden om det som hände för snart en vecka sedan. Att disputera liknar ingenting jag varit med om. Förstås. Det var faktiskt väldigt roligt. De där två timmarna med opponenten inför publik var väldigt intensiva. Men ändå var det liksom njutning att vara så totalt fokuserad. Jädrar vad övertygad jag var att klara det. En adrenalinkick megastor när det var över.
En annan del av det hela var de som åkt dit för att vara med. Min familj, med bror och svägerska, mostrar, faster, mamma, pappa, M förstås. Alla arbetskamrater/vänner som satt där. Alldeles rörd av det.
Ytterligare en del av den här disputationsdagen var festen. Vilken fest det blev. Sån där fest när allt stämmer. Alla ser ut att trivas. Mat och vin gudomligt. Finaste talen, otroligt rörd av alla fina ord. Mina toastmadamer M&M som elegant höll i alla trådar under kvällen. Somnade nöjd vid fyrasnåret.
Då och då slår det mig att det är klart. Ingen mer avhandling att jobba på. Det är njutbart och jag tror jag vågar säga att känslan är värd allt slit.


Ja varför inte

Går vanligtvis inte så ofta och fikar själv. Men fick plötsligt trettio minuter över så då hände det. Kaffekopp och ostsmörgås. Hepp!


Förbereder

Idag har jag börjat läsa på. Förberett mig för frågor, skissat på svar. Skitläskigt är vad det är. Vi förbereder parallellt festen även om vi egentligen inte är säkra på att det finns något att fira ;). Det borde gå bra, men riktigt säker är man ju inte förrän betygsnämnden meddelat. Vi provsmakar de viner som valts ut, skriver gästlistor, förbereder mig även för det pressmeddelande som skickas ut på måndag ifall någon tycker det verkar intressant. Det är mycket med allt och jag försöker njuta samtidigt som allt är precis just skitläskigt. Det här händer bara en gång.


Hemma

Vi landar lite hos mamma och pappa i helgen. Disputationskarusellen snurrar på i full fart, vi håller i oss. Därför skönt att dimpa ner lite här hemma där allt är som vanligt. Påskpyntat med vanliga väl invanda dukar och påskekorrar.


En torsdag

Hemma med flickorna idag. Påsklov. Vi är lite ovana vid att bara vara här hemma tillsammans. Vi har haft en fin dag med lek, lite stök, varit ute i sol, regn och snö, målat lite vid staffliet. Ikväll en rask promenad med överraskande inslag av joggning. Måste ju börja någonstans. Galet vackert ute vid Sälsten där jag vände.


RSS 2.0