Vardagskärlek!

Ja så tänkte jag imorse när jag kom ner i köket och skulle fixa frukost. M äter alltid frukost före mig så han var på väg, jag tog fram fil och päron, och eftersom jag noterade igårkväll att det inte var så mycket fil kvar, så blev jag förvånad över att det var kvar. Vad har du ätit eftersom det är så pass mycket fil kvar frågade jag, jag åt ingen fil, sparade till dig, tog mjölk å flingor istället säger han. En kärleksförklaring mitt i vardagsstresset och morgonrusket! En annan sådan smula kärlek idag när jag mötte upp dottern efter hennes sångstund på biblioteket, hon utbrister till alla barnen Nu har min mamma kommit hem! Eftersom jag jobbat extremt mycket och varit borta på kvällarna den här veckan var det så härligt att höra. Och ikväll har vi hela familjen städat föräldrakooperativet, och det gick bra, dottern stupade i säng när vi kom hem vid åttatiden, men det kändes bra att göra det ihop faktiskt. Ytterligare en fin sak idag var att jag fick ett litet litet rosa hjärta av min bästaste arbetskamrat att ha i handen eller fickan på min presentation på tisdag.  Jag tror på att det är viktigt att i vardagen öppna upp för sådana här och liknande små korn av kärlek och glädje och att vara tacksam och lycklig över dem. Kanske ett sätt att undvika för snabbt rullande vardagstristess och att, med risk för att använda utnötta ord, uppskatta det lilla i det stora.
Som jag brukar ska jag nu gå ner och ta en kopp te och mysa lite i soffan framför brasan!

onsdagkväll

och jag tänkte inte sitta längre vid datorn men Sniff (katten) har precis lagt sig i knäet, så jag skriver väll någon rad. Han spinner som ett tröskverk, otroligt kelig. Jag har annars varit och tränat och har duschat och ska gå ner och träffa Magnus ett slag tänkte jag. Har idag förberett min presentation till konferensen som är till veckan måndag-tisdag i Stockholm. Det är så pirrigt. Och det ska hållas på engelska vilket ju inte gör saken mindre pirrig. Men M följer med och vi ska ju bo på hotell och det blir ju mysigt. Dottern ska vara hos Momme och Moffa. Hon är ju ofta hos dom och sover över en helg, men vi har aldrig åkt ifrån henne som vi gör nu och det är lite ovant. Jag jobbar så mycket nu och varje kväll är det något, idag har jag inte träffat henne annat än i morse, när jag pratade med henne i telefonen sa hon "men e mamma?" på jobbet sa jag men då la hon på. Hmm. Jag tänker att det blir lite lugnare efter den här konferensen, fast jag känner igen det där när man säger, men bara efter det här då, blir det lugnare, men så kommer något annat och så rullar det på. Tur att det är roligt och utmanande innehåll i det är snurret i alla fall. Idag hade jag fått Tomas Andersson Wijs nya skiva i brevlådan så det är ju superduperkul. Undrar var jag ska lägga Sniff nu, han brukar inte bli nöjd när man reser sig. Han har tassen på min vänstra hand nu!

vi hörs!

en vecka ses sist

jag skrev, det går så fort dagarna, swisch måndag fredag. Den här helgen inledde vi med att åka ner till Sundsvall, jag gick med mamma en kompis och mina mostrar och lyssnade på  Anna Stadling och Idde Schultz, så bra var det, otroligt bra texter som säger så mycket. Deras nya skiva Hjärtat fullt, som just kommit ut rekommenderas varmt att införskaffa! http://www.myspace.com/annaidde en länk för att provlyssna! Sov över hos mamma och pappa, mysigt! På lördagen åkte vi hem och träffade farmor och farfar på kvällen. Igår var vi en sväng till skogen, till Knytteplatsen och grillade korv, det var också jättemysigt! Sedan var Filippa och jag på familjegympan, men hon var lite trött i benen efter allt promenerande i skogen. Jag tränade själv på kvällen också det var skönt. Helgen har gått lite fort bara, har inte hunnit så mycket tvätt och sånt, men men det hinner vi väll snart.... Ikväll valde jag dock att gå på dansen, jätteroligt, tvätten får bli annan kväll. Imorgonkväll kanske fast då är det styrelsemöte med Främjandet, hmm, veckorna går fort! Bäst jag slutar blogga :-) Vi hörs!
Kramar!

Cabaréhelg

Halloj!
Ja det har varit en Cabaréhelg. I fredags såg vi Teater Väster´norrlands uppsättning av Cabaré, oj så fantastiskt bra det var! Livet är en cabaré sjöng Sally Bowles! I lördags hade vi fest på föräldrakooperativet, också en skoj kväll, mycket dans så det var kul, med massor med bra musik, en pappa hade laddat ner massor med olika låtar och stilar! Idag vardag igen, men med min numera ständigt lekande dotter är vardagar inga problems alls. Hon har en liten pappkartong nertryckt över huvudet mest hela tiden, det är soppskålen och hon är Emil och jag är Alma (hon säger Amla :-)) och när vi tar på overallen på morgonen är det Emils finkostym för vi är på väg till Mariannelund. Ungefär i två månader bakåt har jag ju tryckt ner henne skrikande i overallen så den här leken är ju som en dröm. Vi tar vagnen till Fröet eftersom hon då sitter i hästdroskan bakom Lukas (Emils häst), folk tittar lite konstigt, men men. Väl framme på förskolan så tar våra underbara pedagoger vid, de är då doktor och någon blir Alma då efter mig och någon är Alfred. Emil själv har inte riktigt tid att vinka till sin mamma men jag snor åt mig en kyss innan jag går. På dansträningen ikväll träffar jag ju en annan Fröetmamma, hon hade jobbat på förskolan idag och sa, vilken rolig dotter ni har, jo sa jag.... hon hade som vanligt vagnat barnen till sömns ute och då kikat ner i Filippas vagn, hon låg med pappkartongen på huvudet, ska hon ha den på sig hade mamman viskat till närmsta pedagog, jo hade hon väst tillbaka, hon är Emil! Visst är det fantastiska pedagoger! Kramar från mamma Amla som nu är trött i benen efter en massa dans och ska gå ner och ladda med te inför färden till Mariannelund imorgonbitti!

Nu är det inlämnat

mina paper till konferensen jag ska delta i. Jag har skrivit och funderat dygnet runt känns det som, senaste veckan i varje fall, men nu är det inlämnat och jag kan inte peta mer i det! Jag kom på så bra titel tyckte jag, titeln är förmodligen bra mycket bättre än själva texten, så här blev den: Agency, affordance and artefacts - a theoretical perspective in preschool? Men visst låter det som något bra?!

Ikväll har jag dansat, ny danskombination för terminen jättemycket hiphop inspirerat, så otroligt skön musik, fast det är svårt att få till det rätta "gunget" och tyngdkänslan neråt, hmm, svårt att öva på också. Jag undrar om det skulle hjälpa med lite mer säckiga danskläder bara för att få in själva stilen ;-) Får fundra till nästa vecka.

Sötisungen sover sen en stund, så jag ska passa på att duscha och mysa lite. Håller på med Hanne Vibeke Holsts nya bok Kungamordet, tror jag den heter, spännande just nu så jag vill helst hinna läsa lite också.

hejs!

Vilket party...!

Måste bara skriva någon rad om festen vi hade i fredag, oj vad roligt vi hade! Vi firade dels att Magnus fyllt 35 år, och dels bara för att det kändes roligt att träffas. Nitton olika personer dök upp vid sjutiden och det var inte alls alla som kände varandra, men det var just det som var lite extra roligt. För det var genast en superbra stämning, alla pratade med varandra och såg ut att ha roligt. Vi hade gjort lite mat som också uppskattades. Roligast var att vi dansade i vardagsrummet till kl fyra då gick de sista vännerna. En totalt tokhärlig kväll/natt/morgon var det!

Kram!

RSS 2.0