dan före dan före doppardan

Idag var vi en sväng ner på stan, mest för att hämta ut hostmedicin till dottern, hon är förkyld och får ju då ibland en hemsk hosta så det känns bra att vi har medicin inför helgerna om hon blir värre. Vi uträttade lite annat ditten och datten också. Sedan åkte vi ner till Sälsten och grillade korv det var supermysigt och otroligt vackert med månen över Lungön som gjorde månskensgata i vattnet. Det är allt lite magiskt i naturen runt jul, som om alla små tomtarna och djuren är lite förtrollade. Så glad att vi bestämde oss för att åka dit ner en sväng. Det känns som om det är lätt att julen bara blir stök, jag ska se upp med det! Sedan for vi hem och klädde granen, sötisungen klär av den alla kulorna hela tiden, vi går konstant och sätter upp glitter och röda kulor! Men den är så fin, det är ju min farfar 85 år som hugger våra granar, han ser ut den under året så det är faktiskt en väldigt speciell gran!  Nu ska jag ner och slå in lite klappar, det är såå roligt, jag har jättefint papper och fina snören vilket gör det hela så mycjet roligare. Om jag orkar ska jag göra saffransskorpor också!

Julkramar!

innehållsrik helg

Som började i fredags med ett luciafirande på Fröet, dottern var tärna, hur söt som helst! Det var roligt att hon gick med i tåget för hon har inte alls velat vara med och träna inför det hela. Speciellt kändes också eftersom det var första gången vi var föräldrar i ett luciafirande! Sedan åt vi middag med både mormor och morfar och farmor och farfar, inte ofta vi gör det, men det var trevligt. På lördagen så åkte vi ner till Sundsvall jag lyssnade på underbara fantastiska Jultons konserten i GA-kyrkan, så nu är det lite mer jul tycker jag. Jag har gått med mamma på den konserten varje år sedan jag var kanske tio skulle jag tro, så det är ju en liten tradition. Det är rysligt vackert när alla tre körerna skrider in till Stilla natt i en nedsläckt kyrka och sedan lyses allt upp när de sjunger "mörkret flyr, dagen gryr". Föreställ! Vi åt middag hos mamma och pappa efteråt, mysigt och sedan körde vi hem rätt sent. Idag har vi varit på Murbergets julmarknad och köpt kärve, det var jättemysigt att gå runt där. Sedan fikade vi hemma och tände tredje ljuset och lyssnade på adventsmusik. Lite mer julkänsla har infunnit sig efter helgens upplevelser, det kändes lite för mycket bara stressigt innan helgen och då är det ju inte roligt alls. Vi har till och med börjat att göra pepparkakshuset i eftermiddag, i form av Muminhuset, det kommer att bli så fint, fast det är rätt trixigt med alla bitar.

Hej svejs!

Lärt mig nytt idag

Inte alla dagar man kan skriva att man lärt sig något nytt, men det har jag gjort idag. Jag har haft en föreläsning, inget nytt i sig för jag har pratat om samma saker för många andra studenter, men idag satt alla studenterna i Hallstahammar och jag satt i Topasenhuset här hemma via videokonferens. Jag var lite pirrig för hur det skulle fungera men det gick fint. Man vande sig efter ett  tag vid fördröjningarna när vi försökte ha en dialog samt trixet med att rikta kameran och byta från datatbild till en bild på mig. Häftigt att det fungerar! Sen var jag med en kompis och lyssnade på min mammakompis som sjöng med sin kör lite julinspirerat, det var jättefin sång och man känner verkligen att advent och jul är så mycket musik, för mig i allafall. På lördag är det Julton och det är så speciellt att gå på, för mig startar liksom julen då. Ikväll har Filippas fröken varit här hemma och haft utvsamtal, det är fortfarande ovant att höra om sin dotter, vad hon gör, hur de tänker om hennes utveckling osv. Men det var ett positivt samtal som avslutades med att Filippas fröken sa "ni ska veta att jag är väldigt förtjust i er dotter". Tänk om alla pedagoger vågade uttrycka det till föräldrar utan rädsla för att bli för personliga och "oproffessionella". För mig kändes det som det bästa jag hade kunnat få höra just nu, vi lämnar ju det absolut bästa, finaste och mest älskade vi har till de vuxna som arbetar på vår förskola och då är det ju fantastiskt att få känna den här tryggheten i att de känner värme för vårt barn.

Övriga nyheter är att vi njuter varje kväll i vår nya underbara soffa, den är så fin och så skön att mysa i!

Länge sen sist...!

Ja, veckorna går så fort och jag hinner inte alls skriva här, fast jag tycker det är rätt roligt! Förra veckan höll jag på abstracts till två olika konferenser, skulle vara inne den 1 dec. Sedan fick Filippa magsjuka hela helgen så vi var som zombisar på dagarna, synd för på lördagen skulle vi grattat min farmor som fyllde 85. Idag har hon gått på förskolan och det verkade gå bra. Men magsjukan härjar runt där fortfarande så jag hoppas det är samma baselusker. I fredags hann vi med att få inbrott i huset, på eftermiddagen bröt sig någon in i källarfönstret och stökade mest till det här hemma, tog bara småsaker. Men ganska obehagligt var det, är det fortfarande tycker jag. Idag var jag och Filippa på bibblan och fikade och lekte på barnvdelningen, det var jättemysigt! Åh så skönt att det är fredag imorgon!

Kramar!

RSS 2.0