En dag på skolan

Jag har varit m F på skolan idag. Från morgonsamlingen på mattan genom raster, el pauser, som jag lärt mig att det kallas, lunch och arbetspass. Mysiga stunder präglade av lugn och närvaro, som massagestunden efter morgonsamlingen till mer yviga stressande moment präglade av vuxen mer mental frånvaro. Det slår mig flera gånger hur mycket en 6-åring ska klara av under en dag. Vid ett tillfälle idag frågade min dotter en lärare en sak två gånger utan att läraren hörde och Filippa gav då upp. Och jag hade lust att fräsa, men för fasen hör du inte att hon frågar dig något. Jag vet mycket väl att det är stora barngrupper och få pedagoger. Jag vet också att det ingår i att socialiseras att stå tillbaka sin individualitet för kollektivet, i sann demokratisk vilja. Men, jag önskar att det något mer ofta lyftes upp vad vi gör med barn när samspelet, eller bristen på samspel får bemötandet att präglas av transparens. Jag ser eller hörs inte fast jag finns nära, fast jag finns i gruppen. Hur ofta blir du själv i din vuxna storhet bemött på det sättet?
Slutligen en bild från lunchpausens skidåkning idag!


borde inte vara här

för jag sitter här


och borde bara skriva avhandling. Koncentrerat. Så på återseende!

Supergilla

Så glad man blir över att Mormor Hilma öppnar i vår lilla stad, tjihoo! Åt underbart god linsgryta där till lunch idag. Supergillar hela konceptet! Så skönt med fredag efter en tokintensiv vecka där jag och kollega sjösatt delkurs 1 termin två på nya förskollärarutbildningen. Pustar ut och ser framemot ett after work besök med grannarna-


Mingel

Fin lördag. En snabbshopping på stan. MammaMingel hos fin vän. Bubbel och snittar med ett gäng andra tjejer. Otroligt trevligt. Mötas, prata, dricka bubblor äta goda snittar i ett vackert hem. Jag tycker mycket om den här blusen som jag hittat på Lindex, den är finare på än bilden visar tycker jag. Hade den ikväll med jeans, svart linne å röda ballerinaskor. Fint. Nu bloggat fr min nya IPad för första gången, verkar funka!

öva nytt

Just nu försöker jag minska ner på pusselbitarna som ingår i vårt familjepuzzel. Det känns ovant. Fler bitar ger ett svårare puzzel och därmed ett puzzel som innebär duktighet att klara av. Men det måste väll vara bättre att mäkta med de bitarna man har än att bara i myllret av bitar se fragment av bilden? Jag tänker just nu att så mycket helhet som går att få är bra och då är förutsättningarna just nu färre bitar. 30 bitars från 37 år.


hej där!

Några snabba rader. På väg hemåt efter några timmars skrivande. Klippa, kopiera, klistra är väll egentligen mer passande verb på vad jag ägnat mig åt. Men efter detta donande finns det en struktur för kapitel 1-3. Det innebär således att det hela avhandlingen, från början till slut, finns i text. Kapitel 1-3 ska dock skrivas om och kommuniceras lite mer stringent än i nuläget. Nöjd med detta ska jag nu, som vanligt tokmörkrädd, kuta ut genom byggnaden och knata hemåt. Hej så länge!

på en gata i Stockholm

Sover i ett rum med fönster ut mot större gata på Östermalm i Stockholm. Drog just ner persiennerna, på trottoaren i korsningen gick en äldre man med hatt och käpp, 4 ans blåa långa buss dundrar förbi var femte minut i någon riktning, i det vackra stenhuset rakt över gatan kan man se människor i olika bestyr i de olika fönstrena, jag bara älskar det.

RSS 2.0