joråsåatt

jo jag har ett bra jobb, men det är fasen inte lätt. Har just klickat skicka. Iväg for fjorton sidor analystext till min handledare. Rakt ut i cybernätet för att hamna hos henne. För att sedan i hennes kommentarer hamna hos mig på onsdag när domen kommer under handledningen. Ja ja, andetag, nu är det gjort. Det är så läskigt jobbigt att bli bedömd och värderad. Fast jag vet att jag måste, för annars blir det inte bra i slutändan. Nu en till stor kopp te innan sooovvvva.

nattåget


Ja nu har jag varit i Lissabon. Boken Nattåg till Lissabon av Parcal Mercier är utläst. Kan varmt rekommenderas att ge sig ut på den här läsupplevelsen. Så intressant bok med mycket spänning, mycket filosofiska avsnitt och fin text. Till exempel så här slutar första kapitlet. " Gregorius vände på klacken och gick långsamt mot Kirchenfeldbrucke. När bron kom i besiktning hade han en besynnerlig, lika oroande som befriande känsla av att han nu var på väg att vid femtiosju års ålder för första gången ta sitt liv i sina egna händer". Visst vill man läsa mer. Ibland blandas det in filosofiska citat typ det här som jag tycker mycket om; "vi är alla lappverk, av en väv så formlös och skiftande, att varje bit, varje ögonblick spelar sitt eget spel. Och det är lika stor skillnad mellan oss och oss själva som mellan oss och andra". (Michel de Montaigne)
Hmm jag är lite ovan att recensera böcker känner jag, men jag tyckte hur som helst om den här boken mycket och jag saknar den nu när den är utläst. Ska snart berätta vilka böcker jag nu istället har på nattduksbordet. Men ska nu ägna mig en stund åt jobbskrivande iställer för bloggskrivande.6 år sen prick

Vår älskade Sötis, för 6 år sedan precis ny i livet. Idag som 6 åring på väg från dagis till skolan. Min fina kloka tjej.stafettandet mm...

Ja i lördags så matstafettade vi. Drog till långt bort i skogen på förrätt, sådär soppa och sådär sällskap, vi nådde liksom inte varandra. Men kul ändå, det är ju det som är grejen med staffetandet; att träffa människor man kanske aldrig annars skulle sitta på middag med. Det är också så spännande att se hur folk har det hemma, det låter ju nästan läskigt nyfiket, men det är ju spännande. I det här förrättshuset satt vi vid matsalsmöbler som var av värsta barockdrivna stilen. Jag satt mittemot Magnus och bakom honom stod ett sådan groteskt skåp, som liksom höll på att överfalla oss vid bordet. Hemskt. Tur att det var förrätten där och inte någon längre måltid. Vi hade en underbart trevlig stund här hemma hos oss. Riktigt trevliga människor dök upp och vi hade kunnat umgås längre än en varmrätt. Vi hade gjort laxfilér som låg på spenatblad med grädde och vitt vin med parmesan över, till det åt vi en ljummen sallad med couscous, ruccola, körsbärstomater, edamamebönor. Efterrätten hos människor vi lite kände, mysigt mysigt och ett vackert hem dessutom, med havsutsikt.
Nu laddar vi om för 6-årskalas, på torsdag fyller hon älskade Sötisen. Vi har stora överaskningar på gång. Nu har vi försökt lösa logistik över morgondagens simskola, genrep och dansavslutningsföreställningar. Blir nog bra, andas och ta en bit i taget.

lyxlunch

En spontan lyxlunch med fina M idag. Otroligt mysigt, gott och bara hur nice som helst. Det är så skönt att bara vara och prata med varandra. Jag har uppskattat jobbet idag, jag har verkligen ett så bra jobb. Idag skrev jag analys, kom på en ny tanke, läste på vad andra skrivit om nästan samma sak som min nya tanke och fick sedan ner något som blev till text i den analys jag höll på med. Gillar när det flyter på så. Nu sova efter drygt mötande ikväll. Hej och gonatt!

har ju glömt att

 
berätta att jag nu är lycklig ägare till en Tina Hellman kruka. Förra veckan fyllde jag år och blev då bjuden på sushilunch (himmel så gott) och fick sedan krukan, den finaste, av tre vänner/kollegor. Så här ser det nu ut i köksfönstret, visst är det fint!             
                                    

rapport från en ledig onsdag

En exklusiv ledig onsdag. Lovisa sover så skönt i vagnen, jag har druckit kaffe på altanen. Tvättmaskinen igång och en tvätt fladdrar i vinden. Är trött så in i bomben men tar en sak i taget (försöker) och (försöker) känner mig nöjd så. Ska vara snäll mot mig och inte kräva för mycket ( inte inte lätt). Nu lite mer av att göra ditt och datt innan hämta stortjejen. Hej!

söndagsgöra

jädrar i gatan vad jag har tvättat idag, jag tror det blev fem maskiner, eller vad det sex till slut. Jag har till och med tvättat lite vinterkläder och hängt undan. Det brukar jag inte riktigt hinna med, det brukar panikbäras undan på tok för sent in på våren (sommaren). Maken och svärfar har kört till Ånge idag för att hämta en sekretär som jag köpt på blocket. Den står nu i hallen, det blev precis så bra som jag hade tänkt mig. Dels för att den passar storleksmässigt, sedan passar den stilmässigt. Sedan är det en hit att sitta i hallen, att vara i hallen för man ser fönster åt olika håll och så är det ju så fint i hallen efter tapetseringen av J Frank tapeten. Men hallen har varit ett rum som vi bara swischar förbi här i huset, på väg till köket, på väg till vardagsrummet på väg till trappen upp eller ned. Men nu kan man slå sig ner här vid sekretären. Nu ska det piffas lite runt om, en spegel, en lampa några fina fotografier, ungefär så tänker jag mig.

fredag

Idag glädjs jag åt att det är fredag, att jag ätit lunch med god vän, träffat på en till fining på bibblan som jag utbytte några ytterst kärnfulla tankar med, jag har handlat tre nya klänningar till dottern, ska bada med hela familjen på badhuset om några timmar, ska mysa i soffan sen hela kvällen. Trevlig skön fredag!

innehållsrik dag

Imorse knatade hela familjen till förskolan för överlämningssamtal med Filippas nya fröken till 6-årsklassen. Det första F sa när hon vaknade "jag vill inte träffa henne". Det är stort och med mycket känslor som hon ska börja på något nytt till hösten. I eftermiddag sa hon "ja mamma, vad tyckte du om K (fröken)" jag sa att jag tyckte hon verkade snäll och liksom lugn. Filippa sa "ja hon är inte en sån fröken som liksom fläktar runt", sen sa F " jag tycker det blir spännande med skolan". Så jag tror att det kommer att bli bra, jag tyckte om denna människa. Även om det är så svårt att ens tänka bilden att F till hösten inte ska möta de fina underbaraste vuxna människor som vi har som pedagoger på vår förskola. Usch jag vill inte tänka på det.  
Idag har jag också bjudit hem tre kollegor på lunch. Två av dem åker på skrivarinternat till Grekland imorgon så vi firade med lammfärsbiff med sallad gjord på ruccola, tomat, rödlök, borlottibönor, champinjoner å grillad sötpotatis, med tsatsiki. Det blev riktigt gott. Sedan hade vi en vit chokladkaka med hallonsås till efterrätt.
Efter cellolektionen ikväll har jag gjort det igen. Jag gick med Linda på ett medelstyrkepass. Jag blev svettig och det var vansinnigt skönt. Man liksom känner hur allt tjaffs och jox liksom försvinner ur kroppen när man tar i riktigt ordentligt. Fint så med idag! Nu dusch och kvällste!

RSS 2.0