halloj

skrev inget igår, var till mina föräldrar på middag, brodern var där med sin sambo och deras son. Dom är nästan aldrig här uppe och hälsar på, så det är roligt när dom är här. Imorgon kommer de till oss och hälsar på, det blir en liten släktträff med med vår faster och gammelfarmor och farfar. Idag har det varit en segdag, dottern Filippa var vaken inatt, hon är förskräckligt förkyld, man kan inte fatta hur mycket slem och snor det kan finnas i en sådan liten näsa, hon sov dock hela eftermiddagen så då hann vi både vila lite, dricka kaffe och städa eftersom mina kusiner och en av mina mostrar skulle komma och hälsa på ikväll. Jag hade dock också velat hinna greja lite ute, med lite rabatter och lite klippning av gräs, men vi hinner det kanske imorgon förmiddag. Man kan inte ha för höga krav på såna dagar när man varit vaken halva natten. Det blev en jättemysig kväll, vi gjorde egen GI-pizza och sedan gick vi en promenad runt kvarteret här innan vi fikade på altanen, varmt ute ikväll även om det är molnigt. Filippa har inte somnat ännu, det är svårt med all snuva som bara rinner, tycker så synd om henne, absolut det värsta jag vet när hon är sjuk. Hoppas så att det är bättre imorgon.

Måndagsfix

Idag har vi varit hemma och donat och grejat. Vi kom tidigt hem från Umeå igår för dottern vaknade med hög feber och det kändes skönt att komma hem. Idag är nog febern lägre men hon hostar och är snuvig, typiskt, vi som ska åka till västkusten på lördag, hoppas hon blir bättre. Donandet har bestått i tvätt, städat under diskbänken gjorde mannen, sedan målade han klart detaljer på garaget och jag packade upp alla kläder från vår umeåtripp. Jag lyssnade på Sommar under tiden, det var hon Mia Törnblom, tror jag hon heter, som skrivit en massa böcker om självkänsla och personlig utveckling överhuvudtaget. Det var en ganska lättlyssnat program, bra musik, bra peppsnack om att inte ta på sig offerkoftan" i sitt liv utan försöka se möjligheter och vara glad, även om att vara tacksam. Jag tyckte om att lyssna på henne just för att det fick mig att tydligt se att det är så lätt att bara stressa igenom sin semester och tänka men snart så ska vi mysa, slappna av osv och så har semestern gått. Vi är ändå rätt bra att göra vardag till fest här hemma och det gillar jag, det kan ju vara så små saker men som ändå bryter av familjeföretagets dagliga sysslor. Nu ska jag dock stryka lite, jag har emellrtid strykbrädan precis i dörröppningen till vår övre balkong, där man har vidunderlig utsikt, man kan till och med se lite hav däruppifrån, förgyller ju strykningen!
Kramsålänge! 

Hej igen

Idag har jag och dottern varit och besökt en barndomskamrat till mig som är här uppe på somrarna i familjens sommarhus. Det var jätteroligt att träffa henne och hennes dottern som snart fyller ett år, som jag inte hade sett förrän idag. Känns ovant ibland att vi är så vuxna att vi går på promenad med våra barnvagnar, men mysigt! Min älskade dotter ville inte sova alls någon eftermiddagslur så hon var lite störig under vårt besök där. Hon somnade klockan sju ikväll på fem minuter. Annars har vi tvättat och städat lite ikväll eftersom vi åker till stugan och firar svärmors 60 års dag imorgon. Det blir nog skönt att komma dit upp ett tag, så lugnt och skönt brukar det kännas att vara där.

Hej så länge!

Sitter här igen

och nattar min dotter. Det är ju sent och hon var uppe inatt så det verkar som om hon kommer att somna. Igår hade vi en liten middagsbjudning här hemma, två av mina äldsta kompisar med familjer var här och åt middag. Vi har väll inte direkt träffats så ofta eller kanske egentligen aldrig med familjer tillsammans, men det gick ju faktiskt bra, varför nu det är så förvånande, hmm. Men man känner ju inte riktigt varandra som vuxna och vi har inte sett varandra så mycket sedan vi var tonåringar, men det kändes roligt att vi kunde ses. Vi gjorde god mat som uppskattades, grillade lite olika spett och jag gjorde en potatissallad med en grön dressing av lite olika örter och ägg som skulle mixas, ur Anna och Fanny Bergenströms kokbok,  och en pastasallad ur samma bok. Roligt att laga mat och bjuda på. Ikväll åskade det och sedan vi fick barn så tycker jag det är lite läskigt med åska, har bara tyckt att det varit mysigt förut, men man känner sig så liten och maktlös när det mullrar och blixtrar som värst. Det känns fortfarande ovant detta med bloggandet, men jag ska pröva någon kväll till tänkte jag.

Vi hörs!
/S

prova på blogg

En prova på blogg om dagens funderingar under tiden som jag nattar min dotter. Hon ligger i rummet intill och sjunger för full gas just nu, hon är två år gammal. Eftersom jag är hängiven dagboksskrivare har jag varit lite tveksam till detta med bloggande, men det är ju roligt att läsa bloggar så kanske det är skoj att skriva dem med. Hur som helst, jag provar på det några dagar. Nu gallskriker hon "hoppa ner, pigg", så jag kanske måste göra ett avbryt för att gå in och krama lite. Nu tyst, jag avvaktar, hon borde ju vara så trött.  Vi har varit på en trevlig middag med våra grannar och hon har lekt massor med deras barn, så det kanske är svårt att varva ned ikväll. Jag går in dit nu en sväng, vi hörs igen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0