söndagsfilurande

Skriver med ömma öron, har just tagit bort de frön som suttit på små små plåster på olika punkter på örat. Typ som akupunktur fast med frön som man ska trycka på ett antal sekunder, ett antal gånger per dag. Ska vara bra för typ allt. Fick dom när jag fick massage i onsdags.
Över till något annat. Igår hade vi Mellofest med mamma och pappa. Filippa laddade för E Saade, hon var lyrsik över hans bidrag Popular och så vann han. Vi jublade alla. Vi hade väldigt mysigt och roligt.
Idag slalom igen, F kan nu svänga och bromsa, så himla roligt!
Ikväll har jag och M suttit en stund och haft gåigenomveckanprat, det är så jag vill att det ska vara men vi gör det inte alltid. Men så skönt att gå igenom, skriva upp, det blir begripligt och mer hanterbart. Så mycket tankar som virrar om skolval för Filippa just nu, ena dagen tänker vi si och andra dagen så. Det stressar och oroar och jag önskar att vi kan landa i ett alternativ som känns bra. Nu borde jag sova igen, men ibland när alla sover är det så skönt att vara vaken själv en stund! Men kram och gonatt!

mera sol

Idag startade slalomskolan, Filippas första slalomlektion. Mycket förväntan redan från frukoststart, i bilen, knäppa på pjäxor, hjälmen. Mycket nytt. Hon tog sig an detta med stort mod och det var så härligt att se hur hon lyssnade till de mycket proffsiga ledarna som förklarade och visade. Imorgon är det dags för nästa lektion och ytterligare två väntar kommande helg. Sedan gjorde det ju inget att det var strålande sol och sådär lagom kallt ute för mig som stod bredvid och tittade på med ett femtiotal andra föräldrar.
Resten av dagen ännu mera ute, långprommis, kälkåkning. Sedan middag och sclager. Fint så!

sol i sinnet

Idag fick vi till det igen! En skidtur hela familjen. Skidorna knäpptes på och Lovisa bäddades ner i pulkan och sedan skidade vi från hemma mot Högslätten och spåret där. Helt underbart ute med solen mellan träden och rakt i ansiktet. Filippa skidar på och stannar och pratar omvartannat, men vi tog oss varvet runt igen med lite Berry boost och Festis som pausenergi.
Skön helg för övrigt. Igår på stan och Erikshjälpen, fyndade nattduksbord till F som idag målats vitt. Det enda som saknats är väll sömn då. Men det går ju att hantera på olika sätt. Ett tag har jag nu sett till att planera in många saker att göra dessa dagar då sömnmössan tynger ner över ögonen. Och jag blir egentligen inte mer trött av det än av att bara dra runt här hemma. Men balans är ju som känt det bästa. Nu till sängs i alla fall efter en skön söndag!

en onsdag

Idag onsdag Filippa hemma med mig och Lovisa. Båda tjejerna är lite småförkylda, F hostar på natten men är rätt pigg på dagen, L mer difust bara klängig och utan matlust. Idag var vi ute på förmiddagen och åkte skridskor med barnen från förskolan. Helt underbart vårligt ute, älska älska! Underbart med värmande sol i ansiktet. All sömnlöshet går så mycket lättare att hantera förnuftigt när det är lite sol ute.
Ikväll har vi även varit på celloövning, det är svårt svårt att lagomt mycket rätta till en envis och tjurig femåring så att hon finner motivation att spela men ändå lär sig rätt. Så fort jag har rättat till något, som hon behöver rätta till, spelar hon en egen trudilutt för sina låtsaskompisar. Då håller hon stråken hipp som happ och drar fingrarna efter banden hur som helst. Jag tänker på den sång av Winnerbäck som hon och jag toksjunger på högsta volymen i bilen allt som oftast med textraden "...ställ mig inte i ett led,
du får mig inte att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,
ingen soldat,
jag tänker inte så." 
F  vet ju att jag mest av allt älskar hennes egen improviserade cellostycken, det är bara en släng av mamman i mig som vill att det ska vara rätt när hon ska spela i gruppen med läraren.

RSS 2.0