På föräldramötet

På föräldramöte ikväll. På den nya förskolan. Ovant. Betraktade alla föräldrar, konstaterade att de såg vanliga ut, men även att jag inte prompt måste känna sympati för dem eftersom vi ju inte ska driva förskola ihop. Det har förskollärarna ansvaret för på den här förskolan. Ovant. Jag kom på mig själv vid flera tillfällen att både tänka och säga högt, "så här gör vi på Fröet i alla fall" ändra snabbt till "så här gör de på Fröet". Också ovant. Men de nya förskollärarna berättade så fint om verksamheten, hur de arbetar med teman och lek och lärande ute och de visade tex film från hur Lovisa och kompisar hade haft dansmatte. Vi fick hembakta små semlor med hemmagjord mandelmassa. Jag körde hem i positiv anda. Skönt för det var lite gruvsamt med det första föräldramötet.  

Små fina stunder

Små stunder av lugn och ro, närhet och kärlek systrar emellan. Blir alldeles varmlycklig när jag skulle hämta lillasyster för hennes nattning och så har hon krupit upp hos storasyster. Då, när vi gick och väntade och längtade på ett syskon t F, var det nog just sådana här stunder som fanns i drömmarna. Syskonskapet är en så speciell relation på många sätt. 


En tisdag

Varm i hjärtat när jag nyss, under lite kvällsplock i Lovisas rum, höll på att trampa på sån där ritplatta. Innan surfplattornas tid. Hur som helst har hon ritat glad filur med lockigt hår och signerat med L. Underbaraste. 

Fint att hitta i slutet på en dag. Speciellt en dag när vi har besök av diverse magvirusar. Men flickorna verkar friska nu. Det är jag och maken som lommar runt lite fortfarande. Vi har åkt tåg

Dagen har tuffat på i tågtema. X2000 från Härnösand hela vägen till Stockholm. Hela familjen. Oj så spännande. Två vagnar längre fram i tåget satt mormor och morfar, så det blev många turer fram och tillbaka när kryp i benen blev för jobbigt. Vi fortsatte sedan med tunnelbanan. I rusningstrafik. Jisses. Jag klarade det. Vi klarade det. Ingen kom bort inget tappades bort. Sedan bytte vi till tvärbanan. Mycket behagligare. Hela vägen fram till Sickla kaj. Där ligger vårt hotell. Vi har ett stort rum i vinkel. Stora sängar. Utsikt över Hammarbybacken. Badkar och morgonrockar. Vi lyxar oss. 

RSS 2.0