Hon e oxå min

Min lite äldre tös. Ikväll vid havet, korvgrillning på middagsmenyn. Jag tog ett snabbdopp, alldeles underbart efter en jobbdag.


idag jobb

Försöker skriva på, går hyffsat. Skriver, med utgångspunkt i de kommentarer jag fått, igenom varje kapitel en gång till. Kikar på foton på barnen då och då, längtar härifrån. Blir lite yr av stress då och då, men försöker andas lugnt och sänka axlarna. Går skapligt fint, då och då ;-)

Havet havet

Idag fortsatte vi vårt källarstädprojekt. Det blir så fint. Säckar slängs. Sen for vi till havet. Underbara vindar, vågor och härligt långa bad. Vågorna sköljde över oss. Lek i sanden och fika på filten.


Hon e min

Min yngsta tösabit. Med ljusaste lockarna. I blåbärssnåret hos mamma och pappa.


Nostalgibad

Idag har vi hängt på Dyket. Jag har tillbringat många många sommardagar där under min barndom. Många minnen dyker upp när jag nu plaskar runt där med mina barn. Evighetslånga bad, hallonsaft och bullar, sandslottsprojekt, fånga musslor och i tonåren hänga på lagomt säkert avstånd till moppekillarna. Jag träffade en av mina äldsta barndomsvänner där idag, så himla kul att ses. Tjejerna njöt av badandet denna varma härliga julidag.

 


Min bror och brorson

Idag har vi fest hela dagen för lilla Axel Levi. Hos farmor o farfar med utsikt över blånande berg och Norasjön fick han officiellt sina namn. Så fint.


En semesterdag

En dag på semestern kan ibland vara en halv dag på jobbet. Skriva och läsa om institutionsbegreppet. Sedan kan man åka till Aldersviken. Promenera och klättra över klippor tills man blir svettig. Toknjuta av havet. Några badade även!


Ett till fönster

Här är rent vardagsrumsfönster med vita linnegardinerna.


Rena fönster

Jag tvättar några fönster idag. Byter gardiner. I köket fick Unikkogardinerna komma fram. Ska nu hänga upp mina vita linnegardiner i vardagsrummet. Dom syddes till en lägenhet m Sumpan, men passar fint även här.


Regn och grått

Idag har jag varit en sväng på jobbet. Fikat m tre andra doktorandkollegor och bara checkat in på rummet för att snabbt checkat igen. Det braiga var att jag liksom längtade efter att få fortsätta skriva när jag satt där vid datorn. Jag är nog lite knäpp. Väl hemma så hade yngsta dottern en lekdate. Jag å maken fick trevlig fikastund m föräldrarna. Sen fick vi nog av regnet och tog på oss stövlar och regnkläder och lekte ute en stund. Under tiden gjorde maken pizza till middag.


 


Nu kör vi norrut igen

På väg hemåt. Veckan har gått så fort. Salta havsbad, solvärme och vindar har mjukat upp torr, stressad kropp och själ. En påtagligt vacker och orörd natur har omgett oss i veckan. Samt en underbar liten Icabutik där vi snabbt blev stammisar. Det känns som om vi snart åker tillbaka.


Marsskäret vid Sikholma Fiskeläget

Vi äter medhavd lunch på klipporna. Havet är mäktigt.


Vi fick besök

Mamma och pappa kom och hälsade på. Så himla mysigt att leka med Mommi och Moffa!


Vacker skog

Det är många naturreservat på Hållnäshalvön. Igår gick vi för att söka en runsten vid Hammarviken. Vackra stenmurar och vilda orkidéer och mycket smultron.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/288766/images/2012/pic_207409917.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/288766/images/2012/pic_207409917.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/288766/images/2012/pic_207409919.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/288766/images/2012/pic_207409919.jpg" class="image">


Upptäcktsfärder på Hållnäshalvön

Vi upptäcker Gudinge fiskeläge. Mjuka klippor och sandstrand vid Ängskär.


Kväll

Varma i huden av vind, sol och hav kryper vi till kojs. Fyllda av gemensamma upplevelser. Står nu ute på altanen och det är som ett skådespel av fågelsång, vindsus och havet som kluckar nöjt. Tog den här bilden för någon timme sedan när solen gick ner.


Dagen tuffar vidare

Och vi har besökt två fiskeläger, Fågelsundet och Slada hamn, små pittoreska fiskebyar , så fint. Mycket lek vid den lilla stranden som bara är vår.


En vecka på Kilskär

Igår kom vi fram t stugan. Den är röd och den ligger vid havet. Det är 25 steg har Filippan räknat från altanen ner till vattnet. Jag å M satt här ute länge länge när tjejerna äntligen somnat i de nya rummen och nya sängarna. Nu lek i pyamasarna efter sen frukost.


RSS 2.0