Göra vad man vill

Höstlovsvecka nu. Så välkommen paus. Idag är vi lediga tillsammans alla fyra. Då kan man läsa Dn lite extra, ta en kaffepåtår, eller ta ett morgonbad med barbisarna som Lovisa ville. Vilken lyx att ha tid att få göra lite som man vill.


Läskigt

Med iskalla händer och hjärtklappning klickade jag på skickaknappen. Sen postade jag även tjockt kuvert på den gula brevlådan. Nu är det ingen återvändo. Texten är iväg att läsas och granskas. Jag befinner mig mittemellan, har fortfarande inte riktigt lämnat den där pressade känslan, men börjar ändå förstå att jag faktiskt gjorde det, jag hann i tid.


familjen goes matkasse

Den här veckan testar vi en matkasse. Fyra rätter har kommit hem i en kartong med fina recept till. Det hela ska bli mycket spännande. Idag har vi ätit rödcurrykyckling med stekt ris. Supergott var det. Alla råvaror ser fräscha och fina ut.Vi gillar ju att både planera och laga mat. Men just nu så kändes det så väldigt lyxigt att någon annan planerat och tänkt och vi bara behöver laga.

nu klar

och på väg hem. Två kapitel till har gåtts igenom. Har omformulerat, läst på och donat hit och dit med excerpten.
Nu svart i korridoren och ute. Så jag springer. Hem till familj och lördagsmyset.

En räddare i nöden

Den här burken är räddare när man jobbar helgpass. På veckorna kan jag bättre ta att jobbkaffet smakar cigarettfimp. På helgen kan man liksom inte stå ut. Fint snabbkaffe har införskaffats. Med varm mjölk i helt okej. Så nu är det lite kaffepaus här.


Paus i skrivverkstaden

Grötpaus i skrivandet. Läser lite artikel istället. Undrar hur mycket trist man har det man ens kommer på ide'n att blogga om en grötpaus.


inloggad på jobbet

tar itu med metodkapitel. Resten av familjen på utflykt mot stallet. Inge avis alls.

Fredagsdetaljer

Hu vilken vit dimma som låg över staden imorse. Jag å F promenerar till skola och jobb på fredagar. Det är en mysig stund tillsammans. Lite tid att prata, fundera eller bara lite tyst morgontrötta gå bredvid varandra. Fint. Hon lyste upp den gråvita dimman med sina nya blanka kängor och sin paljettprydda mössa. Jag gjorde mitt bästa av upplysningen med hjälp av röda detaljer på mina nya höstskor.

Har jobbat avhandling idag. Noggrant går jag igenom texten så att t ex referenser stämmer. Har en jobbhelg framför mig. Det ska gå. På torsdag ska jag överlämna en avhandling jag känner mig nöjd med. Men det är fortfarande slapp soft fredagskväll. Med nya fina rosor på hallbyrån.


En halvtimme

Fick just en tom halvtimme till skänks. Efter en dag med tokintensiv tentaläsning tänkte jag unna mig att gå på min dansträning. Som ett bevis på att det är länge sedan jag var här tog jag fel på tiden. Så nu sitter jag här. Har inte ens något jobb i väskan att ta itu med. Då kan man bara sitta och begrunda lite.
- Vansinnigt tråkigt att läsa tentor i ämnet läs och skrivutveckling. Vet inte om jag faktiskt någonsin haft så tråkigt göra på jobbet. Men i min hög är det endast sju kvar nu.
- Musiken som hörs från dansklassen innan är rätt suggestiv och rytmiskt trummande. Känns lite oroväckande jobbigt eftersom det som sagt var ett tag sedan sist.
- tänk att det kommit snö idag.
- längtar efter tjejerna å maken.

Sådär, nu kan jag gå och byta om snart!


jobb, poesi och andra trevligheter

har just loggat in på jobbstolen. Nöter väldigt på den här stolen nu. Ska jobba ett kortare pass för att snart möta resten av familjen på bibblan för lite Poesifestival som äger rum i helgen. Ikväll lite umgänge med vänner. Hö en fin lördag!

Hemmajobb

Jobbar hemma. Det är bara jag och hemmet, tyst och lugnt. Byter ut rosegarden muggen mot den röda muminmammanmuggen. Passar bättre en oktoberdag som denna. Kurerar ond hals med hett kaffe och botar stress med att ta mig igenom högen av studentarbeten. Fint så idag!


Och efter eller nu


Ny bro under utveckling

Vi har byggt om, renoverat vår entré. Äntligen. Lägger in några bilder från innan med mörkbrun dörr och vit skraltig smal bro. Efterbilder med bredare bro och en vit ytterdörr med ett fönster i.


Veg måndag

Försöker köra meat free monday. Idag gjorde maken en fantastiskt god mild curryröra med kikärtor, blomkål, paprika mm. Ris till och en gurkaktig sås. Lovisa åt endast ris men Filippa åt även av curryn. Receptet var från Tasteline.


Slutpåenergi.nu

Fick pyspunka någonstans när middagen knappt påbörjats men ändå avslutades på något konstigt sätt. Lovisa hoppar upp och ned från bordet och vill inte äta, vi tjatar lite och så lite till och sedan får det vara. Orken tar slut och det som skulle kunna vara skön middagsstund rinner ut på golvet.
Det är svårt att få ihop allt i familjeföretaget just nu. Dels marktjänst med tvätt, plock å handling, dels med allas viljor och olika behov och önskemål. Ingen i hela världen kommer bli gladare än jag när den här avhandlingen är klar. Om den nu blir det.


jobblördag

snabbt snabbt tillbaka till mitt rum. Svart i korridoren och inte en människa på jobbet. Har hämtat te med varm mjölk och honung. Halsontet går inte över.
 
Håller på med det sista i diskussionskapitlet idag. Ni som läser mina inlägg här måste ju tro att den här avhandlingen aldrig kommer att bli klar. Det går inte att förklara allt jobb med att uppnå en logiskt sammanhängande text från början till slut. Jag skriver om en mening på sidan 194 och kommer genast på att jag måste ändra på sidan 8. Annars stämmer inte begreppsanvändningen eller referenserna eller något annat jox. Det tar tid, tankearbete tar tid, att formulera de perfekta mest stringenta formuleringarna tar tid. Det är ett himla slit att få till det.
 
Så nu åter till avhandlingsskrivande en stund till innan jag försmäktar efter familj och lördagsmysa lite grand.

RSS 2.0