dansen

Japp nu har jag varit på min jazzdans igen, det är så himla roligt! Jag liksom njuter av att stå i salen med alla speglar och stänger efter väggarna, undrar vad som egentligen är så speciellt med det. Gillar att man har koll på sin dansfröken och så gör man som hon gör hela uppvärmningen, lite tryggt! Och så känns det i kroppen med alla statiska magövningar och all stretch, jag gillar när man känner att man har koll på kroppen, på muskler,armar och ben. Även om jag nu inte tycker att jag i dagsläget har koll på allt jag nu nämnde, men ändå! Så nu ska jag duscha och dricka te och kanske läsa något, älskade dottern var pigg i natt fram till femtiden då hon somnade, otroligt hemskt att inte få sova när man är trött, det är ju en sak när hon är ledsen eller sjuk då tänker man inte på sin egen sömn först, men så här när hon bara är glad och pigg mitt i natten, lite frusterande! Magnus spelar just innebandy, rätt skönt med lite ensamtid hemma.

Kram vi hörs!

Hela tjocka släkten!

Inte riktigt kanske, men nästan! Igår så var min farmor och farfar och min faster Bitte och Bengt och mamma och pappa här och åt middag. Bitte hade dock lagat middag så vi stod mest för lokalen! Men det är så roligt att träffas och min farmor och farfar är ju rätt gamla, typ åttiofem är väll farmor, men så pigga, det är ju helt otroligt och inspirerande! Ska berätta det för dom,för dom betyder så mycket även om vi inte åker och hälsar på alls så ofta som vi borde eller som vi skulle vilja. Mamma och pappa sov över tills idag och det är också så mysigt, Filippa studsade upp i morse när hon kom på att momme och moffa låg och sov i hennes rum. Jag och Magnus låg kvar och drog oss i sängen och det är ju också så himla lyxigt. Nu har dom åkt just, och varje gång så känns det som om vi borde bo närmare varandra så att vi kunde ses mer, när vi flyttade från stockholm och hit då kändes det ju supernära med bara fem mil emellan men nu känns det ändå lite långt ibland. Eftersom vi har så himla roligt ihop! Generationsboende är inte så tokigt kanske ändå, man kunde ha ett stort hus med varsin lägenhet i. Optimalt! Övrigt idag har jag sorterat min tröjlåda i tröjor som jag kan jobba i och tröjor som går bra att ha hemma och/eller träna i, fördelningen blev väll 80/20 till hemma tröjor. Jag måste helt klart köpa lite nya kläder! Vilket ju förstås är en skoj uppgift!


Att rida stol!

Det pratade jag om idag på ett didaktiskt nätverk för  femtio verksamma lärare i västernorrlandslän. Att rida stol handlar om att barn ska få möjligheter att använda sina lärandemiljöer på ett kreativt sätt, att vi vuxna så ofta, oftast i välmenligt syfte, entydliggör världen för barn. En stol ska man sitta på inte rida på och innebandyklubbor ska vi inte göra ngt annat än att spela bandy med. Det finns en så stor fara i att vi dämpar barns kreativitet och deras förmåga att tänka nytt och inte fastna i mönster redan som barn. Jag är så glad att min dotter så fort vi t ex pratar om saker som inte går att genomföra på studs, säger "kaanskee". Hon säger det inte på ett krävande sätt utan bara som att "men mamma det kan finnas en möjlighet att det vi nu pratat om ändras". Vilket det ju faktiskt kan!

Hej hopp!

Skön lördag

har det varit och är idag. Vi vaknade vid klockan åtta och Filippa var då pigg och vi var mindre pigga, men det var såååå skönt att inte ha någon tid att passa, Skogsknoppgruppen har ju startat kl 9 rätt många lördagar nu. Det är ju så kul bara man kommer iväg till skogen men lite jobbigt att passa tiden. Men, idag softade vi och på förmiddagen drönade vi runt i huset, vi har börjat städa i Filippas rum den del som vi har som arbetsskrivbord. Känns bra att ha börjat även om det inte är klart. Vi vandrade ner på stan, sötungen ville inte sova så nu har hon precis slocknat direkt efter "vänge", knäpptyst i hennes rum. Var tänkt att leta jeans till mig själv, men utbudet är ju inte alltför stort här i stan så det blev inget, vi handlade till Filippa istället, mycket roligare. Hade lite rabattkupponger på Lindex så där handlade vi en jeansklänning från Fix som är så fin och så några basplagg, jag hittade en jeanskjol till mig själv. Sedan var vi på Åhlens och där hittade vi från Pippikollektionen ett par röda byxor, brun t-shirt och en randig mössa, jättefina och Filippa själv tycker verkligen att hon är sååå fin. Vi bestämde att farmor och farfar skulle handla med sig fika hit så dom kom just när vi promenerat hem. Mysig fikastund. Vi kom som vanligt på för sent vad vi skulle äta för middag, men Magnus panikhandlade på Ica och sedan blev det en god Thaiwokgryta men fläskfile och kokosmjölk och lite annat smått och gott, Filippa gillade det också. Mest poppis var förstås hennes glass-strut som hon fick till efterrätt! En redogörelse av dagen hittills, summa sumarum en skön lördag!
Krams!

varit mycket idag

men ändå känts rätt bra. Fast imorse kändes det oroligt, bara för att det var mycket. Jag har två föreläsningar imorgon en på jobbet under förmiddagen och en på fritiden på kvällen på en förskola. Jag planerar dom förmodligen för mycket, men jag känner mig säkrare då och jag vill att det ska bli bra. Men som vanligt släpper pirr och oro när man väl får snurr på dagen. Men så ringde dom från Filippas förskola och sa att hon var hängig, Magnus hämtade henne och sedan var farmor här en stund när han hade lektion. Hon har dock varit piggare sedan idag. Jag kom nyss hem så jag har inte träffat henne nästan alls idag, så hemskt, jag har varit in och lyssnat och snosat henne nu, hon är helt underbar även när hon sover. Ska fixa lite nu inför imorgon när jag ska träffa studenter hela förmiddagen och sedan inspirera en förskola till miljötänk på kvällen, däremellan ska jag träffa Filippa eftersom hon kommer att vara hemma imorgon, farmor kommer på morgonen och förmiddagen. Blir spännande imorgon, bättre att tänka så än att det skulle bli jobbigt och stressigt. Livet är ju inte ett problem att ta sig igenom utan något man kan välja att uppleva.

kram!


fortfarande stopp

har vi i avloppet. Men ikväll har jourgubbe varit här och konstaterat att det är stopp i rören men på kommunens mark, vilket innebär att de bekostar slamsugbilen som kommer i morgonbitti. Känns skönt att veta att felet inte sitter i våra rör inne i huset. Så förhoppningsvis kan vi spola vatten imorgon!

Kramar!


Ps 2

Vi har just upptäckt att det bubblar upp vatten i avloppsbrunnen i källaren, jätteroligt..... Så nu kan vi inte spola vatten ngnstans i hela huset. Får se vad som händer imorgon.

Godnatt!

Ps

igår köpte vi äntligen ett par vinterstövlar till Filippa. Ett par jättefina från Kax i Sundsvall. Vikingkängor, röda, goretex. Och vi fick sådan superjhälp, expediten totalt lekte bort att hon mätte Filippas fot och en Herr Nilsson hoppade upp framför henne, superbra gick det! Så skönt att detta är avklarat! Ska visa foto på den en annan dag!

Gick bra idag

på handledningen, så skönt! Min handledare tyckte att den text jag skrivit nu var väldigt bra, även om det finns mycket kvar att göra på den så kändes det skönt att veta att jag är på rätt väg. Efter det så åt jag lunch med en barndomsvän som går kurs här uppe, det var så roligt och inspirerande att träffa henne. Jag tycker hon gör det bra som vill läsa vidare och ändå har två barn och hus och allt som hör med, det är så många som inte alls vill fortsätta vara nyfikna och läsa mer. Jag vet att man inte behöver läsa högskolepoäng för att det ska räknas som förkovring, det kan man ju göra privat också och på andra sätt, jag tycker hur som helst att det är inspirerande att träffa människor som vill vara nyfikna! Igår kväll var också en annan barndomskamrat här och kvällsfikade, det var också en sådan där mysig stund att ses mitt i veckan, mitt i vardagen. Jag känner mig modig när jag släpper in någon i vårt hem en helt vanlig vardag med allt stök som ju är under veckorna. Men jag hade varit på min jazzdansträning innan så jag var kanske peppad av det! Det är så roliga 90 minuter, så glad att jag hittat den här gruppen som dansar ihop på måndagar. Nu verkar det som om Magnus fått Filippa att somna, hon har haft det jobbigt med magen idag, hård i magen, men det blev bajsning nu innan hon somnade och det var bra annars hade vi nog fått vara hemma med henne imorgon. Nu ska jag gå ner och dricka te och softa framför Äntligen hemma!

Kramar!

Skogsknoppar

har vi haft idag, den fjärde träffen. Vi hade det som vanligt skoj i skogen, den här gången med några nya höstsånger och någon ny ramsa. Det är roligt att så många vill gå ut i skogen med sina barn, tolv barn med föräldrar gick idag med. Sedan har Filippa haft sin Stockholmskusin här på träff, vi var på Technicus och fikade och lekte sedan här hemma. Hon är så otroligt go med sin kusin, hon vill bara pussa och klappa på honom hela tiden! Synd att de inte träffas oftare. Men han är kvar till på tisdag så vi ska försöka hinna ses en gång till i alla fall.
kram!

Länge sen sist

Ja veckorna har bara susat iväg, lite på gränsen för mycket att göra med både jobb och nog hemma också.

Imorgon ska jag till Umeå och presentera ett första utkast på mitt teorikapitel, känns ju förstås lite nervigt, men så skönt när det är gjort. Längtar till imorgonkväll när jag är hemma igen! Sötisdottern har haft lite bakslag på lämningarna på förskolan, jag tycker det är så jobbigt när hon är ledsen känns hemskt, fast jag vet att det inte är långvarigt.

Idag var vi på en husvisning, för dyrt hus, men det var roligt att se. Bra ibland att se andra hus för att uppskatta det man har. Vi har ju ett så mysigt hus, men det är lite litet och det kräver sina funderingar på hur man ska lösa förvaring mm, men det har sina potentialer ändå. Det är bara att man kan bli övertyngd av allt som behöver donas med, naturligtvis spelar det ju in att vi inte har världens bästa ekomomi med mig som doktorand och med mannen som lärarstudent samt att vi inte har kunskap och erfarenhet av att fixa. Men om vi tar en bit i taget så ordnar det sig nog!

Nu ska jag göra iordning för morgondagen, vid sju blir jag upphämtad av mina kollegor sedan blir det förmodligen ngn bra hyrbil upp till Umeå.

hejdå! 

RSS 2.0