om strävanden

Igår var dagen helt okej fastän vi nästan inte sovit något alls. När jag är vaken på natten så planerar jag ofta olika aktiviteter för dagen som kommer, speciellt inför torsdagar eftersom Filippa då är ledig. Men ju mer jag är vaken under en natt desto mer komprimeras dessa planer, för att till morgonen liksom handla om att ordna frukost, lunch, få barn att sova, vila själv, dricka, plocka diskmaskinen osv. Jag håller just nu på att lära mig en massa nya sätt att tänka på, det är mycket spännande. En av sakerna jag övar är att vara nöjd med det som är just nu, att inte hela tiden leva i ett strävande. Det är helt okej att man sätter sig ner och vilar eller tittar i en tidning fastän det är saker lite överallt och man borde ta reda på en tvätt. Fast jag tycker att det är svårt, men jag är i allafall medveten om vad det är jag behöver träna på och det i sig är ju ett framsteg.

Så vad jag ville komma till var att dagen igår blev en bra dag för att jag minimerade planer och förväntningar till att handla om det mest nödvändiga och när jag gjort det då orkade jag till och med packa två termosar, en med choklad och en med kaffe och varm mjölk och gå en promenad till skogen där vi fikade och lekte en stund jag och tjejerna. Det är det som är skillnaden i synsättet att sikta mot stjärnorna men nå trädtopparna, vilket i sig alltid innebär att trädtopparna medför en viss svaghet eftersom man egentligen siktat mot något högre. Istället försöker jag nu öva mig i att tänka att jag tar mig över kalhygget, och ja, men åh, det gick ju bra, men se jag orkade till och med upp till trädtopparna och då blir det en seger. Hängde ni med på det? 
Kram!

fina måndag

Är barnsligt nöjd med att jag idag bjudit L på hemlagad lunch. Kokt morot, broccoli och lite makaroner som sedan mixades. Hon mumsade i sig hela portionen. Skulle gått morgonpromenad med fina M, men Lovisa sov för länge så det fick bli en kopp kaffe med M bara. Men det var så mysigt att träffas iaf! Nu iväg och hämta Filippa och promenera ner på stan för hennes dans. Hej hopp!

full fart

Idag en dag med mycket innehåll. Promenix ner på stan, träffade fin fin vän. En av mina vänner som man kan vara precis som man är tillsamans med, inget krux, och det är så skönt när man inte behöver låtsas på något vis utan bara vara tillsammans. Äkta och autentiskt. Jag uppskattar det så mycket när man bara kan mötas med de förutsättningar som just den här dagen, stunden har. Sen åt vi lunch på fiket på Ica (!) ja lite otippat, men det var god paj och mycket plats för barnvagnar. Missade Pyttepoesin som L och jag går på, för L somnade precis när det skulle börja och det kändes lite hysteriskt att väcka upp henne för en sån sak. Efter lite mer stan och lite konsumtion på Curry, finaste småburkarna från Rice, i olika färger, helt underbara, fika på bibblan med barn och annan mammakompis. Ikväll celloövning, vi avancerar nu fyra olika variationer av Blinka lilla stjärna och har nu fått notböcker, det är sååå roligt! Ikväll gjorde jag och F äpplemuffins, supergoda.


ja och nej

Jag övar mig att säga nej. Men det är så svårt, det är liksom lättare att säga ja och sedan gå och grubbla på dels varför man i hela friden sa ja, dels på hur man ska hinna med det man sagt ja till. Jag har just nu behov av mer tid som hänger ihop och mindre åtaganden av olika sort. Nu har jag förstått att säga nej är ju att säga ja till något annat. Och då går det mycket lättare, om jag tackar nej till detta vad är det då jag säger ja till? Det låter ju som en självklarhet, men för mig har det inte varit det, det tar sig!

Duracellbebisen

Vår bebisLovisa sover lite oroligt om nätterna. Hon snurrar varv på varv i sängen, vi lägger henne på sidan hon vänder sig på magen, jag lägger henne på ryggen hon vänder sig på magen, jag lägger henne på andra sidan hon vänder sig på magen. Det är ju egenligen inget problem att hon ligger på magen om hon bara kunde somna när hon ligger så. Men när hon vänt sig på magen så verkar startknappen för att träna krypning aktiveras. Direkt så puffar hon upp rumpan, ställer sig på knä, reser sig på händerna, sedan avancerar hon från knä till tåspetsarna och så lyfter hon till sist axlarna helt så bara huvudet är i kudden och tåspetsarna i madrassen. Kan bebisar lära sig göra kullerbyttor innan de lär sig krypa och gå? Denna procedur gör hon sovandes, i allafall blundar hon när hon övar detta. Nästa steg är att hon vaknar och då övar hon oavbrutet att klappa händerna, hon ligger på rygg och klappar och klappar. Mellan tolv och fyra höll vi på så här i natt. Sen fick hon välling och sen bytte vi stor bajsblöja och sedan har vi slumrat resten av natten.  Om någon som läser har några tankar om detta, delge oss gärna, vi behöver sova här hemma!
Idag väntar fotografering på förskolan, kanske även av lillasyster, vi får se. Efter det promenad ner på stan, lite fika på Technicus och sedan till Filippas dansklass. Ikväll är det min yoga, hoppas det kommer att kännas okej att  åka iväg. Behöver det mer än någonsin idag. Kram!

lördag, lördag

Hade tänkt göra ett inlägg om olika händelser från veckan. En kväll den här veckan startade vi upp en liten bokcirkel hos en väninna. Det var så mysigt att komma hem till ett vackert lugnt och mysigt hem och bara sitta och mysfika och prata med fyra fina personer. Nu har vi bestämt oss för att välja varsin bok och läsa och berätta för varandra en kväll i december då vi har en andra träff. Så återstår valet av bok, jag har inte bestämt mig ännu, velar lite på boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, eller en som heter Shakespeares hemlighet, får se vad det blir. Det känns i allafall mycket inspirerande att läsa! Jag håller precis på att avsluta Kepplers bok Hypnotisören, men det är så läskig att jag tar den lite pö om pö. Jag har också nyss läst Zweigbergs bok I vulkanens öga, den var bra, fast lite ensidig i det tragiska beskrivandet av en jobbig relation mellan en man och kvinna och deras två barn, men klart läsvärd.

Idag har jag och Magnus gått en lång härlig vagnpromenad, så lyxigt att gå tillsammans och prata mycket. F har sovit hos farmor och farfar en natt. Igår hade vi lite vuxenumgänge och middag med fina vänner här hemma, jättemysig kväll med gott vin och maten blev lyckad. En kväll som gav energi på alla sätt och vis. Nu myser vi lördag med hela familjen, F hemma igen.


maraton i vakenhet

Sömnlösheten spräcker alla gränser. När man tror att man inte bara kan vara vaken en natt till, då är man det ändå, för det finns ju liksom inget annat att välja på. Lovisa sover oroligt och vi är väll inte vakna hela nätter men det är så jobbigt att man liksom inte törs somna för man vet att hon snart vaknar. Vissa gånger vaknar hon och är hungrig och då är det ju lätt att åtgärda, men andra gånger vaknar hon och är bara pigg för att ytterligare en tredje gång vakna för att hon vänt sig på magen och inte vill ligga så längre. Jag vet att det är en övergående period men det är likväl jobbigt att vara mitt i den. Kram!

ny hall

Nu har hallen så gott som klar. Taket är målat vitt, panelen på ena väggen har gått från sin grådassiga färg till vit, dörren till källaren är vit, det är nya lister runt dörrar och golv. Och sedan är det tapetserat med Frank tapeten med tulpaner på. Det är verkligen så fint och det förändringen har gjort att detta genomgångsrum nu mer är ett rum. Man vill liksom vara i hallen och det kan man faktiskt, det är urskönt att slå sig ner i trappen och bara vila eller prata i telefon. Eftersom vi har så litet hus är det skönt om man kan och vill vara i de utrymmen som finns. Prövar att lägga in några foton på hur det ser ut!Hmm den vill inte vända på sig. Men men, visst blev det fint! Tusen tack till svärfar som lagt ner många timmar på att hjälpa oss att måla och tapetsera! Nu söker vi ett litet litet bord att t ex kunna ställa bärbara datorn på. Helst vill jag ha det lilla Basbordet från Norrgavel, men det tål att fundera på!


RSS 2.0