Hemmajobb

idag, sitter och läser och försöker skriva också. Skönt att sitta lite hemma och jobba ibland. Magnus vikarierar nu på en högstadieskola, det är så roligt att han fått det jobbet. Jag har därför lämnat Filippa två mornar nu, jag tycker ju inte om det eftersom hon alltid brukar vara så ledsen när jag går. Igår var det så, men idag var det ingen gråt alls, så obeskrivligt skönt, hon hade knappt tid till att se att jag gick! Jag snodde en puss på kinden innan hon med sin hund under armen traskade in i lekrummet. Sötungen! En annan stor sak idag, var att hon kissade i pottan imorse, jättemycket, hon sitter och läser en Pixibok under tiden, ganska nöjd var hon när det var klart, ville helst sitta jättelänge på pottan då! Magnus jobbar på kooperativet nu i eftermiddag, så jag ska hämta sötisen vid tre halvfyra. Ikväll har jag klädpartaj med me and I kläder, blir kul! Det kommer några från jobbet och lite grannar och andra bekanta. Nu åter till läsningen av Gibsons interaktionserbjudanden!

Måndagkväll

Vi har nu kommit hem från föräldrakooperativets stormöte, det gick fort, skönt med effektiva möten. Dom nya familjerna var där så det var roligt att se vilka de var. Jag presenterade festkommiténs familjedag och föräldrafest nästa helg, alla verkar tycka att det ska bli kul. Eftersom vi var klara redan kl 20 och vi hade barnvakt av farmor så gick vi en liten bonuspromenad på en halvtimme, skönt. Och så fick farmor natta klart Filippa, det var första gången och det var en stolt farmor som typ i en halvtimme hade massor att berätta om vad de gjort under de två timmarna vi varit borta och det är ju fantastiskt vilket underbarn hon har till barnbarn! ;-)

Jag har skrivit elva raders inledning idag till teorikapitlet och fortsatt med en början på första rubriken i teorikapitlet, kändes skönt att klara av det! Vi har handlat galonkläder, jacka och byxa till Filippa idag, från Lindex, de med bamse på, rosa så det bara dånar om det! Men hon kommer att synas i gråväder! Hon fick åka rulltrappan fyra gånger upp och ner till barnavdelningen, hon ville stå sjävl (läs själv) och det gick bra. Jag tycker det är imponerande att hon klarar det eftersom vi bor i en stad där det bara finns två rulltrappor!

Idag har jag läst att Friskis kör igång den här veckan, i nya lokaler och med nya pass, mitt aerobicspass är tillbaka på torsdagar, tjiho, måste kolla om jag kan gå nu på torsdag. Super!

Kram och hej!

söndag snart måndag

och helgen har gått så fort. Jag och Filippa följde med mamma och pappa hem till min framor och farfar igår, det var en jättefin dag hemma hos dem. Så vackert där de bor i Nora med utsikt över sjön och bergen runt om. Magnus var på trav så vi åkte hem med honom på eftermiddagen. Idag har vi promenerat och sedan tog jag hand om ett tvättberg och Magnus och Filippa åkte för att handla. Magnus gjorde köttbullar med tomat sås och spaghetti till middag, så jättegott blev det! Ikväll har jag var på klädparty för Lingon och blåbär, dyrt är det så det blev inte så mycket handlat, ett par strmpbyxor till dottern och ett nattlinne till mig. Nu blev det som en "redogörelse blogg" för vad jag gjort i helgen! Imorgon väntar fortsatt skrivning av teorikapitel och ett stormöte på föräldrakooperativet!
Hejdå! 

en kväll på stranden

blev det, jättemysigt. Jag promenerade dit ut och Magnus och Filippa tog bilen. Sedan badade vi, det var 17,5 grader, rätt okej för att vara havet i slutet av augusti. Lite korv och hamburgargrillning på filten sedan. Jag har jobbat idag och jag skrev kanske fyra fem raders inledning i alla fall, rätt okej, vissa dagar blir det läsning i massor men inte så mycket textproducering. Dessutom var det ett seminarium hela förmiddagen som var superintressant om elevbedömningar i skola, hur de görs, i vilket syfte osv, lärorikt hur som helst.
 
Dagens roliga Filippacitat: Ikväll när vi åkte hem från havet så körde vi förbi hagar, hästar etc och sådanadär vita stora bollar med hö i, titta halmbalar! utbrister hon, när vi kört förbi dem kräver hon "se mer halmbalar"

Ensam hemma

eller kanske inte ensam, Filippa ligger och sover men maken är på fotboll ikväll, Giffarna-Häcken. Filippa har varit på förskolan idag första gången på riktigt efter sommaren. Det hade gått så bra, hon var glad när Magnus lämnade henne, dock hade hon inte somnat men det gör ju inte så mycket. Hon somnade rätt tidigt ikväll istället. Så då fick jag en massa tid över, ringde ett samtal till min kusin och det var jätteroligt att prata en stund sedan har jag suttit lite och grejsat här vid datorn och nu ska jag nog ner och göra teet.
Det är skönt att vara lite ensam vissa kvällar, förut för ngr år sedan tyckte jag inte alls det, men nu är det världens lyx att få göra vad man vill, vara var man vill, se på tvn vad man vill, lyssna på prick den musik man vill.
Imorgon skönt med fredag, ska försöka vara supereffektiv på jobbet så att det riktigt känns skönt med fredagsmys sedan. Målet imorgon är att skriva en inledning till kapitel två i avhandlingen, som är mitt teorikapitel och förmodligen det svåraste att skriva, men om jag siktar på inledning så blir det kanske ngn mening skriven i alla fall. Jag skriver imorrn och berättar hur det gick.

Kvällens musik: Tomas Andersson Wij
Dagens tråkigaste: att Magnus inte fick det lärarvikariat vi så mycket hade hoppats på. :-(

Hemma igen

efter personaldagar på Högbo bruk utanför Gävle torsdag till fredag, sedan varit hos mamma och pappa hela helgen, på kräftskiva på lördagkväll med barndomskamrater, riktigt trevligt! Imorgon ska jag jobba, förmodligen är man lite trött eftersom det blev dels en sen natt på torsdagen och så i lördags på kräftskivan.

Dagen roliga Filippa språk: när hon efter middagen ropade till moffa, vill ha glasstrut moffa, ja jag hämtar svarade han, tjosan sa Filippa då och lutade sig bakåt i soffan!
Dagens bok: Livet i familjen av Jesper Juul, borde vara obligatorisk läsning för alla föräldrar, för alla som ingår i en familj. Har hittills gett den till både mamma och svärmor.

vi hörs!

Trött, tröttare, tröttast

är vi idag för sötaste dottern ville vara vaken redan kl 5. Men det har ändå gått att jobba på förmiddagen redan från kl halv åtta eftersom vi ändå var vakna. Nu skulle vi vilja se morden i midsummer men eftersom hon inte somnat ännu spelar vi in det. Men ska nu gå och dricka mitt te!

tja vi hörs!


Idag har jag jobbat

första dagen efter semestern. Lite lugn start med läsning hemma under förmiddagen, ska läsa till ett seminarium på onsdag, hann inte så långt idag, trögt att få igång engelskan igen. Men jag fortsätter imorgon. Mannen och dottern hälsade på hos svärföräldrarna på förmiddagen så det var lugnt här hemma, ovant att vara själv hemma, det händer ju inte så ofta. På eftermiddagen satt jag på mitt rum på jobbet, läste massa mejl först, och gjorde lite enklare fix, sedan mejlade jag studenter jag ska handleda och det kändes bra att få det gjort. Sedan hade jag ett litet samtal med min chef om i vilka kurser jag ska undervisa förhandlade bort en kurs som jag gruvat mig att ha för den kräver så mycket inläsning på områden jag inte behärskar alls. Jag hann också med att dricka kaffe med två arbetskamrater, trevligt mycket! Sedan har jag varit och klippt mig och det var så skönt, mycket kortare blev det och upplyftande för hela humöret att få bort lite hår! Ikväll har vi varit ute på tomten och vi har äntligen satt ihop en liten trädgårdskompost så nu kan man rensa ogräs och veta var man ska slänga det, super! Filippa har badat ikväll och tvättat håret vilket är en kamp att göra nuförtiden, vet inte vad man ska göra för att förenkla den proceduren, hon gallskriker och vi får tinnitus.
Tjing vi hörs!

RSS 2.0