svampomelett

Idag i sviterna av en natt med alltför många avbrott i sömnen och mycket ammande. Har dock gått en regning promenad med bästaste M, så skönt! Tokhungrig på väg hem igen ringer Magnus och säger att han gått hem på sin lunch för att fixa omelett till mig. Ibland blir man liksom tokkär i sin man, så himla gulligt!

jag och tjejerna

Idag promenerade jag töserna ner på stan. Jag hade tid för klippning och under tiden satt de båda och väntade, en i frisörstolen bredvid och en i vagnen och det gick så bra, fantastiskt! Sen köpte vi höstskor till F gick också bra. Sen gick vi på bibblan och fikade och ammade och lekte och lånade ngr böcker. Jag hittade ny kunskapsöversikt från skolverket om perspektiv på barndom och barns lärande, tänkte att jag har ju haft ett yrkesliv för en tid sen så det är väll lite bra att hålla sig lite uppdaterad på vad som händer. Bibliotekarien konstaterade när jag lånade att jag har lång lånetid för jag är ju forskare. Hmm, men jag sa inget till henne om vad jag eg är eller gör, konstaterade bara själv att det var lite skönt att glutta lite på det liv man har när man inte är föräldraledig!

tyst i huset

Lilla L sover uppe i sin säng, vågar nästan inte skriva det för då vaknar hon väll.....inte än! Hon sover, Magnus jobbar, Filippa på förskolan och jag är hemma och grejar. Försöker fortsätta med att prioritera olika sysslor och inte hatta hit och dit i ett allmänt stressat tillstånd. Har just prioriterat en tvätt till tummlaren, plockat soffan ren från diverse barbisar med tillhörande hästar och bebisleksaker. Och nu sitter jag vid datorn, kanske tveksam prio på det, men det var lite skönt att få sitta i fred. Har varit på en kortis promenad innan det började regna alltför mycket, nu ser det ljusare ut igen ute. Jag tror jag ska ta och vattna lite blommor inomhus alltså, till och med orkideérna börjar se lite vissna ut. Nu hördes L uppefrån sitt rum, så vi ser hur det blir med orkideérna! Kram!

morgon

Morgon och det känns som om jag varit igång hela natten, ammat, tröstat, letat napp, gett F vatten, ammat igen några gånger. <hur mycket en natt kan innehålla fast det är meningen att man bara ska sova då. Så med den aktivitetsnivån inatt går allt extremt långsamt idag och det är väll bara att acceptera att det så får bli. Acceptera läget som jag ju varit inne på tidigare och göra bara det mest nödvändiga, fokusera på det och inte titta på stryktvätt och annat som jag kanske hade tänkt dona med. Japps, nu vidare mot blöjbyte för det måste ju ses som extremt nödvändigt att prioritera! kram!


acceptans

Ja, det går lättare om man stannar upp, andas lite, släpper ner axlarna och försöker acceptera de känslor som för stunden råder. Det går också lättare om man är snäll med sig själv och tillåter det som känns istället för att streta emot och oroa sig för att man känner det man känner. Lite mer avslappnad inställning helt enkelt. Så jag tänker lite så och prövar det idag! Kram så länge!

hemma igen

Det är fasen så mycket lättare att tänka och vara nöjd med här och nu när man är vid havet i en vit stuga med vågbruset som andas i bakgrunden än att vara hemma bland ett kaos som liksom aldrig går att få ordning i. Verklig utmaning i att inte stressa upp sig för mycket. Jag klarar det inte riktigt just nu, men om en stund kanske det går bättre att möta de otillräcklighetskänslor som ibland dominerar.


semesterrapport

länge sen sist. Här några rader från Capri, utanför Strömstad. Vi är här på semester. Vit stuga vid klipporna med havet som utsikt. Otroligt vackert. Vi skrotar runt, badar, försöker fiska krabbor, läser, dricker kaffe och tar ett glas vin, myser och hinner prata och tänka med varandra lite. Jag övar mig just nu i att tänka livet är här och nu, varken mer eller mindre, fint så. Jag prövar det i olika situationer och det är intressant att se hur det känns. Men än så länge så känns allt mer närvarande, mindre oroligt, mer lugnt och mer autentiskt. Nu kojar vi i stugan efter ytterligare en dag med mycket saltvatten, vind och sus.

RSS 2.0