snön faller

Så mysigt på första advent. Jag tofflar runt inne, det är bara jag inne. Ovant och ovanligt. Maken och Filippa är på vift på stan, julskyltning, ponnyridning. L sover i vagnen. Skönt med en liten paus efter en gårdag som var ovanligt intensiv med att arrangera öppet hus för att fira att vår förskola fyller 30 år. Sedan hem för att förbereda kvällen matstafett med 70-tals tema. Blev en kväll med många gapskratt och tokigheter. Skönt att träffas och bara ha kul tillsammans. Ibland behövs det påminnas om att det fina och goda i att träffas, äta tillsammans, busa och dansa lite. Speciellt viktigt när man har som mission att på ett ansvarsfullt vis tillsammans driva förskola. Så, nu åter till lite skrotning så hoppas jag att de två i familjen som är på stan hittar något gott till första adventsfikat.   

ojsan

nu är det fredag snart och ytterligare en vecka har swishat förbi. Det där jag skrev om tidigare i höstas om att ha makten att kunna kliva ur ekorrhjulet är bara skitsnack just nu. Det känns mer som att det handlar om att bara hålla i sig, stundtals blunda och bara åka med. Är det värt det? frågar jag mig ibland flera gånger per dag. Ja det är det för tusan. Jag tvekar kanske ibland men så länge svaret på frågan är mer ofta jakande så är det okej. När jag tvekar på prioriteringen är det i sammanhang då tid med barnen finns med som faktor. Där är jag mer tveksam om det är värt det. Känner mig fruktansvärt otillräcklig och sorgsen ibland över att jobbet och möten tar så mycket tid. Fast jag och maken gör vårt allra bästa för att hålla ihop familjen, men det kräver lite logistik och planerande. I eftermiddag fick vi till en sväng till badhuset allihopa efter Filippas cellolektion, sedan pizzamys hemma. Efter en igångsatt tvättmaskin hann jag och F till och med leka lite häst och stall innan de båda somnade tämligen ovaggade, vilket jag och M också gör snart. Har beställt finklänningar till alla tillfällen i advent och jul då man som prinsessa behöver glimma lite extra. se så fina! den mörkare blå till Filippa och den ljusare till Lovisa. 

                                                                    

middag för papporna

Min middag för papporna blev så god att jag lite stolt tänkte berätta vad jag gjorde. Till förrätt fick barnen sojabönor och vi vuxna en getost toast med lite balsamico på. Helstekte sedan en oxfilé i ugnen, med peppar och salt, smör. Skar upp den och la på ett fat som jag täckt med olivfrästa haricotvertsar, trattkantarellsås till och potatisgratäng till. Och så ett rött vin med Shiraz, Mouverdre, och grenachedruvor: Paul Mas Estalo, ekologiskt, billigt, smakade gott till den här maten. Jag och Fillippa gjorde sedan vad vi kan kalla en snabb efterrättstårta. En färdig tårtbotten i choklad. Som en fyllning lite smält mörk choklad med några klickar vispad grädde i, som andra fyllning skivad vaniljglass av god sort, och sedan locket med grädde ovanpå och så resten av chokladsmältet och så lite chokladströssel på. Så god och snabb tårta. Bars fram till sång och tomtebloss! Papporna var nöjda :-) 

En fredag med många sträck

11/11-11.
Jag packar ihop på jobbet och sammanfattar vad jag ska ta itu med härnäst. Viktig handledning till veckan, så lite funderingar till detta tillfälle ska formuleras. Men inte nu, det blir sen. Nu ska jag ner på stan för att skaffa mer ljus, långa vita ljus och värmeljus, det är så kallt ute idag. Mer på listan står blommor, helst vita, förbi bibblan och hyra ngn film, kanske att jag behöver ngn ny tidning också. Typ så ser jag fredagskvällen an, ljus, blommor, soffa, filt, film tidning, glas vin och soft...Vi behöver det efter en vecka där 1. kört in i grannens bil, 2.tappat min kaffekopp på jobbet så den gick sönder, 3. tappat en blomkruka som gick sönder, 4. haft utvecklingssamtal om Filippa, 5. besökt badhuset med hela familjen, 6. undervisat trötta studenter. Summa sumarum både bra och jobbiga saker i en kanske lite väl kämpig vecka. Missa inte Melissa Horn på Skavlan ikväll!

Dagens

Texten ur Falla Fritt av Melissa Horn. Behöver den idag. Lite kämpig morgon, kanske som det ska vara efter att barnen varit lediga en vecka. Men ändå, kände mig lite sorgsen över det faktum att skolan så mycket är ett kollektiv där den lilla 6åriga individen inte riktigt syns. Jag lämnade F till institutionen, kollektivet, klassen och efter en veckas lov är det ingen vuxen som möter henne och säger vad roligt att du är tillbaka, hon gick efter en puss in och satte sig på sin plats på den stora samlingsmattan med 30 andra barn. Det som gör mig mest sorgsen är att hon nu vant sig, hon frågar inte längre efter det som egentligen är hennes rättighet.

Vad vill du säga när allting blitt sagt?
Vad vill du känna när någon tagit din makt?
Du vill att jag ska sjunga men bara om sånt som hör till sitt
Men ska jag sjunga så ja då ska det finnas tid att sjunga fritt

Vem vill du spela när du lagt alla kort?
Och hur vill du leva när tiden går för fort?
Du vill att jag ska känna för något som aldrig känts som mitt
Men ska jag känna ja då ska det finnas tid att känna fritt

Hur ska du veta om ingen lärt dig hur?
Och hur ska du våga chansa du som aldrig haft nån tur?
Du vill att jag ska älska någon som bara älskar sitt
Men ska jag älska ja då ska det finnas tid att älska fritt

Vad ska jag skriva för att du ska bli berörd?
Och hur högt ska jag skrika varje gång jag vill bli hörd?
Du vill att jag ska falla mot något som du har gjort till ditt
Men ska jag falla ja då ska det finnas tid att falla fritt
Ska jag falla ja då ska det finnas tid att falla fritt
Ska jag falla ja då ska det finnas tid att falla fritt
Ska jag falla ska det finnas tid att falla fritt

"mysstämning"

Check på föreläsning, gick fint fast de var cirka åttio stycken. Första gången jag föreläste i nya gradängsalen i bibliotket, superfräsht och modernt. Nu packar vi oss iväg i höstrusket och åker ner till mamma och pappa och tokmyser hos dem i helgen. Längtar så! Hoppas ni får en fin helg!

vilken fest :-)

Ja det var röjigt disco i två timmar, Jisses vilken fart! Så roligt, underbara livfulla 6-åringar. Har nu försökt att ladda batterierna för morgondagens undervisning under hela förmiddag, för måååånga studenter. Är lite pirrig bara för att de är så många. Sova nu och som sagt ladda om, ladda in ny energi.


discofever

råder här hemma. Drygt en timme till gästerna kommer. Tio 6-åringar ska träffas för höstlovsdisco. Marchaller är tända, en pumpalykta tillverkad, minipizzor, Saade och mycket mer! let´s party:-)

ny dörr

efter en lång morgonpromenad vid havet, dusch på jobbet och kaffeköp på bibblan sitter jag redo att skriva vidare på texten. Idag är det spännande för vi får en ny dörr till balkongen på övervåningen. En specialsnickrad dörr just till vårt hus. Vårt hus är ju ganska snett i vint och inga standardlösningar passar. Så det känns mycket spännande med den nya dörren. Dörren har fönster så nu kommer vi att kunna se ut där uppe även om man är inne. Blir fint det!

RSS 2.0