så gick det

Efter en stund knackade en god vän, kollega, på dörren och vi gjorde sällskap ner på stan för en lunchrunda. Var jätteskönt att träffa någon och att gå ut en stund. Efter lunchen bestämde jag mig för att jag behövde träffa min dotter en stund innan kvällens möte. Jag bestämde mig därför för att hämta henne kl 15. Sedan jobbade jag effektivt igenom nästan hela den filmsekvens jag för närvarande håller på att transkribera. Jag mötte henne ute på gården i stor kram och med ett Mmammma! Dom finaste pedagogerna jag känner berättade att hon väntat och längtat hela dagen efter mig. Vilken tur att jag gick på magkänslan och hämtade henne och inte jobbade hela tiden fram till mötet kl 19 för att sedan komma hem när hon sov. Vi var tillsammans och planterade frön till kommande växter och lekte att vi gick på bal, superhärligt! Nu ska jag ta en kopp te i soffan med M!
Kramen! 

noll inspiration

till att jobba idag, fy så jobbigt när det går så trögt. Har lyckats strunt surfa runt, kollat och svarat på mejl, men det blir liksom ingen fart. Näsan rinner och ögonen rinner. Prosit. Har tagit medicin och blir säkert snart bättre. Synd att det inte finns piller för inspiration, gnista och lust. Moa Herngren skrev i en krönika, "Hudlösa dagar sliter på sköra själar", så känns det, därför sitter jag på mitt rum med dörren stängd så att jag inte råkar ut för någon som petar för hårt på mig, för då hjälper inte ens allergimedicin mot ögon som rinner. Skulle helst vilja gå och hämta Filippa nu på stubben, av helt egoistiska skäl, för hon ger mig alltid energi. Pepp, pepp råpepp, är en bra ramsa jag å M brukar säga till varandra, ska mumla den några gånger.....
Hörs!

Hemma igen

Hinner inte riktigt med att skriva den här bloggen så kontinuerligt som jag skulle vilja, men en liten uppdatering ändock :-) . Igår kom jag och Filippa hem efter en vecka i fjällvärlden tillsammans med mamma och pappa. Magnus skulle ha åkt upp i slutet av veckan men jobbmöten satte stopp för det. Vi har ändå haft det obeskrivligt skönt i vårt älskade Hamra. Åkt skidor varje dag, mest på längden men även en dag slalom. Filippa har suttit i skidpulkan men mest åkt skidor faktiskt, hon är helt otroligt duktig, en dag åkte hon 3 km på kalfjället, typ stolt var jag :-) Vi har bastat och ätit goda middagar och druckit gott vin, vilat i soffan, det känns som om jag tagit paus från vardagen en hel vecka. Jag och Filippa har lekt och haft tid att leka, varit i snöhögar och byggt kojor och läst böcker och bara haft tid att vara tillsammans utan det där "ska bara först".

Miljön i fjällen är också så renande tycker jag, när man åker på tur över vita kalfjäll och så tronar ett mäktigt fjäll upp vid sidan av en, ´då är det så vidunderligt vackert och stort. Man är själv så liten och kan bara förundras inför naturen när den är sådan. Det är av människan orörd natur så långt ögat kan nå, och det är något avstressande i det, tycker jag. Ja, summasumarum har veckan varit fantastiskt och så mycket mer välbehövd än jag någonsin anat. Nu känns det skönt att komma hem med allt detta i ryggsäcken!
Glad fortsättning på påskhelgen!

RSS 2.0