sent bloggande

Bara några rader, för det var ju ett tag sedan. Nu är dottern piggare, julen har mest haft fokus på att hon skulle bli frisk. Så vi for aldrig upp till stugan som vi tänkt, jättetråkigt för vi hade alla tre sett framemot att träffa M,s två närmsta kusiner med barn, tråkigt, tråkigt. Men vi planerar ngn helgtripp å det snaraste. Under julen har det kommit in lite nya böcker som jag tänkte berätta om. Filippa fick en bok som heter Snäll, av Gro Dahle. Alla som har barn borde införskaffa den. Handlar om en flicka som är så snäll och gör precis som hon ska och är så tyst så tyst att hon till slut försvinner in i väggen, men så en dag börjar det pirra i halsen på henne och hon kan skrika och borra sig fri. Det är en fantastisk barnbok, älskar bra barnböcker. Filippa gillar den här mycket, hon är liksom fascinerad när vi läser den.   
                                                                                                                                                                        
En annan bok som kommit in i huset är Fria Själar av Nina Björk, den har jag inte läst så mycket av än, men jag tror att den här mycket bra. "En av samtidens ofta hävdade sanningar om den västerländska människan är att hon är fri. Fri att välja -- allt från tvättmedel och elbolag till personlighet och livsstil. I Fria själar för Nina Björk fram en motberättelse till denna frihetens fiktion." står det på baksidan.
                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Det känns så rikt att få nya böcker, de luktar så gott, så speciellt, Filippa har också lärt sig att man måste lukta i nya böcker och sticker ner näsan titt som tätt i böcker och säger om de är nya eller inte. Imorgon åker vi ner till mamma och pappa och firar nyårsafton där, ska bli så mysigt att åka hem några dagar. Avslutar med en bild av Filippa som busade ute med pappa idag. 
        


hostigt och snorigt

Ja, typiskt precis när man bara vill mysa och ha det juligt så blir Filippa så sjuk som hon nog aldrig varit. Sedan i onsdags har hon haft hög feber över 39 grader om hon inte får alvedon dygnet runt, hon sover och sover och sover. Hemsk hosta och snuva. Idag fick vi tid på jouren här i stan, träffade en läkare som konstaterade att hon har öroninflammation och trumhinnan hade gått sönder, så vi fick pencillin på studs. Lilla söta tappra prinsessan, "det känns lite varmt i pannan" säger hon så fort febern stiger. Hoppas, hoppas hoppas att hon är bättre imorgon.

hej igen!

måste bara berätta att det hjälpte lite att shoppa på ica. Dels köpte jag god middag, köttfärs, getost, tomat, grönkål, sockerärtor och färgad pasta, av det blir det biffar med getost i och utan getost till Filippa, sallad av grönkål hackad tomat, lite getost, olivolja och balsamvinäger till oss vuxna och pastan till Filippa och frästa sockerärtor till för alla. Mums och sjuklingarna blev lite piggare verkade det som. Sedan shoppade jag ett pepparkakshusbygge som jag och Filippa fixade ihop, jag tror hon mest gillade att pilla dit nonstop på taket och några i munnen. Så köpte jag en liten ljusgirlang till, det blir så mysigt av dom att man kan nästan ha hur stökigt som helst ändå. Nu har jag städat undan och rensat lite leksaker, ska ner och dricka teet nu, hörs! Ps. Jag la in ett foto till på luciaprinsessan från igår.


en luciaprövade att lägga in en bild och det funkade, en sötnos som Skogsknyttebarn!


nu tror jag det räcker

japp, nu tänkte jag att det räcker med arbete för idag och det räcker med förkylningar idag och det räcker med att det är så mycket att göra hela tiden, håller på att analysera sönder mina data tror jag. Skulle vilja att det var städat, rent och julfrid och lugnt hemma. Mannen är dyngförkyld och dottern fick hämtas från förskolan tidigare idag och jag har ngn typ av ögonfluss i ena ögat. Ska åka på ica nu och handla, ibland är det skönt att gå och shoppa runt på ica hur knas det än låter, sen hem till sjuklingarna, hoppas inte Filippa får hög feber, hon blir så dålig, vaknar hela tiden under natten och hon är så svår att få i alvedon eller annan medicin. Hörs!

Så vackert är Stockholm

Vi åkte ner till Stockholm i fredagseftermiddag för att fira lilla julafton med brorsans familj. Så jättemysigt hade vi, vi var i deras lilla söta lägenhet i Enskede, som dom hade pyntat med julgran och massa ljus och pepparkakshus, det var så fint där! Filippa sov när vi kom ner på fredagskvällen, vi körde Essingeleden mot Hägersten där hotellet låg och som vanligt när vi närmar oss Stockholm och när man ser vyerna över staden där man kör över Essingeöarna slås vi alltid båda två av hur speciellt det känns att återse Stockholm. Men vi har båda svårt att sätta fingret på vad det är som känns så speciellt. Så klart är en del att det känns som hemma eftersom vi bott så länge där, det finns så många minnen i många vrår av Stockholm. Men det är också själva stadsbilden, alla hus och miljöer som bär på så mycket. Igårkväll åkte vi hem samma väg genom Stockholm och då spelades Peter Jöbacks Stockholmslåt på radion och det är faktiskt rätt bra textrader för att verbalt försöka beskriva det vackra, speciella och märkvärdiga med Stockholm.

Refr
Jag ser smutsen och mörkret i Gamla stan
känner doften av rädsla från Stureplan
och jag vill bara gråta
så vackert är Stockholm i natt

Och jag går Skeppsbron framåt, böjer mig i vinden
det verkar regna nu, jag torkar mig om kinden
och i vattnet ligger båtarna,
jag gissar att de längtar härifrån

Refr
Jag ser Strandvägen sträcka sig mätt och nöjd
jag ser blåljusen flimra på Söders höjder
jag vill bara gråta
så vackert är Stockholm i natt

Jag ser smutsen och mörkret i Gamla stan
känner doften av rädsla från Stureplan
och jag vill bara gråta
så vackert är Stockholm i natt

När vi körde in i Härnösand i natt var det dock otroligt vackert med alla snövita skogar och havet i öster. Nu till lite avhandlingsarbete!

fort upp med adventstakarna

Det är lite mycket just nu, fast det är ju mest roliga saker. I fredags var vi till Umeå för en disputation, jag var hemma vid sjutiden och hann träffa Filippa lite innan hon somnade, jag fick natta och läsa. Sen lördag, vi åt frukost, gjorde upp eld och myste. Vi letade fram diverse adventssaker som stakar. Ingen advetentsstake fungerade. Efter att mamma och pappa hämtat Filippa kl 12 så träffade jag min festfixarkollega för diverse inköp till kvällens disputationsmiddag, vi satt och tog en latte på Waynes också, och det var otroligt mysigt. Jag köpte dessutom nya ljus till alla stakarna. Sen hem och snabbt iordning för att sedan träffas kl 17 för att öva på vårt nummer till den nya doktorn. Kvällen blev skoj, vi var hemma vid tvåtiden och sov länge på söndag. Vi läste DN i typ två timmar hur skönt som helst. Sedan hämtade vi dottern hos min farmor och farfar vi var hemma vid åttatiden. Då, satte jag upp två julstjärnor, och fyra advensstakar, slog in paket till paketkalenderna för kommande veckan och hängde upp kalendern med alla dinglande paket. Ibland kan jag känna mig lite misslyckad när allt går så här fort och när inte alla fönsterbläck är rentorkade när man sätter upp advensstakarna, men vadå, skitsamma, det är jättemysigt hemma med alla fina adventsljus fast det är stökigt. Filippa satte sig upp i natt, förmodligen nästan i sömnen, men hon såg paketkalendern, log och somnade om, totalt underbart :-) Och, jag har inte handlat några som helst julklappar mer än i tankarna, det är så mysigt att fundra runt på vad jag vill ge bort för fina presenter, och det är så mysigt att jag inte riktigt vill börja köpa dem för då är det ju klart sedan. Ja det om det, nu åter till lite jobbskriv.
Kramen


RSS 2.0