En jobblördag

Ja, idag har jag suttit på jobbet och skrivit och läst. Otroligt fint väder så det kändes lite trist med har man deadline så har man. Är ändå så förkyld att det var rätt skönt att sitta inne och jag fick faktiskt rätt mycket gjort, man vill ju bli klar så då speedar man på lite extra. En till doktorand jobbade idag och det var lite skönt att inte vara helt ensam där. Vi mysfikade lite när jag kom hem, resten av familjen har varit ute hela dagen, tittat på hästarna vid stallet och varit på stan. Dottern kunde absolut inte förstå varför inte hon fick rida på Lukashästen (Emils häst) när hon ändå stod så nära. Typiskt att hon är så uppslukad av hästar för hennes föräldrar är ju tokallergiska så det kommer ju aldrig att gå. Får se om momme och moffa kan rida med henne ngn gång. Nu kommer en sak som förmodligen bara för en småbarnsförälder är så viktig att den nämns i en blogg, men, dottern har idag bajsat på pottat och det var så stort! :-) Hon var rätt stolt själv också! Önskar att hon skulle somna nu så vi kan gå ner och softa med en film vi hyrde igår och fler koppar grönt och vitt te! Men jag hör att pappan mummel läser Emil boken så säkasamt han kan för att hon ska somna!

Hejs svejs!

Oops fredag igen!

Ja tänk, den här veckan har varit fylld av upplevelser. I måndags åkte jag tillsammans med annan doktorandkollega med femtåget (på morgonen, eller natten) till Örebro. Tokhemskt att stiga upp så tidigt. Men i Gävle ljusnade det och sedan blev man lite piggare. Det var en nätverksträff med mycket intressant och lärorikt att ta till sig. På tisdag kl elva på kvällen var vi hemma igen, kort och intensiv tripp. Jag spenderade förmiddagen på onsdagen hemma med dottern, vi lekte och myste. Hon föredrar helt klart pappa efter min lilla tripp, när jag hämtade på dagis igår undrade hon vart pappa var, skulle inte han hämta...hmm jag vet att det är bra att hon väljer pappa eftersom hon ofta är rätt mammig, men ändå... ;-) En bra upplevelse till var onsdag em med handledning, jag har en sådan fantastisk handledare, det var en sån där handledning när jag känner att jag vill direkt sätta igång med det vi pratat och diskuterat, vilket är en härlig känsla. En annan stor sak den här veckan är att dottern nu definitivt inte vill kissa i blöjan utan i pottan och på toan, även på förskolan gäller detta. Vi är helt förundrade, även om det förstås är rätt normalt för hennes ålder att börja vilja bli av med blöjan. Mannen har två omtentor imorgon så jag ska gå ner nu för lite te och lite diskussioner om dels svenskgrammatik, dels globalisering, tur att man är mångfacetterad, :-) inte, jag har inte koll på ngt av det, men jag låtsas så han får öva sig!

kramar!

Dan före jobbardan :-(

Ja, oj vad fort de två lediga veckorna gått. Imorgon jobb igen, fast det blir ju kanske skoj det med! Julhelgen har varit fylld med olika saker, först och främst en julig, mysig julafton hemma hos mamma och pappa. Sedan några dagar här hemma innan mammas 60-års fest ägde rum ute på Lotsstugan, så speciell fest det blev. De flesta övernattade där så vi kunde träffas till frukosten vilket ju var kul. Vi badade i varmbadet ute, som låg ute på klipporna nästan, havet dånade i alla fall nära och regnet öste ner när vi badade, men det var härligt.

Den här veckan har vi varit i Stockholm onsdag-fredag och det var så uppfriskande att vara där några dagar. Vi bodde i lägenheten på Banérgatan, så mysigt. Det kändes som vi insöp Stockholm så mycket vi kunde under tiden vi var där. Vi har verkligen behov både jag och mannen av att få åka ner då och då och nu hade hela hösten gått utan någon tripp ned. Det går inte att sätta fingret på men det är härligt med alla intryck av både människor och miljöer. Sedan känns ju Stockholm fortfarande mer hemma än här, vi har ju bott längre tid av vårt "vuxenliv" där nere än här hittills, vilket väll påverkar. Men det är ju fördelar med att bo här när man har barn och det finns närhet till både mina föräldrar och till farmor och farfar. Men det behövs helt klart input av Stockholms luft när vi bor där vi bor!

Så vardag i morgon, dottern längtar till sin förskola hon har frågat några morgnar om det är dags att gå till "Föret", så hon kommer bergis bli superlycklig imorgon! Och väl på jobbet ska jag ta itu med mina filmer.

Hej!

RSS 2.0