fredag

Jorå handledningen gick bra, men vi höll på i tre timmar så jag var rätt slut efteråt. Men efter lunch så tog jag tag i kanske hälften av kommentarerna så det kändes bra att börja någonstans. Mest pet är det i själva strukturen; upplägget av kapitlet, även pet i språket och i begreppsanvändningen. Det här ska ju bli avhandlingstext, så det är ju rätt spännande skrivning, för det känns liksom "på riktigt"!
Efter jobbet handlade jag på stan, på systemet ett riktigt gott rött ekovin, hette ngt med Adobe, Cabernet druva, bärigt och fylligt smakade det. Sedan var jag på ostaffären som öppnat i vår lilla stad, oj vad mysigt det var att provsmaka ostar! Köpte en bit Morbier och en bit Prästost. Väl hemma gjorde vi egen Gulaschssoppa som blev supergod, speciellt med Morbierosten till :-)
Sötungen sover nu, hon är väldigt pigg för att ha feber, men till slut blev hon trött. Imorgon kommer jag att berätta om att vi bjudit hem alla föräldrarna  (alltså mina och makens) hit på middag, vet inte i vilka ljusstunder vi får för oss sådant.
Nu till mys nere!

bara en rad till

imorgon har jag handledning, håll tummar! Jag ska få första delen av mitt resultatkapitel granskat. Huga lite hemskt och pirrigt! Berättar hur det gick imorgon kanske!

några rader till

hon somnade om. Verkar vara förkylning på gång, många har varit förkylda på förskolan så det blev väll hennes tur nu. Vi kom hem efter en tur till Stockholm måndag till onsdag. Åh så roligt och härligt det var! Vi bodde i lägenhet från mammas jobb på Banérgatan, så mysigt. Två morgnar har M gått och köpt varmt nybakat bröd från bageriet runt hörnet på huset. Kan inte det finnas i vår lilla stad? Det gör det kanske, men då måste man nog ta bilen dit och det är ju aningen bökigt. Tisdagen ägnades mest åt Filippa saker, först Aquaria och sedan Junibacken. Hysteriskt med barn där, men vi hade ändå roligt. Mest roligt iaf, Filippa och kusinen grät sig skräckslagna genom sagotåget och mormor hade yrsel av höjdskräck men utöver det var det bara kul! Sedan har vi åkt tbana och tvärbana så mycket vi kunnat eftersom F tycker det är superroligt och vi njuter också av att åka lite kommunala transportmedel, helt tokigt, det trodde vi aldrig att vi skulle sakna under den tid vi bodde där :-) Men just att det är så mycket människor och möten är det man saknar lite i en liten stad. Igår gick vi omkring i Sumpan innan vi körde norrut mot kvällen. Det är så mycket hemma och vi kan sakna den lilla staden så mycket, men vi bodde ändå där i åtta år och det är ju bara hälften så länge vi bott här faktiskt. Men nu skönt att vara hemma i gula huset, som F säger! och nu vaknade hon igen, hörs! 

torsdagkväll

hmm tänkte blogga lite för det var ju ett tag sedan, men nu hör jag dottern gråta, hon fick feber ikväll och då vaknar hon hela tiden till och från.
vi hörs!

lördag

Japp idag lördag och ett tag sedan igen jag bloggade. Varit mycket på jobbet med inlämning av egen text, nätverksträff och en kulminering av handledning eftersom studenterna nu lämnar in sina C-uppsatser snart. Men den här helgen tänker jag inte sitta något på jobbet. Idag hade vi Knytteträff i regnet, men det gick fint, vi höll oss inne i skogen så det var mest mysigt. Sedan åkte vi ner till Sundsvall och träffade mamma och pappa som snabbast, tog en glass i solskenet på torget och supte in lite människor i lördagsshoppingen. Skönt med lite stadskänsla för vår stad kan vara lite liten ibland. Sedan var vi till Barnens hus och handlade en ny bilbarnstol, en Britax multithec, den ska kunna sittas i bakåtvänd nu och sedan framåtvänd plus att man kan förlänga ryggstödet så hon ska kunna sitta i den upp till ca åtta år. Filippa och jag var in på lekplanet och där köpte vi en docka, en julklapp i förväg kan man se det som för att inte känna sig alltför konsumerande. Väl hemma gjorde M egna hamburgare som är jättegoda, supernice. Nu till lite mys i soffan och lite te!

mysig torsdag

Idag har jag inte jobbat utan jag och Filippa var lediga under förmiddagen. Först mysfikade vi frukost och såg Benny filmer. Sen gjorde vi oss iordning och tog bilen ner på stan för att gå och klippa oss. Vi var på kjosken och handlade en rosa klubba till Filippa, spännande var det, hon har aldrig fått en klubba. Sen tog vi rulltrappan upp till frisören, eftersom det bara finns två rulltrappor i vår lilla stad tycker hon att det är rätt spännande det också. Väl inne hos Linda, som vår frisör heter, så vill Filippa förstås först inte sitta i stolen själv. Men efter ett tag hoppade hon upp och blev klippt. Under tiden fick hon frisera ett sådant där stort dockhuvud, med vattenspray och kam, hur kul kan det bli! Hon satt som ett ljus och blev väldigt fint klippt, kort uppklippt frisyr. Sen fick jag också sitta i stolen och själv bli klippt, då satt Filippa i stolen bredvid och bara iakttog allting på salongen. Sen köpte vi korv med bröd till lunch och glass till efterrätt. Hon är i en så mysig ålder nu när man bara myser och njuter av att hitta på saker tillsammans, när vi t ex fikade korven och glassen så har vi det så "trevligt" om man kan uttrycka det så. Som den treåring hon är så funderar och reflekterar hon över det mesta och gör kommentarer och ditt och datt! Efter det har vi "jobbat" på förskolan hela eftermiddagen. Nu blåser det och spöregnar ute, jättemysigt det med! Dags för en kopp te nu!

en onsdag

har snart gått. Jag lämnade Filippa rätt sen på förskolan, det blir lätt så sent eftersom jag egentligen inte har så mycket tid att passa och vi pular på med ditt och datt innan vi tagit oss utanför dörren. Lite fördelar har man ju som doktorand, en av dem är friheten med tid, som samtidigt kan kännas som ett ansvar som stressar en lite. Jobbdagen har varit handledning av c-uppsatser, deltagit i Vygotskyseminariun, det var jätteroligt, suttit i institutionsstyrelsemöte, inte lika roligt, fast lärorikt. Väl hemma hade farmor lagat middag till oss, så det var ju förstås jättemysigt och skönt. Ikväll har jag varit på Friskis och det är så uppiggande och avslappnande efteråt. Nu ska jag hoppa i säng och fortsätta läsning av Simone de Beavoirs Det andra könet, till seminarium nästa vecka.
kramgodnatt!

RSS 2.0