söndag

Idag: sovmorgon hela familjen till halv nio, lyxhäärligt, varit på sommarstugevisning, underbart ställe, höll på att bli uppätna av nykläckta myggor på en strand, fikade istället ute vid havet utan myggor, grillat, ätit god glass till efterrätt, tagit reda på tvätt. Helt schysst söndag!

regnig lördag

som började med att jag vaknade kl 4, som jag gör ganska många nätter och kan inte somna om. Det är som att hjärnan går igång på studs med saker jag vet att jag ska göra, tänka på eller ta tag i. Jag somnade dock om i natt efter kanske en timme och fick lite sovmorgon, så det gick ju bra. Jag vet ju förnuftigt att jag inte kan åtgärda något som helst kl 4 på morgonen men det hjälps liksom inte när man ligger i sängen. Ska försöka hitta något sätt att tänka på som gör att jag inte startar igång hjärnan så mycket. Yogan börjar till veckan och det brukar vara till hjälp för den allmänna stressnivån. Annars har vi idag i regnet varit och shoppat plastlådor till urväxta kläder för dottern, samt fler tvättkorgar. Tvättkorgarna är en lösning på det enorma tvättberget som dränker vår enda tvättkorg. Nu tänker jag mig att vi sorterar upp smutstvätten så att vi bättre kan se vad som mer akut behöver tvättas. Får se hur det fungerar.

skönt nu

Jag har haft en fantastisk dag. Det kändes mycket inspirerande att sitta i en grupp människor där alla är intresserade av barnforskning. Inför presentationen var det supernervigt, hjärtklappning och undran varför i hela fridens namn man gör det, men när det var över så kändes det skönt. I pausen fick jag kommentarer, frågor, respons från många av deltagarna och det kändes ju helt overkligt roligt.Forskare som jag läst mycket av kom fram och gav lästips och tyckte mitt arbete var något bra. Det är så otroligt stärkande att andra tycker det man pular med är viktigt och intressant. Det har varit en mycket lyckad dag. Ikväll har vi promenerat runt i Karlstad, väldigt mysig fin stad. Nu längtar jag lite efter min lilla sötis och min stora, känns skönt att åka hem imorgon speciellt när jag fått så mycket tillbaka av energi och inspiration! Nästan så man längtar till måndag när man får fortsätta jobba igen! (ska påminna mig om den meningen om ett tag!)

och länken

till låten Oroshjärta http://www.youtube.com/watch?v=HI8Ii5pbx5o med förstås Tomas Andersson Wij.

oroshjärta

Hemskt att resa bort när dottern är sjuk. Knappt att jag klarar det. Jag ska ju bara till Karlstad till på fredag och blir hon sämre kan jag ju avbryta och åka hem. Men ändå, jag vill sitta bredvid och hålla handen, hämta dricka, pyssla om, smeka lillkinden, lyssna när hon andas när hon sover, kontrollera så att jag ser minsta vink till förbättring eller om hon blir sämre. Och nu ska jag släppa och åka iväg. Det är inte det att jag tror att M inte klarar det, men jag vill helt enkelt vara där hon är när hon är sjuk. Jag åker iväg helt i jobbsyfte att knyta kontakter och lära känna nätverket inom barn och barndomsforskning. Så baske mig hoppas att detta ger väldigt mycket när det kostar så mycket att åka iväg. Håll tummarna främst för att F är bättre imorgon och så en liten tumme för mig på torsdag eftermiddag när jag presenterar min forskning för sveriges ledande pedagogikforskare.

nytt liv

magiskt stort och lite overkligt igår när vi fick via skärmen skåda det nya lilla lilla liv som vi har skapat och som nu växer. Att det kan vara så svårt att skapa liv, vi har ju längtat så länge efter den lilla lilla varelsen vi fick se igår. Allt fanns där, armar, händer, ben och fötter, huvud och ett hjärta som slog. Full av tillförsikt och förundran är vi inför det faktum att vi tre är på väg att bli fyra.

lyxigt

Idag så tog vi upp egen potatis ur landet till middagen, den var så god, till och med Filippa åt flera potatisar! Min man kan göra världens godaste köttbullar och det åt vi till med lingonsylt! Till kvällsfika åt vi hallon från våra buskar med lite vaniljyoghurt, också mums! Jag tycker det är så lyxigt att få plocka och gräva upp saker i min trädgård! Idag har jag hämtat två lyxpaket som jag beställt, det ena från René Voltaires hemsida http://www.reneevoltaire.se/ med Bovetecrunch, sesamkex och fiberlakrits, bara goda nyttiga ekologiska saker, utan så mycket gifter och konstiga konserveringsmedel. Det andra paketet var en kofta, en klänning och strumpbyxor från Gudrun Sjödén, jättefint alltihopa. Jag var in på hälsokostaffären idag och frågade vilka schampon och lotioner de hade utan parabener. Tjejen visade en burk som hon påstod inte innehöll några konserveringsmedel, jag läste vidare på burken och den innehöll tom Butylparaben, den farligaste av dem alla. Ett schampo hittade jag i alla fall helt utan parabener. Jag har totalrensat i badrummet och sanerat på parabener och andra konstigheter. Gör det ni också.

imorgon ska jag på jobbet

således sista semesterdagen idag. Jag, mamma och Filippa har varit hela dagen på stranden och badat i massor. Havet var nämligen helt ljummet idag, det är nästan aldrig så varmt och det var stora stora vågor som gick att kasta sig i. Vi åt tonfisksallad på filten och melon. Det var sand överallt. Precis som det ska vara och jag är så glad att min sista semesterdag varit precis så som den varit. Jag tänker att jag går till jobbet i morgonbitti, men om det är fint väder tänker jag inte sitta på rummet och jobba. Magnus och Filippa är lediga så då gör vi något tillsammans så jobbar jag på kvällen istället. Det får bli en mjukstart imorgon, jag vet att jag har massor att göra fram till nätverksträffen i Karlstad nästa vecka. Då ska jag presentera, kort, ngt från filmanalysen. I det nätverket finns många av Sveriges barnpedagogikforskare så det känns som en viktig presentation. Men som sagt, i morgon mjukstart och just nu njutning av att dagen varit så underbar.

idag

är vi hemma igen efter några dagar i Stockholm. Det känns skönt att vara hemma efter all inspiration i storstan. Vi har varit mycket i Sjöstaden och umgåtts med brorsan, hans sambo och Filippas kusin. Dom bor i en fantastisk lägenhet med härlig balkong där vi fick den mest underbara pasta som bara min bror kan laga.  Vi har också vandrat runt på bryggorna, ätit asiatisk lunch tillagad så fräscht och urgott. På onsdagskvällen efter balkongmiddagen åkte vi tvärbanan till Liljeholmen och tunnelbanan till hotellet i Västertorp. När Filippa satt sig på sitt säte på tåget och iakttog alla människor som i den sena kvällen klev av och på tågen, kände jag att det är så viktigt med dessa möten av mångfald och olikhet. Det jag saknar i en mindre stad är variation, mångfald och olikheter och jag tycker det är viktiga erfarenheter att ge Filippa. Saker, människor och platser kan vara på många olika sätt, normen blir inte så snäv som den ibland kan upplevas i en mindre stad. Jag vill att hon ska få dessa erfarenheter och genom detta känna en trygghet i sin egen särart. Nu känns det som sagt ändå skönt att vara hemma, för vi bor ju så vackert nära hav och landskap, men vi mår bättre här hemma när vi andats lite Stockholmsluft!

RSS 2.0