bra av mig!

Jag dök vid tvåtiden, fast besluten att skriva klart råmanuset till diskussionskapitlet. Jag kom upp nu och tjhioo jag har skrivit, tjugo sidor. Det här blir ett hyllningstal till mig själv ;-) men jag är toknöjd med min insats. Att jag lyckades få ner ord och meningar och har hittat bra referenser och kopplingar. Nu ska jag gå hem och äta middag med familjen och liksom fira lite grand.

Gilla

Blir så glad av min nya Muminmugg. Säsongsmuggen från i somras; Såpbubblor, fick jag av barnen i julklapp. Fina färger, glada såpbubblor och en lite tvär My. Dricker kaffe i den just nu på jobbet.
sisådär

så nu klar och på väg hem. skrivit mycket idag. Kämpat stundtals och motiverat mig med allt möjligt. Det dök upp fler kollegor här så då blev allt lite roligare.

Klickade lite på Gudrun Sjödén rean och vipps hade en röd kjol hamnat i beställningen, bara sådär!


Utkast: Dec. 28, 2011

rosa himmel på väg hit till jobbet, så vackert. Förösker knacka igång hjärncellerna, lite trött, svårt att gå och lägga sig i tid när resten av familjen är ledig och svårt att lösgöra sig från knuten av armar och ben och gå upp ur sängen fast det är mörkt mörkt ute. Men nu på plats. Jag och en till doktorand är här.
God fortsättning på julhelgen! Fiiin och vacker jul! Julafton blev glad och fridfull. Ett besök till min farmor och farfar över dagen och sedan hem till oss med mamma och pappa för julmiddag och tomte. Lovisa var lite rädd till en början för tomten men efter ett tag blev han förknippad med paket. Filippa var superduperglad över julklapparna. På topplistan stod nog käpphästen från länsmuseumets shop, en kamera och en barbiehäst. jag fick nya längdskidor av maken, tjihopp! Så nu åter till jobb, har nyss gjort en onsdagslista så det är bara att börja bocka av!om flowet

Den senaste dryga timmen har jag bevisat att man kan tvinga sig in i ett flow. Man behöver således inte alltid sitta och vänta på inspiration det går att liksom forcera sin till flowet. Jag har tvingat mig in i diskussionstexten och skrivit en bit till. Så nu går jag hem. Nöjd.

Avslutningar

De avlöser varandra alla avslutningar. Igår yngsta dotterns luciatåg (hon blev livrädd och satt i mitt knä). Idag cellokonsert på Länsmuseét (Filippa lyckades spela hela franska folkvisan själv när alla de andra cellisterna spelade blinka lilla stjärna) och imorgon luciatåg på Filippas skola. Lördag ägnas åt dansföreställning på teatern, avslutning för Norrdans alla klasser. Efter det pustar vi nog ut lite.

Nu sova lite, jag hann med min egen dansträning efter cellokonserten ikväll. Filippa sover med flätor för att vara lite extra lockig imorgon!


rummet

lite sur för jag skrev nyss det här och så försvann det, hmpf.
Men tänkte bara visa några foton från hur dotterns rum blev efter renoveringen.

Först en bild på den nya tapeten, med vit enfärgad tapet till. Det blev en bra kombo, vi funderade lite om det skulle bli för vitt till det gula, men icke så tycker vi.


En närmare bild följer på det söta som hänger ovanför sänggaveln.Och sedan en bild på de nya garderoberna. Är nöjd med att vi valde höga men inte så breda och med släta dörrar. De blir inte alltför överfallande stora. Bredvid en Billy med dörrar för att lite dölja barbisar och kapplastavar mm.Sedan en bild från dottern vid skrivbordet, hon sitter och syr och myser. Vimpeln med hjärtan är köpt på Lilla Tussilago och även hjärtana ovanför skrivbordet är därifrån. Fiffiga hjärtan med klädnypor bakom så att man kan hänga upp vad man vill.Sist en bild på murstocken, som ju startade hela renoveringen. Den var förut inbyggd, nu framknackad och putsad och murad. En sänghimmel har fått skapa en liten hörna dit vi planerar en mindre fåtölj som bara ska kläs om först.och så hästarna höll jag ju på att glömma, de är på plats på bänken, eller det är tre hurtsar från Ikea. Så ser man även mitt hemmasnickrade skåp. Snett är också rätt, som Mamma Mu säger.Sådär. Så ser det ut nu. Filippa trivs mycket bra i sitt nya rum, hon är där även själv och poar på, mysigt. Men oj vad tiden gick, måste ju sova, imorgon lite jobb och sedan julmarknad. Gonattkram!

julslöjd

Idag behövde jag och Filippa lite tid tillsammans. Vi hade ett uppdrag att köpa lucialinne och glitter. Förutom att uträtta det så var vi på Bibblan där de i verkstaden hade Julslöjd för barn och även vuxna. För liten peng fick man använda allt möjligt material, så mycket roligt. Vi använde, grenar, tandpetar, ärtor, silkespapper, gammalt godispapper och mycket mer. Vi satt i drygt en timme och skapade jag och dottern. Bland annat gjorde vi varsitt hjärta av grenar, dottern med paljetter jag med lite rött garn. Ville visa för jag tycker de är så jädra fina!


och efter några timmar

Mycket nöjd med mitt arbete ska jag nu traska hemåt. Jag har skrivit nytt, hittat 6 lovande artiklar om förhandling, kommit ihåg att skriva ut bollibompa medaljer till dottern. Jag kommer nu att ta på mig alla ytterkläder, göra iordning ryggan och sedan ringa hem till maken, samtidigt kommer jag att kuta genom denna svarta korridoren, jag är väldigt mörkrädd, i mitt rum är alla lampor tända men utanför är det bäcksvart, skitläskigt. Ska fokusera på den goda Louisanna grytan som puttrar hemma. Hejdå!


andra advent

har just loggat in på jobbet. Knackar igång fingrarna med några rader här. Har tänkt skriva lite diskussionstext under några timmar framåt, får se hur det går. Finna tag i tankarna och orden och motivationen. Fick lite solsken under förmiddagen när jag och flickorna var ute och några till solstrålar mötte mig på promenaden hit. Hoppas ni har en fin andra advent!

samma kofta

fast olika barn, fast i samma ålder när fotona togs. LÄngtar efter dom båda just nu!RSS 2.0