på en fjälltopp

Idag har jag druckit kaffe på fjället. I solen. Helt tokunderbart! Det var varmt i solen och snön smälte som bara den. Stundtals åkte vi skidor i vårfloden kändes det som. Vi har alla pjäxorna i torkskåpet nu. Nu sova men först läsa lite i Nattåg till Lissabon, den är verkligen så bra. hej kram gonatt!

God middag

Det här receptet ur förra numret av Elle mat och vin prövade vi till middag idag. Otroligt gott och så lätt att göra. Vi hade några skivor kallrökt lax till. Även äldre dottern åt och tyckte om. Receptet är för fyra personer.


Gnocchi med spenat och ost

* 1 påse färska gnocchi (ca 500 g)
* 1 pkt fryst spenat (tina och krama ur vätskan)
* 2 bitar mozzarella
* 100 g gorgonzola
* 1 1/2 dl riven parmesan
* Salt och svartpeppar
* 1 tsk riven muskot
* 3 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°. Lägg gnocchin och spenaten i en ugnsfast form. Skär ner mozzarellan och gorgonzolan i mindre bitar och fördela runt gnocchin och spenaten. Strö över den rivna parmesanen och salta och peppra. Riv över muskoten och ringla sist över olivolja. Baka i ugnen i cirka 25 minuter.


vår lilla stora stad!

Igår lördag var jag och Filippa på stan och gjorde så roliga saker. Först var vi på konsthallen som hade en särskild visning för barn. En konstpedagog och en dramapedagog ledde aktivteten. Barnen skulle välja konstverk eller skulptur och sedan antingen själva försöka gestalta med egen kropp eller "skulptera" en kompis. Det hela var mycket spännande och svårt. Fina lilla stad när det arrangeras så innovativa och intressanta aktiveteter för barn. Efter det flanerade vi upp mot biblioteket tillsammans med min fina vän J och hennes son som blivit en god vän för Filippa. På "bibblan fikade vi lite lunch och under tiden underhöll några musikestetelever med sång och gitarr. Och det var så mycket människor ute i farten, som fikade, träffades och bara verkade flanera på stan. Vår lilla stad var som en stor stad igår!

från halvtomt till halvfullt

lite mindre pessimistisk inställning nu. Har fått undan mer transkribering, har haft skön promenad och mysigt prat med två finkollegor och ska nu gå hem för att hämta Filippa samt badkläder och åka till badhuset, ska bli kanonmysigt! Ser framemot en skön fredagskväll!

Lyssna på det här, fin sång av Adele, som jag för övrigt nyss upptäckt och lyssnar mig igenom nu.

http://www.youtube.com/watch?v=0put0_a--Ng 

Trevlig helg!

just nu

jag tycker det är motigt och pissigt med många pusselbitar just nu. Jag har dugligt lärt mig att segla så kan man få lite medvind nu!

en föräldraledig tisdag

som började med att jag och Lovisa sov till halv nio. Skönt eftersom vi varit uppe mellan tre och fem inatt. Nu när jag inte är hemma med henne varje dag är det så lyxigt att mysa tillsammans, att vara tillsammans. Vi gick en promenad på förmiddagen och hälsade på den nye lille bebisen och fikade med hans mamma, supermysig stund. Hemma igen lämnade jag över sovande L till farfar och for själv till förskolan för att hämta upp barn till simskolan. Jag och en till mamma och 6 Fröbarn på badhuset. Vi lyckades få med oss alla 6 barn genom avklädning, duschar, badkläder, bassängen, inte springa inte springa räkna in dom typ varannnan minut, till duschar, påklädning, mellismackor och hemkörning till förskolan. Puh det gick bra och vi hade så roligt tillsammans!
Efter vila hemma var jag och F på hennes dans och sedan efter Ica pös vi ihop i soffan. Härligt intensiv dag.

Övrigt är det tokjobbig situation på jobbet med total tidspress, men jag jobbar mig sakta men säkert igenom mina data och gör analyserna till det sista fallet i avhandlingen. Ibland hamnar jag lite av banan, tappar lite styrfart förvirrar mig i jobbiga och värderande stressande tankar, men försöker då tänka intensivt på Sallys ledord: Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke.

RSS 2.0