Landet

Nu är vi på landet. I svärföräldrarnas stuga. Naturen påtagligt nära. Tystnaden som hörs. Asparna som prasslar darrande. Total radioskugga, det här inlägget skrevs delvis igår men fick ligga till sig till idag när vi gör en biltur till civilisationen.
Dagens (igår) stressigaste: att packa och ta sig hemifrån.
Dagens (igår)härligaste att komma fram.
Dagens (igår) oväntade: att säga godnatt till tre kor nedanför stugan.
Dagens (igår) busigaste: min och makens lilla picknick i vår stuga när alla somnat, vitt vin och tryffel peccorini.
Dagens (igår) mest underbara: att lyssna till min familj som alla somnat och samtidigt med fönstret lite på glänt höra björkarna susa från sängen.


Det tar sig

Semestern rivstartade med midsommarafton. Sedan följde midsommardagen i väldigt sakta mak. Med yrsel och allmän ur balans tuffade dagen på. Prommis med god vän och kaffestund m samma vän gjorde allt lite bättre. Idag mer närvaro och bättre på att ta en sak i taget och acceptera saker och ting som de är. Vi är en lite tuffsig familj just nu som behöver bara vara tid mycket tillsammans. Idag har jag gjort fina saker som att grävt i jorden, fixat med odlingar, valt en tavla som jag fått i present samt gått promenad med annan fin vän. Men jag har även klarat två saker som jag tycker är lite läskiga. Och det gick bra. Jag är stolt över att jag prövade det idag. Nu på balkongen. Solen gick precis ned. Så vackert.


En dag kvar

Idag har jag klarat en dags jobb på Fröet. Gick fint. Känner mig genomvädrad av vind och sol, lek och stoj. Nu nedsläppt i soffan en stund. En dag kvar innan semester. Har ingen ide om hur jag ska hinna allt. Det är så många trådar jag måste knyta ihop innan ledighet. Får yrsel bara jag tänker på det. Ser framför mig en lista som jag bara betar mig igenom. Skulle så väldigt gärna vilja få känna den där semesterkänslan imorgon em/kväll. Det var så länge sedan. Ja vi ser hur det blir.


Middagstipset

Här Gi-ar vi lite så här inledningsvis av sommaren. Lammfärsbiffar med sallad stekta kikärtor och lite ost. Jättegod måltid.


Firandet över

och med skorna i handen gick vi barfota till hotellet. Fantastisk dag på alla sätt och vis. Promoveringen var varm, pirrig och högtidlig. Det var fina inslag av musikstycken mellan alla promoveringar. I karnevalstämning tågade vi ut. Efter mellanlandning på hotellet fortsatte festen på restaurang Äpplet. Gudomligt god måltid där hjorttartar var förrätt och torskrygg till varmrätt samt hallonpannacotta med lakritstouch var efterrätt. Sedan dans till storbandsjazzigt band, men det var stundtals också väldigt bra. Kanske lite tjatigt inlägg om hur bra allt varit men eftersom vi åkte hit med noll förväntningar på firandet utan mer bara för att vi behövde en helg utan barn så är jag så överrumplad av alla intryck. Fast jag längtar mycket efter prinsessorna nu.

https://cdn1.cdnme.se/288766/6-3/pic_51aae6d99606ee50e641e9a2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/288766/6-3/pic_51aae6ffe087c31ea804e1d5.jpg" class="image">


Promovering i Umeå

Nu är håret lite fixat, mormors guldhalsband på och örhängen på. Lite läppstift och fina naglar. Snart ska klänningen på och vi far mot promoveringen. Är lite läskigt med själva ceremonin, men efter det är det fest, med lagerkransen på huvudet.


RSS 2.0