I mörkretI baksätet. På väg hem från firande av min farmor. Älskade fina hon som fyller 91 år. 
Tycker om bilresor genom mörkret när alla är lugna och lite samlade liksom. Hela familjen samlad i bilen, alla på väg med näsorna i samma riktning. Det kan ibland kännas skönt. 

Nya rutter

Somliga dagar så ritas kartan om. Nya vägar, rutter och mål som innebär att livet förändras. 
Idag är en sån dag vi kommer minnas som en sån där dag. En sån där dag när man vet att från och med nu kommer saker och ting förändras. Förändringarna nu är enbart önskade och vi, jag och maken, har själva styrt mot dem. Så, just nu, med stor ödmjukhet tassar vi på de här nya stigarna. 

Läsning

Längtar efter läsupplevelser men tycker att en lång roman är lite för lång, har lite för många ord och känns lite oöverskådlig just nu. Därför tänker jag att Alice Munro passar bra nu. Har börjat med Kärlek Vänskap Hat. Fångades direkt efter första raden. "För många år sen, innan så många av de lokala järnvägslinjerna drogs in, kom en kvinna med hög fräknig panna och burrigt rött hår in på järnvägsstationen och förhörde sig om transport av möbler." Vilken förstamening. Jag läser vidare.  

Adobar

Samtalar med studenter på vfu idag. Hittills har jag besökt Jokkmokk, Gävle och nu snart Storuman. Här går det undan.

omskakade

Efter en vecka som inleddes med ett beslut som för en stund ruckade på all trygghet har mängden undervisning gjort att det bara har varit att dyka och komma upp igen. Nu. Eftersom beslutet tagits efter flertalet antal sömnlösa nätter så är det som en lättnad att det nu är taget och vi kan landa något tryggare. Att ta beslut som innebär förändring är liksom att förlora kontrollen för ett tag. Man vet vad man har men inte riktigt vad man får.
Nu ska i alla fall barnen skjutsas till farmor och farfar. Vi ska bara njuta i kväll av Winnerbäckkonsert. Som jag längtar. Jag har läst att han inleder med Vi åkte aldrig ut till havet som är en av de bästa.


RSS 2.0