Ovanlig fredag

Tar en klunk av morgonkaffekoppen och tänker att det är en lite speciell dag idag. Förskola och skola som vanligt men inget jobbande för föräldrarna. Magnus är fledig och är med Filippan i skolan idag. Som hon längtat hela veckan efter idag när pappa ska få se gympan å annat kul. Jag ska vara på Fröet hela dagen med Lovisa, inte bara vara, ska ju jobba där, men ändå. Trots lite disk å städ, så himla roligt! Avhandlingen läggs på hyllan idag. Nu vidare i morgonbestyren så vi hinner i tid!


Raggsockor på jobbet

Idag är det en sån där grå och mulen riktig höstdag. En sån dag när jag skulle vilja mossa runt i raggsockor och sortera kläder, ta fram vantsockmösslådan och förbereda. Istället skriver jag om diskussionskapitlet. Har raggsockorna på här på jobbet. Om det var skarpt läge i våras med avhandlingsskrivandet är det inget jämfört med nu. I mitten av november ska Birgitta Qvarsell, prof i pedagogik vid Stockholms universitet granska hela mitt avhandlingsmanus vid ett slutseminarium. I slutet av oktober behöver hon få mina sidor. Mina ord och analyser som jag kämpat med så mycket.


På yogamattan

Jag yogar idag. En timme innan lunch. Friskvård på jobbet. Landar på mattan, det går fint, försöker sitta rak i ryggen i fast besluten yogaställning. Vi andas och yogainstruktören säger att det är okej att tycka att det känns svårt.

För det är det. Det har aldrig känts så jobbigt att ligga helt totalt stilla och bara andas. Det rycker i fötterna, händer som bara måste rätta till, känna efter, röra. Det har förmodligen heller aldrig varit så nödvändigt med yoga. Jag förstår inte hur jag vågat vara utan yoga under ett tag.


Cyberrymden å bullbak

Idag hade jag träff med studenterna ute i cyberrymden. Vi träffades i ett gemensamt rum på Adobeconnect. Det gick hyffsat bra m diskussionerna. Ljudet försenades och det ekade, reflektionerna om etnicitetsbegreppet var inte alltid här och nu.

Tidig eftermiddag hem till flickorna. Hemma å sjuka så även idag. Vi bakade bullar. Riktiga kanelbullar. Så där så det doftar i hela huset.


En söndag

En förkyld helg. Båda barnen har ont i halsar, snuvar, hostar. Jag vill inte ha några förkylningar i vårt hus. Det finns ingen plats alls för det. Blir tokarg när jag tänker på det.

Idag försökte vi vara ute i höstsolen. Lökar fanns att plantera, jag hann rensa lite ogräs men inte plantera något.
Vi skördade vår potatis å några gula morötter. Jag hann även promenera längs havet med en vän, mycket skönt.


På väg på fest

Ny klänning på och gå bort presenter.


Surströmming

Veckan som varit har varit lite hysterisk. Jag har undervisat, föreläst, pratat å pratat å pratat, lärande, anknytning, läsoskrivutveckling. Det är roligt roligt att möta studenterna, de som är riktigt nya och de som vi följt några terminer. Nu är jag lite trött men ändå liksom upprymd över att allt gått bra i veckan.

Ikväll surströmming i Nora m fina farmor å farfar, å resten av familjen, minus mamma som är förkyld å febrig :(

Nu väntar en helg med kaninhoppningskurs, en fest imorgonkväll, barnvakt, ny klänning å värsta vuxenlyxet :)
Trevlig helg!


herreminje

Vilket tempo det är den här veckan. Undervisar, föreläser och förebereder. Jag dök i måndags och kikar upp på fredag kl 10 då jag avslutat den sista föreläsningen. Det är dock jätteroligt. Idag har jag bland annat träffat vår nya kull förskollärarstudenter, dom är över 100 stycken. Ämnet var små barns lärande. Flera räckte upp handen och delgav oss andra jätteintressanta tankar och funderingar. Lycka när det händer. Och jag känner mig som en duktig lärare när det händer. Det jobbiga är att nu när dagen egenligen borde vara slut så behöver jag planera morgondagens föreläsningar och övermorgondagens. Men det får ju bara gå.

RSS 2.0