Hemma igen

Klockan sju i mörkret lyfte planet från Palmas flygplats. Vi ses snart igen Mallorca sa Lovisa. Flygningen gick bra. Igen. Lovisa var febrig och sov sedan resten av resan, fram till inflygning och landning. Läskig landning. Guppig och hemsk. Planet lutade och svängde, inte alls kul. Men det gick att genomföra ändå. 

Vi har haft en fantastisk vecka i Cala Bona. Efter en resa är man så härligt påfylld av intryck från allt det nya och icke hemmavanda. Borta totalt från vardag. Just den känslan har varit så värdefull den här veckan. 

Hemma i det hemvanda har vi förstås njutit av att vara just precis hemma. Träffat våra tre husdjur. Myst i soffan och bara poat runt. Plockat in de kanske sista överlevande luktärterna. 

Hjärta semester

Äntligen är vi här. Äntligen semester. Som vi har längtat, planerat och förberett. För mig har det även inneburit en massa oroande inför resan. Flygresan gick bra. Den gick att genomföra. Kanske bara den som varit riktigt flygrädd förstår vilken befrielse det är att släppa taget om den rädslan. Jag är stolt över att klarat det. 

Mallorca är, det vi nu sett, otroligt vackert. Dock har solen mest varit bakom moln än så länge. Men det är varmt, 27-30 grader, så vi njuter ändå. Idag har vi förutom badat, cyklat på ngr roliga cyklar m fyra hjul. Ätit middag på liten mysig och genuin restaurang ikväll.  Fantastisk Paella och havsabborre beställdes. Borstat tänderna med öppet fönster rakt ut mot havet. Det här är så lyxig känsla; att få vara lediga tillsammans på helt ny mark, jag fattar det nästan inte. 
Pass på

Nu är vi en familj med pass. De små vinröda böckerna ligger på vår köksbänk. De ska snart användas. Vi ska resa till annat land. På semester. Det kommer nog vara varmt i luft och hav. Varmt på kvällen. Kanske kommer havet höras till vår lägenhet. Vi ska bada bada bada. Och bara vara med varandra. Jag känner hur härligt det låter när jag skriver orden. Det här verkar ju bli alldeles toppen! Jag gläds i förväg. 


Dansskor, blockflöjt och drillstav

En dag som inleddes med att packa ner nya balettskorna till yngsta dottern, blockflöjt och drillstav till den äldre, börjar gå mot middag och kväll. Väntar just nu utanför drillklassen. Har själv undervisat förskollärarstudenterna i gitarr hela em. Älsk på dagar med mångfald men nu känns det bra skönt att komma hem till middag och bollibompa. 


Nedsläppt i en pöl på golvet

Har dansat igen ikväll. Andra gången. Tänk att det kan vara så kul att bli svettigt blöt och trött i varenda muskel. Axlar och nacke är så stela att det knakar och stramar när vi stretchar och swingar och fötterna blir krokiga av sendrag när vi gör fotövningar. Ändå är det skitkul med dansklass. Alldeles underbart kul är det. 


RSS 2.0