gilla

Har idag skaffat senaste och det tredje numret av tidiningen Your life. Jag gillar den, den har lång lästid; man kan läsa den flera flera gånger. Nu ska jag bläddra en första gång i den nya och ta en kopp te och kurera förkylningen lite. Kram!

www.yourlife.nu
 

julen

blev alldeles perfekt mysig, rolig, underbar. Den höll på att bli inte så tillräckligt underbar när vi insåg att alla granar i hela stan var slut dan före dopparedan. Vi har aldrig köpt julgran förut och jag tänkte liksom inte på att man måste vara ute lite tidigare än dagen före. Hittade till slut via blocket en tant i Älandsbro som hade två granar två. Det är en liksom söt gran av det slaget att ingen annan velat köpa den. Men den är så fin och tuffsig i sina miljarder silver glitterkulor!

en tillräckligt perfekt jul

läste i söndagens kulturbilaga en artikel som bygger på ett mejlsamtal mellan Karin Johannisson och Ann Heberlein. Ann avslutar hela samtalet, som är mycket tänkvärd läsning, med att skriva om den kollektiva jullyckan. Citerar henne " det sköna finns i mångfalden, i det unika. Det är det som är lite skevt, det som skaver som väcker frågor. Det är när vi älskar också det ofullkomliga i en människa som vi har förstått vad kärlek är. Det är det som inte riktigt blev som vi tänkt som vi minns - och som ibland också blir till våra allra finaste minnen. Det är värt att tänka på just precis nu, när vi befinner oss i någon sorts kollektiv strävan efter den perfekta julen. Det är nu vi vill vara lyckliganormalaunderbara familjen. Det kan vi ju vara också - med små variationer".
Jag tyckte mycket om de raderna.
Kram kram!

och idag

jag och L förbereder oss för en dag med god vän och en bebisvän på stan med prat, fika, mera prat, handla julklappar. En bara vara dag tillsammans, så himla mysigt ska det bli!

mina barn

Det här är mina barn, älskade finaste. Jag är så tacksam att jag har sån tur att ha två sötnosar!Luciavaka

I natt hade jag och yngsta dottern Luciavaka. Den var inte direkt av det slaget vi hade under gymnasietiden på Hedbergska. Då var luciavaka bionätter på filmstaden, videofilmer hemma hos ngn hela natten, discodanser på Privé (hette det så?) eller Oscar med iskalla köer för insläpp, samt luciatåg hos klassföreståndare. Inatt hade vi luciavaka av mer lugnare men ändå svettig sort, amning gånger fyra, värma välling gånger en, snurra runt i täcken hela tiden, nästan lyckas få bebis att sova men katten jamskrek och väckte bebis gånger ett (iinte poppis katt då), vid halv sju då vi liksom vakat in själva Luciadagen somnade Lovisa och så även jag.  Galet trött idag och skulle kunna somna när som helst hur som helst känns det som. Men, nu till att hämta Filippa och sedan hennes dansavslutning.

hemma igen

Vi kom iväg till min farmor och farfar. En bilresa genom ett vackert vintervitt landskap, lugn i bilen, L sussade och F filurade. Det är magiskt i vinterskogar inför jultid, man liksom ser småtomtarna här och var i skogen! Filippa lussade som en strålande stolt lucia för gammelfarmor, Lovisa klappade förstås händerna. Sedan fika och så middag med kött, sås och pärer, farmors jordgubbar och vaniljglass. Min farmor, som är över åttio år, har ett stort jordgubbsland med de sötaste av jordgubbar. Så länge jag minns har vi vid dessa advents- och julmiddagar ätit jordgubbar till efterrätt på små lite djupa efterrättstallrikar med tryck av frukter på. Det är varmt hos farmor och farfar, väldigt varmt. Man ska inte frysa, så farfar eldar på. Jag tror att jag såg att det var tjugosex grader i köket. Det är alltid lite skönt att sitta och huttra lite i bilen på hemresan bara för att få lite balans! 
Fin fin dag idag!

idag lördag

är vi prydligt finklädda, flickorna i juliga madicken klänningar, luciakronan nerpackad, på väg till min farmor å farfar. Bara vi tar oss iväg så, på packningen ser det ut som vi ska vara borta några dygn, men vi planerar hemresa ikväll! Ska bli mysigt hur som helst!

adventsfint

Det blir advent lite i taget här hemma. Men det får vara så i år, allt behöver ju inte pyntas på en gång egentligen. Nu har vi ngn adventsstake framme, paketkalender, adventsljusstaken med mossa i och, hm vad mer...en julblomma på köksbordet, som jag fick av mamma igår. Imorgon har jag i allafall tänkt köpa amaryllis för de är så vackra, kanske jag tänker ställa den i hallfönstret så att man direkt ser något vackert och juligt när man kommer hem. Sen tänker jag att jag snart ska sätta upp ngn julgardin, iaf i köket, samt arrangera tomtarna i trappfönstret och så lite bak, pepparkakor och pepparkakshus, men lite i taget så det känns roligt.
Är helt dränerad på energi efter en em på föräldrakooperativet, det är ju så roligt att vara där och jobba men man blir så trött. Så jag bör gå och lägga mig nu bums. Skönt med fredag imorrn! (säger jag som är fledig!)

RSS 2.0