Fin söndag

Söndagen började i fixartecken. Maken skottade förskolan, vi andra gjorde lite fint här hemma samt bakade vitchokladkladdkaka m saffran. Sen fick vi finbesök av vänner med barn. Så mysig eftermiddag tillsammans. Nu badar flickorna och en kycklingcurry sprider väldoft. Maken gör lite handling inför imorgon. En av de allra bästa söndagarna 2012.


Höjdarjobb

Startar igång datorn, kikar ut genom fönstret upp mot taket där två stycken arbetar för fullt med att hacka is från bibblans tak. Huga vad högt upp.


Pausar

Kort paus i skrivandet och tänkandet. Hämtat kaffe och belönar mig med att öppna min nya fina kalender. Den är fin på alla sätt och vis. Bra storlek, fint lite gulnat papper, fint glad röd, bra m utrymme för anteckningar, rött band för att hålla reda på nuet.


Jahapp

Tänkt att jobba avhandling idag. Stärker mig nu med gröt och starkt kaffe. Blir bra, en sak i taget.


Midvinter nattens

Så, nu kan julafton få komma. Sova några timmar först. Tomten var just förbi med några klappar som nu ligger under granen. Tänk att det är så spännande med julafton. God jul!


i mål

och där kikar jag upp, 53 fokusuppgifter senare.Lästa och bedömda och kommenterade. Nu tänker jag gå ner på stan och handla några julklappar för det är ju faktiskt jul snart.

Adventsdetaljer


Tryggt

Sitter i soffan med båda barnen sovandes bredvid. Vi har haft myskväll för M har varit på vift m sina jobbkamrater. Hörde på nyheterna om dödsskjutningen i USA. Vill krympa världen till den här soffan, vi stannar här i den trygga tryggheten. Ruskiga värld.


Luciadagen

Lilla finaste Tärnan. Med luciaglittret lite som ett pannband. Sportiga looken. F har sitt firande imorgon. Hon sover nu med många flätor och lite fjärilar i magen. Lucia är en av de finaste högtiderna. Sångerna, musiken och ljusen, det är så vackert.


Herreminje

Vissa kvällar tar liksom sysslorna inte slut. Nu är det check på strukna lucialinnen, fungerande tärnljus, vita strumbyxor. Namnade och nerpackade. Däremellan lite nattningar och badande har vi även fixat julkort. Förberett vanliga kläder för Luciadag. Lite extra fin måste man få vara då. Nu en megakopp te. Bara kvar att lägga fram min egen utstyrsel. Adventsfin stressad doktorand mamma, letar i garderoben...


"Ute är mörkt och kallt..."

Lucia sångerna övas idogt i gula huset. Plötsligt sjunger yngsta dottern annat än Popular. Tipp tapp, midnatt, hjälp ack hjälp ack, allt i salig blandning. Den äldre övar också, mer en sång i taget.
Annars mörkt och kyligt. Tröttmössor på. Imorse var vi alla vansinnigt trötta och det kändes lååångt till jullovet. Men vi kom iväg alla fyra till förskola, skola och jobb. En mötesdag landade i god kycklingmiddag av M och sedan en frisk promenad med en vän. Efter långa nattningar med varsitt barn en stund i soffan. Framför elden med en tekopp.


Första december

Idag fyller min farmor 90 år. Vi var på väg dit men fick ställa in pga ovädret. Här hemma arbetar vi fram adventen lite i taget. Orken finns lite stundtals efter den ordentliga förkylningen jag haft i veckan. Acceptera, vila och en sak i taget. Så här fint har vi iaf i ett fönster nu.

Ps, min träff förra helgen med gamla Lärarhögskolekompisar blev mycket lyckad. Det var fantastiskt att få träffas. Det blev bara bra.


RSS 2.0