hjärtslag

I morse var jag på mvc, fick lyssna på hjärtslagen, 150 swisch ljud per minut. Fantastiskt och stort. Även om jag känner den här lilla krabatens rörelser nästan hela tiden så är det så speciellt att få höra eller se. Nu ska jag försöka fortsätta med skrivandet. Det känns bara så petitessartat med hur miljöer strukturerar och disciplinerar barns aktiviteter jämfört med hjärtslag, men men jag försöker!


balansen

Vissa dagar lyckas få en bra balans. Idag har det varit, eller är det en sådan dag. Lyckades gå en morgonpromenad på väg till jobbet. Jag går alltså en längre sväng, i alla fall går jag i cirka 40 min. Sen var det givande fikasällskap vid kafferasten på jobbet. Innan lunch hann jag med att handleda klart två av tre uppsatser, skönt eftersom studenterna lämnar in sina uppsatser senast imorgon. Jag hämtade sen dottern tidigt vid kl 13. Hon hade med sig en kompis hem i em, så hon har haft roligt hela tiden. Jag hade lite tid till mer jobb, plock, tvätt dammsuga, så då kände jag mig duktig. Efter det fick jag gå på yogaklassen och att andas och släppa ner värkande axlar några decimeter var otroligt skönt. Nu lite te och eld i kaminen. Som motvikt till alla softa mjuka aktiviteter idag har det bestämts att jag ska ha mitt mittseminarium den 2 december, känns så klart gruvsamt och pirrigt. Men som motvikt till allt övrigt idag fick just den händelsen dagen i desto mer balans. Det behövs utmaningar och svåra saker också så länge de inte tar överhanden.

lite trött ikväll

Lite brist på energi. Det har varit en vecka med många och mycket måsten, tider att passa och ingen tid att vara. Så ikväll när det blev fredag tog det lite slut ett tag, men det blev bättre. Ibland är det svårt trots att man vet vad man behöver. Jag behöver just nu lite lugn och ro att smälta och ta in och känna allt som händer. Jag behöver lite tom tid på kvällar efter dagar med analystänk där det helst ska komma nya tankar som gör just min text orginell. Jag behöver också få tid till kraft att plocka och städa lite här hemma, för då mår jag bättre. Hoppas att helgen kommer att ge mycket energi, tid och kraft!

organisera mera

Nästan varje morgon tänker jag att jag borde förberett mer kvällen innan. Förberett kläder, letat kläder, packat kläder. Den här morgonen skulle danskläder hittas och packas och även ombyte till fotograferingen skulle packas ned. Filippa hade ingen känsla för hastighet alls i morse, utan poade på i sin takt och till slut var tiden liksom slut och vi var tvungna att gå. Då kom hon på att hon inte klätt på dockan som skulle följa med och som således skulle frysa ihjäl på väg till förskolan. Ikväll kommer vi även att förbreda vad dockan ska ha på sig.


intuition

Ikväll på yogan så pratade våra lärare om hur vi bör försöka hitta till vår inre röst och lyssna till vårt hjärta. Att kunna detta förutsätter, menar de, att man kan vara här och nu och inte där och då som vi så ofta är. Vi fick sedan göra ett pass som mycket fokuserade på hjärtschakrat som finns runt det fysiska hjärtat och som bär på mycket energi hos oss. Genom stress blir vi ofta spända i detta schakra och får även således svårt att lita på vår intuition. Överhuvudtaget så innebär ju alla yogapass en otrolig utmaning i att vara här och nu. Efter en dags arbete på vår förskola bland alla barn kan man konstatera att små människor inte har dessa bekymmer. Det är här och nu, omedebart direkt. Helt underbart. Undrar när vi i ålder börjar gå från här och nu till där och då? 

RSS 2.0