#Trolska skogen

Idag körde vi till Mellanfjärden. Cirka fem mil söder om Sundsvall. Målet var att besöka Trolska skogen, en interaktiv utomhusteater i skogen. Vi började med att köpa biljetter, sedan efter att vi väntat in vännerna, gick vi för att möta en fe i gröna kläder som skulle berätta för oss om vårt uppdrag. Hon trollband oss direkt med en historia om hur någon tagit ner hela himlens alla stjärnor. Vi fick en låda där vi under resans gång skulle samla stjärnsmulor. Hon visade oss pyttesmå silverfärgade stenar. När vi samlat klart skulle vi lämna stjärnsmulorna i tomtens hus. På den bilden med tomten ser man hur han hällt alla våra stenar i en kittel och efter att han vevat klingade det till och stjärnan ramlade ner i en skål. Våra tjejer gapade. Runt om tomtens hus fanns stegar högt upp i träden. Dessa förklarade han skulle användas för att klättra upp och sätta fast de nya stjärnorna som vi hjälpt till att göra.

Andra strapatser efter den magiska stigen var humlan som mist alla sina sånger. Där hjälpte vi till att trolla fram dem igen samtidigt som flickorna satt på några jättehumlor. På olika ställen i skogen runt om henne låg små humlebebisar i blåbärsriset.

En bit in i skogen ser vi Draken. Som sovit i tio år och när som helst kan vakna berättar en annan älva. Här vill Lovisa gärna backa några steg. Han snarkar väldigt verkligt. Men om man vågar så får man följa med in i drakens mage för att nypa några stjärnsmulor som Draken svalt. Man hör drakens snarkningar och hjärtslagen. Vi skyndar oss.

På olika träspångar färdas vi genom skogen. Förbi trollens hus där vi håller hårt i vår stjärnsmullåda till näcken som vi skymtar en bit in i skogen. Han spelar så vackert fiol. Överallt där man ger sig tid att kika in bland mossiga stenbumlingar och blåbärsris upptäcker vi olika saker. Små pyttehus, miniklädsträck, små stigar, minifågelholkar. Det är så otroligt fint, jag bara älskar det.

Slutligen kommer vi till tomtens hus där vi då lämnar våra stjärnsmulor. Där fikar vi också sittandes på kantareller. Man kan ta med eget fika eller köpa där. På den här platsen får man också hjälpa tomten att snickra på en spångbro. Tjejerna spikar och hamrar fast några brädor. Tänk att få sätta spår på denna fina plats. Så stort och viktigt.


Vi hör därefter vacker lite klagande sång och går mot en myr. Där sjunger någon typ av skogsrå. Lite kusligt vackert. Lovisa håller för öronen och nynnar heartbreak hotel för att döva det läskiga. Sedan går vi ner mot stället där vi startade och upptäcker att tre timmar gick fasligt snabbt.


Trolska skogen är en fantastisk upplevelse. Man måste gå runt utan jäkt, annars missar man de här små detaljerna som gör det hela. Det är fantasi, magi, kreativitet på det finaste sättet riktat mot både små och stora. Jag är riktigt glad att vi varit där idag.
Det finns en bra hemsida med info; http://www.trolskaskogen.se">www.trolskaskogen.se

 


Kommentarer
Postat av: mamma

Jag är så glad att ni nu varit där! Jag bara älskade allt i denna underbara trolska skog när vi var där för ett år sedan. Ja man ska ge sig tid att kika in bland mossiga stenbumlingar och blåbärsris, där man kan se små pyttehus, miniklädsträck, små stigar, minifågelholkar. Det är så otroligt fint, jag också bara älskar det!! Måste dit igen snart!! Kraaam!

2013-07-21 @ 21:05:36
Postat av: Maja

Åh jag blir toksugen! Det låter ju hur häftigt och magiskt som helst! :)

2013-08-01 @ 10:52:02
URL: http://majo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0