middag för papporna

Min middag för papporna blev så god att jag lite stolt tänkte berätta vad jag gjorde. Till förrätt fick barnen sojabönor och vi vuxna en getost toast med lite balsamico på. Helstekte sedan en oxfilé i ugnen, med peppar och salt, smör. Skar upp den och la på ett fat som jag täckt med olivfrästa haricotvertsar, trattkantarellsås till och potatisgratäng till. Och så ett rött vin med Shiraz, Mouverdre, och grenachedruvor: Paul Mas Estalo, ekologiskt, billigt, smakade gott till den här maten. Jag och Fillippa gjorde sedan vad vi kan kalla en snabb efterrättstårta. En färdig tårtbotten i choklad. Som en fyllning lite smält mörk choklad med några klickar vispad grädde i, som andra fyllning skivad vaniljglass av god sort, och sedan locket med grädde ovanpå och så resten av chokladsmältet och så lite chokladströssel på. Så god och snabb tårta. Bars fram till sång och tomtebloss! Papporna var nöjda :-) 

Kommentarer
Postat av: Pappa

Fantastiskt gott!! Kram från en mycket nöjd pappa!!

2011-11-14 @ 20:47:10
Postat av: Sofia

Kram tillbaka finpappa!

2011-11-16 @ 16:58:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0