dansat ikväll

Trött så in i bengen och seg från huvudet till tårna efter att ha föreläst hela förmiddagen om små barns relationer, satte jag mig ikväll i bilen och körde till terminens första dansklass på Norrdans. Nygammal dansfröken, som jag blivit undervisad av för en sådär 18 år sen, herregud, ja det är arton år sedan. Anyway, det var förstås alldeles helt underbart att värma upp, och dansa. Och mycket svettigt, väldigt mycket svettigt, jag hade dock så roligt att jag inte riktigt märkte det förrän det rann ner i ögat. Tjihoo för att jag vågade. Nu sova jag kommer vara helt nöjd med att ligga absolut stilla inte röra en muskel bara läsa lite i En dag, som är fantastiskt bra!

Läs!

Läs gärna den här artikeln om en utveckling av skola i Vågö, Norge. Superduperintressant och inspirerande, tycker jag!

http://www.lararnasnyheter.se/print/slojdforum/2011/08/25/ny-himmel-over-vaga


puh

Jädrar vad vi kör på med inskolningar och nytt i familjen. Jag pressar mig med det jag tycker är absolut svårast som mamma; att coolt lämna barnen till andra vuxna och känna mig helt trygg i det. Imorse lämnade jag Lovisa första gången på riktigt på förskolan, med vinkning i hallen. Hon såg bara lite paff ut men gick sedan glad i hågen in i lekrummet med sin fröken. Jag gick tillbaka ut i bilen där Filippa väntade och så for vi till hennes första skoldag. Jag är ju så trygg med pedagogerna på förskolan, vet att de tillhör eliten. Det är bara att jag vill vara där, jag vill ha koll, superegoistiskt. Man kan inte limma fast sig på sina barn, det är inte sunt sa psykologen en gång, så sant jag vet ju det. Invigningen på Gerestaskolan var så fin och så speciell, vacker klassisk musik ute på gården med skogen i ryggen, regnet strilade lite lugnt över alla barn och oss föräldrar. Lärarna var uppradade högtidligt bakom biträdande rektor som hälsade välkomna. Det kändes fint. Efter jobbet gick jag en sen sväng på stan och handlade några klädplagg till mig själv, jeans, en kofta i vacker höstfärg, var mysigt att gå själv en liten stund. Nu sova gott efter denna intensiva dag.

ps, brorsan har startat en blogg om mat och annat livetsgoda ting kika in där! http://blogg-livetsgoda.se/


fredag

Så, nu tar mitt inhandlade bubbel, en ny topp och ett rött skärp, som ska passa fint ihop med jeansen, lite fina blommor; en hortensia kvist och en rosa Sana ros och cyklar hemåt. Har just skrivit och tänkt runt vad som utkristalliseras som absolut viktigaste resultatet och känner mig nöjd med det. Ser framemot kvällen med vänner och morgondagens lilla segelutflykt med min faster. ha en fortsatt fin fredag!

fint

och det har gått bra! F har gått tre dagar på fritids och trivs jättebra. Idag hade hon varit ute och lekt, i bäcken på skolgården, länge. Och hon har berättat att hon också lekt med barbie med två nya tjejkompisar. Jag känner förtroende för de pedagoger jag lämnat till. Det känns så bra att det går bra. Lilla L har också varit bland nya kompisar, lekt med sin nya fröken och haft pappa på tryggt avstånd att tanka trygghet i då och då. Kanon att det hittills gått så bra. Nu sova i doften av ostpaj som tillagats inför morgondagens lilla kräftfest!

då börjar vi

Imorgon startar ekorrhjulet igen. Filippa ska börja första dagen på fritids och Lovisa startar sin inskolning på förskolan. Jag är rädd för att hjulet ska snurra för fort och för att jag med alltför snabba steg inte ska hinna se vare sig färger eller annat i tillvaron. Det gör mig orolig och nojig. Fast på en regnig motionsrunda i eftermiddag försökte jag tänka förnuftiga kloka tankar. Jag har nu lärt mig hur jag får mig själv att stanna upp i nuet och bromsa. Om det så bara är för några minuter så kan jag det. Och jag är inget offer i det där hjulet, det går att välja anorlunda och kliva av och ta alternativa mer meningsfulla vägar. Jag tror även ekorren gör det. Så nu lite sova, så ska jag med tillförsikt och nyfikenhet ta mig an morgondagens utmaningar.

bara en gång till...

Ska bara tjata lite till om att jag har skrivit ut hela mitt resultatkapitel, 85 sidor är ihophäftade. Det är visst så att det kan finnas mycket kvar att bearbeta och skriva om, men hela texten finns där utskrivet och häftat. Det är detta jag arbetat mot hela sommaren, ett delmål är uppnått. Och jag är glad för att jag kan känna att jag är nöjd, det är nog den bästa belöningen. Lite mer vin och sedan soooova!

efterlysning motivation

Idag behöver jag någon sorts belöning för att klara av dagens jobbattack, kanske något från här eller här! Fast jag mötte min handledare i korridoren idag och fick fina ord av henne så kanske det får räcka som motivation idag.

söndagsjobbar

Lite ilsket motiverad, vill bli klar med texten. Pepp pepp råpepp. Vill vara hemma med familjen istället för att sitta här. Skriva snabbt, mycket och bäst så kan jag gå hem sedan. Det var ju det där med lagoma förväntningar och krav på prestationer...På ett pragmatiskt vis tar jag mig framåt rad för rad , ord för ord och tanke för tanke, blir fint så.

idag

gjorde jag middag, maken och pappa var på golfbanan hela eftermiddagen och jag och mamma hängde på Svartviksstranden med barnen. Underbara vågor, varmt vatten, mycket vind. Men sen då så gjorde jag middag som blev lyckad så jag tyckte den förtjänade en beskrivning här. Jag stekte på fläskfilé med rosmarin blandade med chorizokorvbitar. Sedan fräste jag hackad fänkål med palsternackhack och vitlök, fräste champinjoner med lite vitlök. Gjorde fullkornscouscous i en skål, blandade med allt fräset plus lite fint strimlad krispig sallad med hackade färska örter, jag tog basilika, salvia och timjan. Blandade allt väl och saltade och pepprade lite till. Så på tallriken samsades lite kött, lite korv och couscoussallad med en klick cremefraiche och sambal oelek. Det blev så gott. Till dessert blev det en vaniljglass klick, lite vispad grädde, färsk papaya och passionsfrukt skrapad över och till det drack vi vitt mullbärsblad te. Mumsigt!

tillbaka

Nu är vi hemma igen. Vi har gjort en tur till stugan norrut. Där träffades många många släktingar på makens sida. Kul kul! Och förra veckan körde vi ner till Stockholm för att träffa lillebror och familj. Vi for via Furuviksparken, oj oj så många människor som var där. Men när vi väl fått parkering så gick det fint inne parken, vi åt medhavd god salladslunch nere vid havet, dit ingen hade hittat mer än vi just då iaf. Sist tänkte vi ta äventyrsbadet men då brakade åskan igång så vi körde vidare direkt mot Stockholm.
I stora staden bodde vi på fina nybyggda Park in i Sjöstaden, några kvarter från brorsan. Helt perfekt, svala, tysta rum, vi sov som stockar alla fyra de nätter vi bodde där. Planen var att varva lite shopping i några utvalda butiker med havsbad ute på Ingarö, Björkvik. Så vi startade shoppingturen med att åka till Two Chabby chic i Sickla men tyvärr sommarstängt. Så vi körde vidare mot Gustavsberg och Villery&Bochs outlet, där fyndade vi otroligt vackra bestick Julia. Prick precis den stil på bestick som jag länge velat ha, lite konsumtionslycka!

På torsdagkväll planerade vi att köra hemåt norrut. Efter en eftermiddag fylld med mera härligt havsbad åt vi middag på Texas Long horn i Sjöstaden. Jag åt en Biff bontanja, en korg fylld me d nachoschip typ det sprödaste jag smakat, biff, svarta bönor, cheddarostsås, jalapeno. Så vansinnigt gott. God kall öl till någon ale av märket Flying dog, om jag minns rätt. Halv två på natten checkade vi in hos mamma och pappa och sov där några nätter.
Idag har jag och Filippa varit till vår frisör, mysigt värre. Sedan åt vi lunch på Sambiblioteket, så otroligt god räksallad, har ni vägarna förbi så gå dit och ta en sallad! Imorgon hoppas vi på varmt väder och bad här hemma.

RSS 2.0