God middag

Det här receptet ur förra numret av Elle mat och vin prövade vi till middag idag. Otroligt gott och så lätt att göra. Vi hade några skivor kallrökt lax till. Även äldre dottern åt och tyckte om. Receptet är för fyra personer.


Gnocchi med spenat och ost

* 1 påse färska gnocchi (ca 500 g)
* 1 pkt fryst spenat (tina och krama ur vätskan)
* 2 bitar mozzarella
* 100 g gorgonzola
* 1 1/2 dl riven parmesan
* Salt och svartpeppar
* 1 tsk riven muskot
* 3 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°. Lägg gnocchin och spenaten i en ugnsfast form. Skär ner mozzarellan och gorgonzolan i mindre bitar och fördela runt gnocchin och spenaten. Strö över den rivna parmesanen och salta och peppra. Riv över muskoten och ringla sist över olivolja. Baka i ugnen i cirka 25 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0