lunchtid

är det just nu, har ätit snabbmat, köttfärspaj, avocado en tomat och en grapefrukt. fast det smakade gott idag. Borde just nu sitta med i ett litteraturseminarium om Simone de Beavoirs Det andra könet, men jag somnade igårkväll när jag skulle läsa den. Jag vill så gärna hinna allt ibland, och den här boken är jag verkligen angelägen om att läsa och förstå, men den är inte helt lättläst så det tar sin tid och sin koncentration. Men jag har den på nattduksbordet så det blir en bit i taget. Övriga böcker som ligger på hög är Fria själar, som jag skrev om för ett tag sedan, Under det rosa täcket av samma författare, och en liten bok som heter Du är ju bara människa, men jag tänker att jag tar lite i taget av alla dessa böcker. Här på jobbet har jag typ fyra, fem högar med böcker som jag måste läsa och det är knivigt att få till lästid, fast det är det jag egentligen ska göra på jobbet. Just nu är det handledning hela tiden, alla studenter lämnar in sina c-uppsatser nästa vecka och de har frågor och ditt och datt hela tiden och försöker svara dem så snabbt jag kan så att de kan skriva vidare. Fortsätter med det nu!

Taxi Östersund - Trondheim för 6986 kr

Ja, så inleddes vår lilla tripp till Trondheim. Tåget var inställt så vi åkte buss från Sundsvall, vi fick inte plats på rätt buss så vi hann inte till Östersund för att hoppa på tåget till Trondheim. Kändes lite oroligt på bussen, men vi försökte ha mysig resa fastän vi inte visste då hur vi skulle ta oss från Östersund. Väl framme där så stod en busstaxi och väntade på oss och fyra till som skulle till Åre, vi åkte alltså taxi hela vägen till hotellet på Konungens gate 26 i Trondheim, ganska knäppt! Filippa somnade vid Storlien och sov resten av resan, taxichauffören pratade på in- och utandning hela resan, summa sumarum var resan till Trondheim en ganska absurd men minnesvärd upplevelse.

Övrigt så var konferensen jättebra, den hade en skön stämning, om man kan uttrycka sig så om en konferens. Den inleddes med jättevacker musik och en keynote speaker från Brasilien som pratade om sin forskning för barns rättigheter och då speciellt med inriktning på litteracy. Även fredagen inleddes med superbra keynote speaker, han pratade om mapping som litteracy, om barns otroliga förmågor att förstå världens mångfacetterade sidor genom att använda kartor, genom att använda google earth t ex. För mig var det ett skönt fokus på barns rättigheter till stimulerande lärande miljöer över hela världen som kändes som en prägel genom hela konferensen. Min egen presentation gick fint, det var mer roligt än nervöst den här gången och jag fick frågor och många kom fram efteråt för att ge extra feedback, superroligt.

Till sist så var Trondheim en otroligt vacker stad, med hav och fjäll ständigt närvarande, mina favoritlandskap städnigt synliga samtidigt! Vi träffade en kusin till mig, hans fru och två söner och hade en jättefin trevlig fredagkväll med dem. Ibland känns släktband extra starka och det här var en sådan stund.

Nu försöker F och jag kurera oss, hon fick feber på vägen hem och har varit rejält dålig igår och idag, mina bihålor är lite för små och jag försöker bättra på med massor av varmt te och idag har vi bara vilat, målat, bakat och sett på film! Får se hur det är imorgon!

RSS 2.0