Variationsrik dag

Imorse mys med F i sängen innan vi gjorde oss iordning, frukost och prommis till Fröet. På jobbet, datorn, läste, skrev försökte tänka, matade in film i datorn. Lunch, på stan köpte ny vaxduk till köket på Fröet. Jobbade vidare, svarade på mejl, handledde c-uppsatser via mejl och laddade inför föreläsningen kl 15. Kaffe och mer laddning. Föreläste om lärandemiljöer mellan 15-17, kändes bra och som studenterna hängde med, kul! Promenerade till Fröet, låg på rygg under bordet och försökte samtidigt klippa tejp och hålla fast en helt oformlig vaxduk mot undersidan av bordet. Tänkte att det var tur att dagföräldrarna hade sopat under matbordet samt att ingen dök upp när jag låg där. Fixade lite till i köket där inför öppet hus på söndag. Hem, fick middag, var med F en stund, åkte till gympan, gav järnet i alla armhävningar och blev väldigt svettigt, ack så skönt. Nu lite avrundning med en kopp otroligt gott Olong te. Skönt att sitta stilla i soffan, jag kanske rör den stickning jag håller på med, en mössa till F, får se! Kramar!

ensam framför datorn

Inte så vanligt att jag är uppe ensam mitt i natten. Men, maken sover, verkar ha fått influensa, han mår jättedåligt, Sötisen sover också förstås och mamma och pappa har just åkt hem, Sniff sover uppe kvar jag nere i soffan med datorn. Ganska trivsamt :-) Ännu mer trivsamt när jag nu upptäckte att jag fått den här Awarden av min fina vän Maria http://mariasdagbok.bloggagratis.se/  "Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!* " Supertack, jag blev jätteglad! Jag har bestämt mig för att skicka Awarden vidare till Ida, http://januaribarnets.blogg.se/ som också skriver mammablogg, hon fyller dessutom år på måndag samma dag som hennes son, Filippas tremänning fyller 1 år!

"Reglerna för Awarden är enkla.

Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån.

I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den!

Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!"


Övrigt idag så har vi tapetserat hallen med pappas hjälp. Det blir såååå fint! Nu skulle jag vilja ha Norrgavels hatt och krokhylla samt påshängare till. Typiskt att dde är så dyra, men vi får fundra på det, kanske har vi råd, för tillfället arbetar vi ju heltid båda två. Visst är de fina i alla fall?
                                  


Ja, nu ska jag gå och lägga mig, hoppas, hoppas M är piggare imorgon!




dans ikväll

Idag fick M hämta dottern vid lunch för hon hade hastigt fått hög feber och låg och sov i soffan. Hon sov hela eftermiddagen och var vaken några timmar för att somna om igen. Det är fler på förskolan som haft precis likadant och de har blivit pigga igen fort så hoppas hon är bättre imorgon. Jag var på fridansen ikväll, tokhärligt! Att det kan vara så roligt att genomföra och kämpa för att göra plier och relevér på så exakt sätt som möjligt för att i nästa övning göra steg som nästan får en att tappa balansen och fånga upp den, följa handens tyngdkraft genom luften in i nästa rörelse och allt till musik som berör en på något sätt. Tiden går så fort, klassen är ändå 90 min, men idag tittade jag på klockan och det var tio minuter kvar. Efter dansen möte på kooperativet och nu lite te innan zzzz. Hoppas F sover hela natten så att det inte blir massa stök inatt.

Kuddkrig och kärleken

När jag promenerar hem från jobbet så längtar jag såååå mycket och ser fram mot att träffa dottern och även mannen förstås. Oftast möts jag i dörren av Filippa som skriker (vrålar) mammmaaaaa! så är det kram och puss och härligt och hon ska berätta en massa saker samtidigt. Oftast har jag sådan tur att M har gjort middag, efter middag är man dock så trött oftast och det kan ju ofta vara en massa lite rutinsaker som bör göras, så man hinner liksom inte göra så mycket tillsammans innan bad och godnattsaga. Men ikväll efter badet satt vi i soffan jag och F, hon sa att nu ska vi leka kuddkrig och kärlek, i leken ingick att slänga kuddar på varandra, vara död, vara rädd för kärleken, få och ge kärlekspussar, gömma sig under en filt och kika ut i utkikshålet och mycket mera. En helt underbar lek och med så många uttryck och påhitt att man bara häpnar. Hon somnade sent, eftersom som hon själv uttrycker det "bara måste babbla hela tiden". Men hon somnade på min arm till slut helt ljuvlig som hon bara kan vara. Jag mummelsjöng den vaggsång vi alltid sjöng när hon var bebis
"utan dig, är jag en bok utan slut
utan dig är jag kanon utan krut,
utan dig är jag en stjärngosse utan strut
jag är trupet utan tut utan dig"
Fin sång skriven av musikhandledarna i Härnösand.

Det gick

faktiskt bra i fredags. Har varit mycket bara sedan dess så jag har inte hunnit skriva. Men, i fredags så hämtade jag ut min hyrbil och körde sedan mot Sollefteå. Det gick ju bra, det var vackert klart väder och det gick att njuta av nuet istället för att sitta och pirra sig som jag kan göra ibland, när man är i pirret ser man ju inte det vackra. Så det är jag glad över att jag klarade. Själva undervisningen var också rolig, jag älskar ju verkligen passionerat att prata om barns rum och miljöer i förskolan så det var roligt och jag var helt slut efteråt. Jag körde hemåt i mökret och spelade min "köra till Sollefteå skiva" på hög volym :-) Det var blandade låtar med allt från Winnerbäck, Tomas A Wij, och mycket mer. Summasumarum är jag nöjd med mig själv för att jag klarade av det.
Övrigt i helgen har jag varit på skidskolan med Filippa, det var jätteroligt. Hon var jätteduktig på att skida framåt, hon vurpade väll typ varannan minut men kämpade på otroligt bra. Så nu ska vi åka mycket skidor för kanske vi åker till fjällen i påsk. Sedan har vi fortsatt renoveringen av hallen, lite lister är målade och några typ av plank som ska sitta där pizzaportalen satt, vi har valt ut tapeter. Jag och Filippa tyckte det var lämpligt i den röra som är just nu i huset att dessutom börja vår uppfixning av en trapp-pall, en pall med ett steg på, hmm vad heter det? Hur som helst så målade vi den i vitt, vi höll till i köket som är det enda rummet kvar utan stök i. Undrar lite varför jag aldrig lär mig att inte röra ihop för många saker samtidigt. Det är ju en omöjlighet för en treåring att måla en pall vit på ett litet utrymme utan att det kommer målarfärg överallt. Idag har vi fortsatt projektet genom att klistra på utklippta rosor som ett kollage som vi sedan ska lacka. Det är våran "tjejpall" har Filippa hittat på. Får se om jag får till ett foto på den så ska jag visa upp denna romantiska pall! Nu softning efter terminens första Friskispass, så skönt och sååå jobbigt var det.
Hörs!

imorgon fredag

ska jag köra till Sollefteå och undervisa vid lärcentrat där. Det är ingen stor grupp och jag ska prata om lärandemiljöer vilket jag ju är rätt insatt i, men jag är pirrig och gruvar mig för att köra dit själv. Jag har aldrig varit i Sollefteå och aldrig kört bil långt själv så många gånger. Men det är ju inte så långt säger alla, det känns så bergis bara för att jag aldrig kört vägen, känns som om jag ska till nordpolen nära på. Men jag ska försöka tänka inga katastroftankar utan att jag ska ha en mysig stund med mig själv i bilen. Det vore nog mer normalt att vara nervös för själva föreläsandet, men bara jag är framme dit jag ska så är resten en baggis. Rapporterar imorgon om hur det hela gick :-)
Godnattkram

eld igen

Nu har vi äntligen fått en ny glasruta till kaminen så prick nu gör vi upp eld igen, så mysigt och även skönt för det har varit kallt i vardagsrummet hela julen. Den sprack i början av december så vi har väntat och väntat. Lite meckigt att skruva dit men det gick efter lite samarbete. Annars har M fortsatt att riva hallen idag, nästan hela portalen/bågen är nu borta och under var det en dörrkarm, inget sågspån eller rör eller ledningar som bara ramlade ut, vilket jag förberett mig på :-) Vad som helst kan hända i det här huset är våra erfarenheter av tidigare renoveringar i huset. Men nu myser vi framför brasan! Kram!

Fredag

Skönt med fredag, fast man bara jobbat två dagar egentligen. Filippa är hemma med farmor idag, hon får börja sin "jobbvecka" på måndag. Igår jobbade hon och Magnus på Fröet under eftermiddagen, hade varit fullt upp med många barn under hela eftermiddagen. Igårkväll städade magnus på Fröet och jag städade hemma, han hann ett helt hus på några timmar, jag hann toalett och kök hemma hos oss, märkligt :-) Vi håller på och fixar i vår hall, river ner tapeter och målar tak och ska riva ut en hemsk portal/båge och istället försöka få till en helt vanlig normal rak öppning, bort med pizzaportaler! Det är trots det extra stök det innebär jätteroligt att fixa med huset, härligt med projekt. Vi har ju inte fixat så mycket inne i vårt hus och det var vi ju medvetna om när vi köpte huset att inte ekonomi skulle finnas för några som helst utsvävningar under några år då när M studerade och jag hade den lägsta doktorandlönen, därför känns det ju extra härligt att det går att börja fixa lite nu.
Idag känns det som vår när man tittar ut och när jag gick till jobbet imorse väntade man sig nästan att höra några vårfåglar. Härligt med ljus, lätt solglimtande vårluft! Nu åter till att förbereda föreläsning om lärande miljöer samt en uppgift om dito, samtidigt som filmmaterialet rullar in i datorn!

mysig fikastund idag

Efter lite fix på föräldrakooperativet så for jag ner på stan och träffade en kompis för en fika på Waynes. Mysigt och lyxigt att bara sitta och prata och mysa på fik en stund. Måste göra det oftare. Annars kallt kallt idag, minus femton grader typ hela dagen. Hoppas det är lite mildare imorgon så man kan vara ute lite mer. Vi gjorde god middag, snodde idé från Malin om helkyckling i ugnen, vi kryddade den med garam masala krydda och fräste grönsaker till som zuccini, fänkål, morot och grönkål, och så lite broccoli och haricot verts som Filippa gillar. Så gjorde vi en egen variant av mangolassi till efterrätt. God middag blev det. Nu lite mys och te framför tvn och så lite Spotify innan kvällen är slut!

Hemma i gula huset igen

Ja, vi åkte hem ikväll, har varit så mysigt hemma hos mamma och pappa att vi liksom drog på att åka hem. Vi hade en mysig, fin rolig nyårsafton, god middag och såg många raketer. Skålade vid tolvsnåret, alltid lite högtidligt att räkna in det nya året. Filippa var vaken fram till kl elva, då tvärsomnade hon efter en godnattsaga av morfar. På nyårsdagen åkte vi skridskor på sjön, träffade våra vänner och fick födelsedagsfika eftersom M fyllde år. Riktigt roligt att ses, känns alltid synd att det är långt mellan gångerna. Igår fyllde mamma år så då hade vi lite kalas, vi uppvaktade henne på morgonen, och F höll sig från att berätta vad det var i alla presenterna. Sedan åkte mamma och jag skidor, spåret runt Öjestrands golfbana, jättefint spårat och härligt att skida lite. Efter det pulk- och kälkåkning hemma i backen hos mamma och pappa, F var modig och rasade nerför backen. Härligt att ha en pulkbacke på tomten, vi har så platt här hemma i Hsand. Idag promenixade mamma och jag ut till havet, längst ut i Juniskär finns udden där man ser det öppna havet och viken, en så otroligt vacker plats. När reste hem när vi bodde i Stockholm åkte jag ofta ut till udden innan jag åkte hem, bara för att få insupa havsdoften, men nu var det längesedan jag var där, så det var riktigt riktigt uppfriskande att gå dit idag. Ja, så har våra dagar runt nyåret sett ut!


RSS 2.0